Middagstips: Fisk
Hej Ninni
Nu var det länge sen jag tipsade om ett fiskrecept så här kommer ett lite annorlunda sådant, men detta är helt klart en favorit - väldigt gott! Även detta recept kommer från boken LCHF på mitt sätt (Ulrika Davidsson):
Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke
4 portioner
600 g torskfilé
1 burk färskost med vitlök, 125 g
salt och svartpeppar
50 g hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Skär torsken i 4 filéer och lägg dem på en smord ugnsplåt. Skär ett snitt i fisken så att det blir som ett lock och lägg 1 msk färskost i varje fiskfilé. Strö på salt och peppar. Toppa med hackade hasselnötter. Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Till detta serveras Tomatsallad med gremolatatopping:
300 g pärltomater, gula och röda
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 citron
½ dl hackad persilja
½ dl riven permesanost
Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål. Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. Tvätta citronen och riv skalet fint. Blanda citronskal, persilja och permesanost i en skål och häll över tomaterna.
Kram!
Kommentarer
Trackback