Vårstädning


Hej Ninni

Lediga onsdagen och ja jag har städat, till och med lite grundligare än vanligt eftersom påsken är här nästa vecka. Då kan det ju vara dags att fejja lite extra, ut med vintern och in med våren. Mjukstartade lite igår med att byta gardiner i vardagsrummet och nu vill jag ha nya till sovrummet också - skira, luftiga som släpper in massor med ljus.
Apropå ljuset så är det så otroligt skönt att det nu är ljust på morgonen och fortfarande är det nu när klockan snart är sju på kvällen, då gör det mindre att vi fortfarande får dras med snön här uppe.
När det var färdigstädat idag plockade jag fram det lilla påskpynt jag har. Jag har aldrig riktigt anammat det där med påskpyntandet. Julen är jag med på för det handlar om om en månad ungefär, men påsken - en vecka högst som det där pyntet får stå framme. Så jag har lite svårt att se poängen med att byta gardiner, dukar och ha massor med pynt överallt.
Mitt påskpynt har länge bestått av endast en skål med en tupp som lock som jag fick av min mormor när jag var liten, det är också enda anledningen till att jag har den - att jag fått den av mormor. I år har jag dock lagt till två små kycklingar och det för att vi hade precis likadana hemma när vi var små, så när jag såg dem på jobbet så slog nostalgin till och de var tvungen att följa med mig hem:




Annars så är det absolut bästa påskpyntet och, som jag har skrivit många gånger tidigare, det bästa vårtecknet - tulpaner - man kan aldrig få för mycket tulpaner :)

Kram!



Våfflor i sommartid


Hej Ninni

Idag känns det som att det är två obligatoriska ämnen som bör avhandlas. Vilka det är avslöjar rubriken, men vi kommer till det lite senare.
Denna helg som egentligen är min jobbhelg har jag alltså varit ledig och så skönt har det varit. I fredags avslutades arbetsveckan med ett kvällspass så då blev det inte mycket mer aktiviteter efter det.
I lördags så åkte jag ut till Menageriet och tog en långprommend med de fyrbenta damerna. På kvällen bar det sedan av till grannstaden eftersom minsta bror fyllde år, ja hans dag var egentligen på fredagen men vi tog firandet dagen efter istället. Det blev familjemiddag med alla samlade, vi blir ju några stycken när alla ansluter, på en av stadens restauranger. Mycket gott var det och mycket mätt blev vi och som om inte det räckte så åkte vi sedan hem för att inta efterrätten. Efter det var det inte mycket mer att göra än att landa i soffan med alldeles för mycket mat i magen, ingen orkade helt enkelt göra något annat, men en trevlig kväll var det.
Inatt var det ju så dags för att ställa om klockorna, en timme förlorade vi men det kompenseras med ljusare dagar så det känns helt okay. Vad som dock inte känns helt okay är att när vi alla nu ställer om till sommartid så får vi här uppe i norr 2-3 centimeter nysnö, medan jag läser på facebook och på andra bloggar att påskliljorna slagit ut i rabatten i sydligare delar av vårat avlånga land. Just vid sådan tillfällen kan jag faktiskt känna att jag är bosatt i fel ände...
Idag har jag hunnit med att storhandla och ta ytterligare en långpromenad, men också moffat i mig alldels för många våfflor - för det är ju just Våffeldagen idag. Jag har tidigare haft svårt för våfflor, men på senare år har jag insett att det är ju faktiskt ganska gott och dagen till ära tänkte jag att jag skulle prova något helt nytt. Inhandlade Philadelphias nya smak Skinka Italian Style och testade denna på några våfflor och det var väldigt gott. Våfflor kan ju med fördel ätas både med söta och salta tillbehör och våfflor med smaksatt färskost på fick helt klart godkänt.




Sedan så slank det så klart ner några stycken mer traditionella med hallonsylt på också, dock utan grädde för det är något jag inte kan med - men gillar man det så kör på för våfflor är mums! :)

Kram!




Tant Ester


Hej Ninni

Igår kväll kom det ett sms med en glad nyhet  - Guldlock har blivit mamma till en liten tjej och jag har alltså blivit ester igen! Ja du vet när man inte är moster och inte faster, men den ändå är en nära vän som fått barn - då blir man ester :) Det extra roliga var att den lilla fick samma namn som två av mina andra favorittjejer, en av dem visserligen med fyra ben, men jag diskriminerar inte - oavsett antalet ben så har jag nu tre favoriter med samma namn och det är inte ett jättevanligt ett heller. Nu har jag ju inte träffat denna lilla dam ännu och det kommer dröja till i sommar eftersom familjen är bosatt många mil bort, men då just familjen är en favoritfamilj så räknas ju även hon automatiskt som en sådan hon med :)
Det var veckans gladaste nyhet det, nu är det dessutom bara en arbetsdag kvar innan det är helg igen. Fort var det gjort, nu blir det lite tv.
Förresten, innan jag avslutar så tänkte jag komma med ett filmtips. För ett tag sedan så såg jag Crazy Stupid Love och jag tyckte den var riktigt bra.




Det är kul när man verkligen inte har några förväntningar och så är det en film som helt klart går hem. Det är en romantisk komedi, med riktigt bra skådespelare - rekommenderas!!


Kram!



Ny vecka


Hej Ninni

Redan halvvägs in i en ny vecka och lediga onsdagen är här. Den här veckan ser lite, men bara lite, annorlunda ut än den egentligen ska. Jag har tagit ledig till helgen. Det är ju i vanliga fall en full jobbhelg som väntar, men jag kände att jag behövde få vara lite ledig. Jag har inga särskilda planer, men bara för att jag kan så tog jag ledigt. Visst det blir lite mindre i lön, men då är det ju bara anpssa utgifterna efter det då. Ledighet är värd så mycket mer för mig just nu!
Förrutom helgen då så är det mesta som vanligt. Jobbade kvällspasset i måndags och jag måste säga att det är ganska så skönt med att börja veckan med en sovmorgon. Trots att jag inte gillar att jobba kväll så funkar det faktiskt när man slipper de där tidiga och ack så ovälkommna måndagsmorgnarna. Igår var det kort jobbdag och sedan tvättstugan på det. Imorgon börjar jag obehagligt tidigt igen och sedan blir det lunch med Bästaste A. På fredag blir det ett kvällspass igen, men sedan är jag som sagt ledig och då vankas det någon sorts firande då minsta bror fyller år. Det var en sammanfattning av min vecka det, inga konstigheter men inte heller något jättespännande - en ganska vanligt vecka helt enkelt, med en liten twist :) Nu blir det en promenad för solen har tittat fram bakom de gråa molnen.

Kram!


Växlande väder och vila


Hej Ninni

Blev visst ett längre uppehåll här igen, men ibland finns inte riktigt lusten att skriva där. Det är ju egentligen dumt att säga att det inte heller finns så mycket att skriva om just nu, för måste det vara så att det hela tiden måste hända en massa saker i livet för att det ska finnas något att skriva om? Inte alls, men däremot kanske det blir roligare för dig att läsa. Det är dock en helt annan sak, själv är jag rätt nöjd med en helg som den som just har varit - då det inte har hänt mycket alls.
I fredags var det jobb och jag var så trött hela dagen. Så trött att jag på riktigt höll på att somna stående de få gånger jag faktiskt stannade av. Efter jobbet så packade jag snabbt en väska och så åkte jag ut till Menageriet. Jag behövde helt enkelt en vilohelg och då är det ju dit jag beger mig - och det är just det jag har gjort i helgen - vilat...
I lördags så blev det en långpromenad för att få lite frisk luft. När vi gick så började det dock regna, just precis det regnade, massor. Regnet hann dock övergå till snöfall och sedan till snöstorm innan vi var hemma igen, både människor och djur helt genomblöta. Trots vädret så var det ändå skönt att röra på sig och så klart extra skönt att krypa upp i soffan efter den strapatsen.
Idag var dock vädret betydligt mycket bättre och det blev ytterligare en lång prommis, men den här gången i strålande sol. Det är till och med så att man hann med att bli lite röd om den vinterbleka näsan.
Något mer utvilad avslutar jag nu helgen och nu är det bara försöka ta nya tag nästa vecka, som blir ovanligt kort...då jag planerar att vila lite till ;)

Kram!



Sommarlängtan


Hej Ninni

Det smälter, droppar och kvittrar - det går mot vår och ja, det är nästan så att man blir lite poetisk på köpet. Så härligt när solen lyser och man faktiskt ser att snödrivorna sjunker ihop. Just nu går jag till och med lite längre i min längtan än bara till våren.
Har drabbats av ett enormt sug efter sommaren och då speciellt efter en plats med solvarma klippor och doften av hav, en plats där jag redan planerar att tillbringa en av mina semesterveckor. Det är ju ett tag kvar, men längtan gör sig påmind delvis på grund av solen och delvis på grund av en hälsning från denna plats för några dagar sedan.
Det är dock inte mycket att göra åt, utan att bara hoppas att solen fortsätter att skina så att gatorna snart är isfria och man slipper hasa sig fram på promenaderna som en äldre dam med höftproblem. Sen kommer nog sommaren också tillslut...



Här har du en som njuter av sommaren som var, ja och så av grisörat så klart, mest av grisörat skulle jag tro - men hon gör det i alla fall mitt i sommargrönskan ;)


Kram!



Hej på dig!


Hej Ninni

Trött och ont i kroppen efter en lång jobbhelg så har egentligen inte så mycket att komma med förrutom en liten iakttagelse.
Har tänkt på och lagt märke till det här ganska länge - människors oförmåga till vanlig enkelt hövlighet. Det jag syftar på är helt enklet det här med att hälsa. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt hej till kunder och bara fått en tom blick tillbaka om ens det...
Jag förstår inte riktigt vad som är problemet? Hur mycket energi krävs det att bara öppna munnen och säga hej? Tydligen en hel del, fast egentligen handlar det väl inte om vad som krävs utan mer om att butikspersonal inte riktigt är värd det där hejet, de sitter ju bara där. Många kunder tror jag inte ser personen på andra sidan disken. Där är bara någon difus robotliknande varelse som man lämnar pengar till, ibland inte ens i handen som sträcks fram utan man kastar bara fram dem på disken och går utan därifrån utan ett enda ord.
Ibland har jag lust att bara fortsätta säga hej till kunden bara för att se om man faktiskt får en reaktion tillslut och kanske till och med ett hej om man envisas tillräckligt länge.
Det kanske inte verkar som en så stor grej att irritera sig på, men precis därför - för att det krävs så lite att uppmärksamma att det faktiskt är en person och inte en maskin som är där för att ta betalt av dig - så är det irriterande. Är det så att du verkligen inte orkar lyfta blicken och öppna munnen så finns det faktiskt kassor som sköts av riktigt maskiner, men så länge du väljer att gå till en kassa bemannad av en mänklig varelse så är det väl inte för mycket begärt att du klämmer ur dig ett hej?

Dagens tips från coachen: Får du ett hej returnera det gärna!

Det var allt jag hade på hjärtat idag. Nu ska jag avsluta denna söndag som jag tillbringat i bunkern medan resten av stan varit ute och njutit av solen. Nu är när arbetsdagen är över så har dock vädret istället förvandlats till snö och blåst, men jag ska inte klaga så mycket egentligen för jag har det ganska bra här i soffan under min rosa fluffiga filt - och så går Pretty Woman på 5:an. Den har jag ju bara sett ungefär 1000 gånger, men den går att se igen :)


Kram!




Dagens boktips


Hej Ninni

Nu var det länge sedan det kom ett boktips här, men så är det med läsningen för mig - det går i vågor. När jag är inne i en läsperiod så läser jag ut en bok på ett par dagar, men sedan så går det som över på något sätt och jag kan hålla på med en bok i flera veckor/månader. Det behöver nödvändigtvis inte bero på boken, utan att jag helt enkelt inte är på läshumör just då.
Boktipset för den här veckan är dock en bok som jag stäckläst, inte en gång utan flera gånger. Det är en av mina absoluta favoritböcker, nej inte en av - det är min absoluta favorit - ingen tvekan om den saken. Boken är otroligt välskriven, det är framför allt det vackra språket som gör det, men det är också en spännande berättelse. Bara titeln i sig är så vacker att man nästan får lite gåshud och förväntningarna på innehållet stiger och du kommer inte bli besviken jag lovar.
Läs Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren:


"Det  är inte bara hans kärlek som är vidunerlig - utan också han själv, Hercule Barfuss. Alltsedan han föddes på ett glädjehus i Köningsberg 1813 har han väckt människors fasa med sin vanställdhet. Han är också döv, och dvärg, men han har fått en sällsynt gåva -  förmågan att läsa andra tankar. Den kommer att skänka honom ett våldsamt och märkligt öde, och farliga fiender...
Vi följer Hercule till kloster och dårhus, till Vatikanen och varitésällskap, Swedenborgianer och salonger, och får också inblick i framväxten av de dövas språk. Men först och främst är romanen en förunderlig och gripande kärlekshistoria. Hercule Barfuss glömmer aldrig den flicka som föddes på bordellen samma natt som han, och samhörigheten med henne, Henriette Vogel, blir ledstjärnan för hela hans liv."



Jag har tänkt tipsa om denna underbara roman långt tidigare, men då det var ett tag sedan jag läste den sist så har det inte blivit av. För ett tag sedan blev jag dock återigen påmind om denna fantastiska läsupplevelse då jag på en annan blogg upptäckte att författaren minsann inte bara skriver bra, han sjunger helt klart godkänt också. Nu verkar det tyvärr vara något problem med att lägga in en video här, men sök gärna på Carl-Johan Vallgren på Youtube.com. Hans Brev till Isabelle är ett förslag att lyssna på.

Så nu har du fått tips på vad du kan göra i helgen, läs boken!! Själv ska jag jobba, ett kvällspass väntar och sedan jobbhelg på det. Men jag hoppas du får en bra helg ;)

Kram!





Några ord om ingenting


Hej Ninni

Det börjar bli dåligt med inlägg igen, men det blir ju så när det inte händer mycket och dagarna mest bara består av jobb. Jobbet är ju definitivt inget roligt att skriva om, men att klaga på att inget händer det skulle jag ju inte göra mer. Det blir lite dubbelt det där eftersom det lätt blir tråkigt när dagarna bara lunkar på, men samtidigt så gillar jag verkligen dagarna när jag bara kan vara.
Idag är det ju lediga onsdagen och jag har bara pysslat på här hemma, vattnat blommorna, vikit tvätt, återigen planerat för framtiden, tagit en långpromenad för att få en välbehövlig D-vitamindos. Riktigt skönt var det även om jag höll på att blåsa bort på vissa sträckor. Jag skulle nog bli en väldigt bra arbetslös om det inte vore för att det skulle bli så fattigt, men en bra hemmafru det skulle jag absolut bli ;) Men hur mycket jag än trivs med dessa dagar så är de ju inte särskilt roliga att skriva om, det blir inte mycket innehåll i breven kan man ju säga och då blir det också lite sämre med inlägg, inget kostigt med det.
Den här veckan är det säsongspremiärer för flera bra tv-serier. Igår var det de allra sista avsnitten av Desperate Housewives som körde igång och ikväll är det Grey's Anatomy, dubbleavsnitt dessutom vilket jag borde vara duktig och skippa då jag börjar otrevligt tidigt imorgon. Men att vara uppe alldels för sent när man börjar alldels för tidigt dagen efter det får väl numera räknas som att leva lite farligt och det behöver man ju ibland ;)
Avslutar detta inlägg om absolut ingenting med ytterligare en tulpanbild. Tulpaner är något jag överkonsumerar den här tiden på året för även om våren fortfarande kan få både ett eller flera bakslag så är tulpanerna ett säkert vårtecken för mig, oavsett vädret utomhus. En blomma som är fin till och med när den börjar bli lite för utslagen:



Kram!



Helgen


Hej Ninni

Dåligt med uppdatering här jag vet, men nu så. Vad har då stått på schemat sedan sist?
I torsdags jobbade jag alltså kvällspasset och sedan var det fredag. Efter jobbet handlade jag lite och tog också en sväng om systemet inför helgen. Har väl inte varit in där sedan i somras eller så och jag fick faktiskt visa leg! Numera får man ju absolut ta det som en komplimang och jag tycker att det är ganska kul att se personalens min när de upptäcker hur långt ifrån 20 man faktiskt är :)
Fredagkvällen blev det film och sedan var det fullt upp på lördagen. Lägenheten städades och då solen sken blev det en långpromenad. På kvällen kom Bästaste A och hennes kompis L över då det var dags för en utekväll för att fira att A inte bara tagit examen utan dessutom internationell examen. Här hemma växlade vi mellan Melodifestivalens Andra Chansen och Gladiatorerna. Det var dags för semifinal för tjejen jag pluggat med och återigen så tog hon hem det när det var dags för hinderbanan.
Vi hade riktigt trevligt och många skratt blev det. Kvällen mest skrattframkallande tror jag var när A frågade, i samband med Melodifestivalen, hur vi uttalar Eric Saades efternamn och L suckar och säger "jag brukar inte prata om honom". Det låter kanske inte så kul när man återberättar det så här, men det var så spontant och kom så från hjärtat - but I guess you had to be be there ;)
Sedan blev det utgång och även om jag hade skoj med dessa två damer, så är det inte riktigt min grej längre - i alla fall inte i den här staden. Då alla är så mycket yngre än en själv känner man sig bara gammal och som om man borde ligga hemma och sova... men på det stora hela så var det en bra kväll :)
Idag har solen fortsatt att skina, men jag kände inte alls för några aktiviteter. Det var inte så att jag var bakis, mådde faktiskt fint, lite trött bara. Idag föredrog jag bara soffan så jag stannade där mest hela dagen för att jag kunde helt enkelt. Tittat på tv, läst senaste numret av Amelia och sett film.
Jag har också bråkat lite, eller en hel del, med min dator. Blir så otroligt irriterad när datorer inte fungerar som de ska, men tillslut var det dock jag som gick vinnande ur den striden, med lite hjälp från mellanbrorsan som man alltid kan lita på när det gäller det här med datorer.
Nu återstår inte mycket mer av den här helgen förrutom att göra kväll och ladda inför en ny arbetsvecka, så det är vad jag ska göra nu.



Kram!



Skottår


Hej Ninni

Igår var det den där extra dagen vi får var fjärde år och det kändes väldigt bra att vara ledig för får man en extra dag så gäller det ju att utnyttja den fullt ut och jag använde den till att fylla på energidepåerna. På morgonen tog jag bussen ut till menageriet och tog hundarna med mig på 1 ½ timmes promenad i solskenet. Sådana här dagar kan till och med jag tycka att vintern är helt okay:
















När mamma sedan slutade jobbet så blev det ytterligare en timmes promenad, den här gången längs med älven. Man spenderar alldeles för mycket tid med att jobba i bunkern, så det gäller helt enkelt att ta vara på det underbara vädret när det finns möjlighet till det:





Vad gör man inte för en Frolic ;)
Hemma på gården väntade en liten akrobat på oss:






Det var skottdagen det, nu väntar snart ett kvällspass och sedan fredagen - men efter det så är det äntligen ledig helg!

Kram!






RSS 2.0