Dagens boktips x2


Hej Ninni

Under veckan i Bulgarien blev det så klart en hel del läsning i solstolen och jag plöjde igenom två böcker som jag skulle vilja rekommendera. Först ut är En Dag av David Nicholls:

(bild från cdon.se)

" Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig.
15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar. Men vart kommer de att vara den 15 juli året därpå? Och alla andra år som följer?
Tjugo år. Två människor. En dag."

En Dag har förövrigt filmpremiär i oktober i år, med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna som Emma och Dexter. Kan ju kanske vara kul att läsa boken innan dess.

Den andra boken heter Señor Peregrino och är skriven av Cecila Samartin:

(Bild från ceciliasamartin.se)

"Jamilet är en sällsynt vacker flicka, men på grund av ett ohyggligt födelsemärke blir hon utstött i den lilla mexikanska byn där hon har vuxit upp. Efter moderns död tar hon sig under dramatiska omständigheter till sin moster i USA i ett desperat försök att finna bot på sin förbannelse. Med falska papper får hon arbete på ett mentalsjukhus och möter där den udda och gåtfulla Señor Peregrino. Han tar henne tillbaka till sin ungdom, då han påbörjade sin pilgrimsvandring till legendariska Santiago de Compostela.
Boken är en poetisk och gripande berättelse om livet. Den handlar om att aldrig mista tron på kärleken och att våga leva på den sköra linjen mellan hopp och förtvivlan.
En stor roman om kärlek, passion och tron på mirakel."

Näst på tur för mig att börja läsa är denna författares senaste bok Drömhjärta, mer om den senare alltså.

Kram!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0