Härlig helg med frukost i det gröna


Hej Ninni

Kanske ar det så att det här får bli en en-gång-i-veckan-grej istället, det skulle kunna funka... Sedan sista så har jag haft en härlig, härlig helg, funderat en massa, fått mycket bra nyheter och fortsatt planera för framtiden.
Bara för att det inte blir som man tänkt eller som man vill så kan man ju inte ge upp helt heller, även om det känns som att luften gick ur en. Nu har jag dock tagit ett djupt andetag och så får vi se vad som händer, fortsätter skicka mail och idag har jag också ringt ett samtal och bokat ett möte, så kanske kommer allt detta ta en helt annan väg, en bredare och bättre väg helt enkelt...
Pingsthelgen bjöd på strålande sol och sommarvärme, äntligen äntligen, även om det bara var tillfälligt så ger det ju ändå hopp inför vad som komma skall, speciellt om man ska tro Bondepraktikan för den säger ju att Urban, Vilhelmina och Blenda så ska sommaren ända.
Vilket alltså betyder att så som vädret var under pingsthelgen så kommer sommaren att bli :)
Lördagen spenderades i solskenet i grannstaden och på eftermiddagen åkte jag och Bästaste A till hennes nya stad. Det blev en lugn och mysig kväll i hennes nya lägenhet. Vi gjorde en väldigt god sallad till middag, njöt av ett eller kanske två glas rosé och hejade allt vad vi orkade på Loreen som tog hem segern i Eurovision.




På söndagen började vi dagen med årets första utomhusfrukost och sedan åkte vi tillbaka till grannstaden. Bästaste A skulle jobba och jag mötte upp med föräldrarna mina för att åka och inhandla lite blomster. Jag kan säga att vi inte var ensamma om den planen, men nu har i alla fall balkongen fått lite sommarblommor och den börjar likna det där extrarummet som är så härligt att ha när det blir varmare. Efter det så åkte vi hem till Menageriet och eftersom det fina vädret fortsatte så blev det en stund i solstolen och jag tror minsann att jag hann med att få lite färg på den vinterbleka nosen :)



I veckan har jag också fått reda på att en saknad Gullunge kommer att flytta hit till hemstaden för att jobba i ungefär ett halvår. Så otroligt glad och eftersom hon börjar redan om drygt en månad så kommer hon bo hos mig den första tiden - så ja en inneboende har man gått och skaffat sig. Kommer bli en bra sommar detta :)

Kram!



Ändrade planer och sommarlängtan


Hej Ninni

Ibland blir det inte som man hoppas eller tänkt sig, ja allt som oftas egentligen. Fick ett besked igår som jag verkligen inte ville ha, men vad ska man göra? Jag var långtifrån ensam om att ha samma mål, så jag får väl göra som man brukar säga - bryta ihop och komma igen... även om jag kan känna att det inte finns så mycket att komma igen till just nu. Inte när det gäller den delen av mitt så kallade liv åtminstone...
Men grönt har det blivit i alla fall och det verkar faktikst som att sommaren väntar alldeles runt knuten, bara den där värmen som envisas med att dröja.
Idag, lediga onsdagen, så har det stått sådana där tråkiga men nödvändiga saker på att-göra-listan. Städning, byte av sängkläder, vattna blommor och senare väntar också tvättstugan. Dessutom har jag varit ner i förrådet med även de tunnare vinterjackorna och med upp fick en solstol och gräsmattan följa, så nu är dessa placerade på balkongen. Det behövs dock göras ett inköp av lite blommor för att balkongen ska vara helt redo att välkomna sommarvarma lata dagar.
Och angående sommaren, för det är mycket prat om den nu - men är det så konstigt som man längtar! - så är resan söderut bokat och betald. En hel vecka blir det som jag ska tillbringa hos favoritfamiljen på Sveriges framsida och jag kan knappt vänta!! De resterande två semesterveckorna är än så länge helt öppna, kan bli diverse äventyr men kan också bli total stillhet och horisontal läge på gräsmattan - men båda alternativen funkar lika bra, så bring on the sommar! :)
Redan till helgen blir det förresten äventyr. Åker till grannstaden och så vidare till en annan stad, den stad dit Bästaste A har flyttat sitt bohag. Måste ju göra ett besök för att se hur hon har fått det i sin lilla lya. Det blir också en Eurovisionkväll bara för traditionens skull, så helgen är välkommen med allt det den har att erbjuda ;)

Jag har skrivit det förr, men skriver det igen - jag har liksom tappat gnistan när det gäller det här med att skriva, men jag har inte tänkt sluta, inte alls, men det kan komma att dröja mellan inläggen. Jag hoppas dock att du fortsätter titta in här då och då för det kommer uppdateringar det lovar jag.

Kram!




Vårkänslor


Hej Ninni

Det börjar bli riktigt dåligt det här med skrivandet och jag har ingen som helst bra anledning heller, förrutom att inspirationen verkar ha flugit sin kos. Så vad har hänt sedan sist, lite av varje, men samtidigt inte särskilt mycket.
I helgen har det blivit mycket tid med Bästaste A, hon har ju precis flyttat till annan stad så det gäller att passa på när hon är hemma. I lördags blev det filmkväll och i söndags var vi på bio. Vi såg Avengers och den var helt okay. Vi utgjorde dock minoriteten i salongen den här gången då de flesta andra var av manligt kön - men vi tyckte filmen var bra, för lite Action/Sci-Fi/Äventyr med ett gäng superhjältar är väl aldrig fel :)
Det verkar i alla fall som att våren är här på riktigt nu, nackdelen med att bo här i norr är ju dock att just den årstiden är så kort. Det handlar om några intensiva veckor egentligen, från snö till skir grönska. Råkar du blinka så missar du explosionen och plötsligt är det försommar och du står där återigen, kliar dig i huvudet och undrar hur det gick till. Visst vi har vårvintern här uppe, med sol och gnistrande skarsnö, men nu tänkter jag som häda, för som äkta norrbottning får man väl inte säga detta, men jag skulle faktiskt klara mig utan just denna period och skulle gladeligen byta den mot fler månader med körsbärsblommor, blåsippor, påskliljor och tulpaner...
Apropå våren - jag vet att jag har nämnt det tidigare, dessa underbara reklamfilmer för Libero - och återigen ja jag vet att det är blöjreklam, men de får en bara att le. Jag har nämnt reklamen för deras Football Collection 2010 och Dance Collection 2011. Nu har det kommit ännu en - Spring Collection 2012:




Är inte denna inte bara helt otroligt söt?! Vårkänslor absolut ;)
Till nästa gång, när det nu blir, ha det gott och njut av sol och nyutslagna blommor och blad.

Kram!


Sköna maj välkommen


Hej Ninni

Varje gång jag väl skriver här numera känns det som att jag måste börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering, men så blir det ibland och just nu antar jag att det är just det - ibland.
I helgen så var jag ledig och efter en lugn och skön fredagskväll så bjöd lördagen på lite mer aktivitet. Var bjuden på tjejmiddag hos en barndomskompis och den följdes sedan av utgång. Vi hade det jättetrevlig med förberedelser och åt en underbart god fisksoppa innan vi begav oss till grannstaden.




Lite lätt kaos när nio tjejer ska göra sig iordning, men kul va det :)
Väl i grannstaden så gick vi på ett ställe som hade premiär och som faktiskt är världens största av sitt slag och stort var det -  ett nöjescentrum med restaurang, sportbar och bowlingbanor - och bowla var vi så klart tvungen att göra, gick väl så där. Kanske är bowling inte att rekommendera i kombination med alkoholhaltiga drycker, inte om man vill ha några poäng att tala om åtminstone, men roligt va det.












I söndags hade jag ju hoppats att jag skulle hinna med att träffa Finaste, men tyvärr blev det inte så då sjukdomen spridigt sig vidare i deras familj. Så nu måste jag verkligen åka och hälsa på dem snart, så jag får träffa dem allihopa någongång.
Sedan så blev det ju Valborg och 1 maj, men något firande blev det inte för mig eftersom jag jobbat precis som vanligt. Eller helt som vanligt har det väl inte varit, för idag har jag jobbat som en söndag och haft samma arbetsuppgifter som en söndag, så nu är jag helt förrvirrad och vet varken vad som är upp, ner, fram eller bak - men inte känns det då som onsdag imorgon i alla fall.
Men en sak vet jag och det är att vi äntligen är inne i rätt månad - välkommen våren! Redan i helgen tog jag fram min cykel och grillröken låg tät över staden - säkra vårtecken. Får vi bara upp temperaturen lite till så kan vi nog bli av med den där snön som envisas med att ligga kvar här och där. Det är ju också den månad då man kan tycka att det borde börja hända andra saker, hoppas på det i alla fall....

Kram!






RSS 2.0