Ledig helg


Hej Ninni

Det blev inget brev igår, men jag åkte ut till menageriet och glömde så klart ta med mig sladden till kameran och sedan blev det inte något alls av det. Istället kommer här en sammanfattning av helgen:





Lungt och stilla, långprommenad med mamsen och hundarna, sedan varma mackor, en kopp choklad och senaste numret av Amelia på det - det är vad jag kallar en skön lördag:



Jag tillhör en sporttokig, eller ska jag kanske säga sportfanatisk familj, där jag med mitt totala ointresse för allt vad sport heter blir något av det svarta fåret. Då är det lätt hänt att middagen inte blir så mycket att alla äter tillsammans - utan mer att där sitter jag ensam med min tallrik medans det från källarplanet kommer osammanhängande vrål, varvade med ett eller flera fula ord - detta eftersom det visas någon otroligt viktig hockey/fotboll/tennismatch eller så åker någon skidor, hoppar högt alternativt springer långt - spelar inte så stor roll egentligen, bara det är någon form av idrott:


En mysig lördagsmiddag i vår familj...

Söndagen har inte innehållit mycket aktivitet, förrutom nu ikväll då jag gjorde ett ryck och bytte gardinerna i vardagsrummet till ett par lite mindre somriga.
Imorgon är det ju Halloween, den riktiga amerikanska alltså (svensken verkar fira lite när det passar liksom...) och jag passade på att plocka fram de väldigt få Halloweendekorationerna jag har.
Egentligen har jag lite svårt att ta till mig det här med att vi ska fira Halloween i Sverige. Under det år som jag tillbringade i USA så fick jag ju så klart vara med om Halloween som den ska vara, med dekorationer precis överallt, "haunted houses" och hayrides genom "a haunted forest" och framför allt "trick or treat" när barnen i hela kvarter/grannskap går ut för att knacka dörr och samla ihop godis.
Har man varit med där så blir den svenska efterapningen som egentligen kom hit först på 90-talet ganska fånig och de eventuella barn som ringer på min dörr ombedes komma tillbaka till påsk, utklädda till de kärringar som faktiskt är en svensk tradition...




Veckan som kommer blir lite annorlunda då jag endast jobbar halva veckan och sedan tar en efterlängtad långhelg. Varför? För att jag kan, för att jag vill, för att det väntas finbesök :)


Kram!

 

Äntligen fredag


Hej Ninni

Det blev helg tillslut, men det känns som det satt långt inne. Du vet den där känslan som fanns kvar efter semestern, att det ändå kändes rätt okay på cirkusen, den har för länge sedan försvunnit. Slut som artist skulle man kunna säga. Slut som artist och trött på det mesta eller ska jag säga de flesta kanske...
En konsekvens av att direktören är vek är att hans små knähundar, de där som ställer sig på bakbenen och gör piruetter, nu inte bara göra konster utan de uppför sig även som mini-direktörer.
Jag är inte guds bästa barn jag heller, det har jag inget problem med att erkänna och det hör helt och hållet ihop med att jag inte trivs på cirkusen. Men dessa små bjäbbande varelser de borde veta sin plats och hållas kopplade, annars kan det hända att de råkar bli nedtrampade eller uppätna av något djur modell större och det vore ju tråkigt eller hur?.....
Efter avslutat pass på cirkusen begav jag mig iväg för att inhandla en ny dammsugare. Var inte det en rolig grej att göra en fredagseftermiddag så säg? För att inte tala vilken rolig utgift det är!
Nej, inte särskilt va?! Men dock nödvändig då röda faran som varit med mig i ungefär tio år har börjat lämna bitar efter sig när man drar runt den och det är inte dammtussar jag syftar på utan faktiska bitar av röda faran själv. Så nu har den fått pensionera sig eller snarare bege sig till snabeldrakehimlen och istället ska den nya svarta draken provköras till veckan. Måste ju städa eftersom som det väntas besök! Äntligen var det dags, men mer om det en annan dag...

(Bild från google)

Det här blev väl ett spännande och allt igenom positivt brev - småhundar och snabeldrakar :) Men nu är det i alla fall äntligen äntligen fredag och arbetsveckan avslutas på klassiskt manér - med taco till middag och sedan fredagsmys till Idol :)


Kram!



Middagstips: Det blir soppa igen


Hej Ninni

Ja så är det, det blir soppa igen och även denna är gjord på samma soppbas som de två senaste. Basen funkar så bra till alla möjliga soppor. Det är bara att variera råvarorna, exempelvis efter säsong, och du kan göra en mängd mumsiga soppor.

Blomkålssoppa

800 g blomkål

Soppbas:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 msk konc. hönsfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl grädde

Toppa med:
100 g riven permesanost
4 msk crème fraiche

Skär blomkålen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt blomkål, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka till blomkålen mjuknat, cirka 15 minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp igen. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Toppa med riven permesanost och crème fraiche.




Kram!


Dimma över taken och nya kläder


Hej Ninni

Det är fortfarande grått och dimmigt höstväder ute, men idag fanns det bättre med energi än under gårdagen. Kanske har det något att göra med att det är lediga onsdagen...
Fick en välbehövlig sovmorgon, frukost i lugn och ro och sedan promenerade jag in mot centrum för en fika med bästa vännen från gymnasietiden, ytterligare en som jag ser alltför sällan fast vi fortfarande bor i samma stad. En mycket trevlig fikastund var det och vi fick uppdatera varandra om vad som hänt sedan sist. 
Innan jag traskade hem så hämtade jag ut ett paket från ellos som kommit till mig. Paketet innehöll denna:



En underklänning, skulle jag kalla den i alla fall, som jag tänkte att man kan ha under båda de andra två plaggen som också fanns i paketet:

               


En oversize- tröja och en kofta som båda kommer bli perfekt i höst/vinter (Alla bilderna från ellos.se).
Resten av dagen har jag plockat lite här hemma, myst i soffan med fler avsnitt av SATC och lagat köttfärspaj till middag, känns som perfekt aktivitetsnivå när vädret är som det är:




Kram!


ingen inspiration


Hej Ninni

Trött, på dåligt humör, ingen särskild anledning till det men kommer väl med tröttheten antar jag. 
Tråkigt, blött, grått och riktigt ruggigt väder.
Planen var att göra kikärtsbiffar till middag, men inga biffar blev det. Måste blivit något fel i receptet, så det blev mackor med tonfisk till middag istället.
Har parkerat rumpan i soffan och planerar inte att flytta den därifrån förrän det är dags för sängen.
Återkommer imorgon och hoppas då på en bättre dag...

Kram!


Middagstips: renskav


Hej Ninni

Enkel och väldigt god vardagsmat är väl aldrig fel, så här kommer ett recept på just det:

Vilda grytan

4 portioner

2 pkt renskav
1 tsk smör-&rapsolja
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller -saft

Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 minuter. Rotsaker och potatis passar bra till. Ett kryddtips är att strö över hackade enbär, persilja och timjan.



Jag serverade grytan med potatismos och rårörda lingon. Sen är det inte det lättaste att få en apptitlig bild på renskavsgryta, men det är gott det lovar jag :)


Kram!


Första snön


Hej Ninni

Så jorden gick inte under igår trots allt, men idag kom den första snön här så egentligen är det väl en definitionsfråga ;)
Den allra första snön brukar sällan ligga kvar och när jag trampade hem från jobbet så var den i stort sett borta. Med tanke på att jag inte gillar snö särskilt mycket så kan man ju verkligen tycka att jag bor på fel ställe. För mig skulle det räcka mer än väl med kanske två månader med snö, december och januari, sedan är det bra med det. December behöver ju snö eftersom en vit jul är ett måste, men efter det är det inte så noga. Visserligen kan vårvintern som vi har här uppe i norr vara riktigt trevlig med strålande sol och gnistrande skare, men för mig är det inget måste. Snö kan absolut vara mysigt, men nästan halva året med snö på marken är inte kul!!
Nu ska jag titta på några avsnitt SATC och ladda inför en tidig söndagmorgon på cirkusen.



Stora vovven busar i snön, dock inte i oktober utan aningen senare på säsongen :)


Kram!


allra sista dagen


Hej Ninni

Idag var det kvällspass på Cirkusen och jag har varit så trött så jag visst inte riktigt vad jag skulle göra av mig själv. Funderar om jag kanske borde gå och kolla upp lite värden, men jag drar mig lite för det, som jag tidigare nämnt så försöker jag undvika vårdcentraler så länge jag bara kan. Ibland är det ju dock så att man måste ta tjuren vid hornen om man vill undvika att somna på arbetstid...
och andra sidan kanske det bara skulle vara positivt....
För övrigt så är det ju jordens sista dag idag. Planeten ska ju gå under idag enligt någon förrvirrad gubbe i USA. Visserligen har han ju gissat fel ett antal gånger tidigare, men man vet ju aldrig, han kan ju ha rätt den här gången. Jag lutar dock åt att jag kommrer att vara tvungen att jobb helgen ändå, men det återstår ju lite mer än två timmar av denna fredagen den 21 oktober så vem vet...
Vad skulle du göra om det nu var så att det var sista dagen för den här planeten? Jag kan tänka mig att det är många som skulle hitta på en hel del annorlunda och riktigt knäppa saker bara för att man kan, spendera alla sina pengar, köra snabba bilar, hoppa bungyjump och göra en massa andra knasiga grejer man alltid drömt om, men nej det är inget för mig.
Visste jag med all säkerhet att det var vår sista dag så skulle jag åka hem till menageriet, samla familjen och tillbringa dagen med dem som betyder mest för mig <3





Kram!


Reklampaus


Hej Ninni

Idag var det jobbstart klockan 06 och egentligen slutar jag ju tidigt dessa dagar, för att det ska vara lite mer barmhärtigt liksom, men idag var det bara att jobba två timmar längre. Detta för att vi hade utbildning, inte för att jag vet om vi blev så mycket mer utbildade, men det är ju bra att de försöker i alla fall... 
Därför är jag riktigt trött ikväll, nästan så jag slumrade till i soffan när jag kom hem, men jag var ju tvungen att laga middag och diska och tvätta och så vidare...

Nu till något helt annat - har tidigare nämnt Comhem-katten som är en av mina favoritreklamer, om man nu kan ha en sådan, reklam är ju egentligen något man skulle vilja slippa helt och hållet. Nu när man ändå måste dras med den så är det ju dock bra att det finns sådana som får en att skratta.
Förrutom katten så tycker jag att Liberos reklamer är underbara, även fast det är blöjreklam. Deras Football Collection var en stor favorit och deras nya Dance Collection är minst lika bra. Ungarna är bara så härliga och där har du några som verkligen gillar att dansa!! Varför denna utläggning om reklam nu då? Ja, det var helt enkelt bara för att den visades på tv alldeles nyss och för att jag nu sitter här med ett stort fånigt leende på läpparna:





Kan man bli annat än glad av detta? Tror inte det va! :D


Kram!


Middagstips: Mer soppa


Hej Ninni

Somnade till ljudet av storm igår och vaknade av att det fortfarande blåste och regnade riktigt ordentligt imorse. En sådan dag måste det bara bli soppa till middag. Denna soppa har samma bas som rotfruktssoppan jag gjorde för ett tag sedan, men grädden är utbytt mot kokosmjölk och det är mer hetta i den här versionen:


Morots- och Ingefärssoppa

4 portioner

800 g morötter
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk chiliflakes

Soppbas:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 msk konc. hönsfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl grädde alt. kokosmjölk

Toppa med:
2 strimlade äpplen
1 kruka färsk koriander

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt morötterna, ingefära, chiliflakes, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka till morötterna mjuknat, cirka 15 minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp igen. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Toppa med strimlade äpplen och koriander.



Kram!


Höstblomster


Hej Ninni

Måste bara visa denna bild på en av mina pelargonier som jag fortfarande har på balkongen. Denna bild tog jag i fredags, alltså den 14 oktober. Det måste ju vara ett tecken på att det har varit en mild höst, att pelargonen får nya knoppar i oktober, i alla fall här uppe i norr. Visst bladen har fått lite höstfärger, men blommorna kämpar på: 



Jobbat kort dag idag och sedan efter lite taktikvila hemma så unnade jag och mamma oss middag på Max. Ibland behöver man det en regnig tisdag då man mest är förbannad över att Cirkusen håller på att förvandlas till en cirkus på riktigt, ledd av en konflikträdd och vek direktör... Oj, så jag ska njuta av min lediga dag imorgon, trots att det måste städas här hemma.
När vi blivit mätt i magen så var det dags för storhandling och nu är jag hemma igen, skåpen är påfyllda och jag inväntar en fullspäckad tv-kväll.

Kram!

 

Tips: en bra gå-bort-present


Hej Ninni

Eftersom Finaste och Strofiskaren flyttat till en ny bostad så ville jag ju ha med mig något till dem när jag nu hälsade på där för första gången. Jag visste ju inte riktigt hur de hade det inredningsmässigt så därför blev det något de kunde äta där hemma istället:



Jag blandade helt enkelt de torra ingredienserna till frukostmuffins i en fin glasburk, skrev ner receptet och skickade med muffinsformar. Väldigt enkelt, men ändå en rolig och annorlunda present, funkar ju inte bara när någon flyttat utan också om man ska bort på middag eller liknande. Brukar alltid uppskattas!
Här får du också receptet på dessa mumsiga och saftiga frukostmuffins:


Nyttiga Frukostmuffins

12 st

3 dl fiberhavregryn
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g lätt kesella
½ dl smör-&rapsolja
1 dl mjölk
2 ägg

Sätt ugnen på 225º. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt kesella, smör-&rapsolja, mjölk och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö ev över lite extra pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 13-15 minuter. Låt svalna.

Bara att baka själv eller ge bort till någon annan. Om du vill göra dem själv så är ett annat tips är att blanda de torra ingredienserna i en bunke på kvällen. Sedan är det bara att fylla på med resten av ingredienserna och grädda på morgonen. Halva jobbet är gjort och det känns inte som ett lika stort projekt att baka på morgonen när man är lite trött i ögat :)


Kram!


En helg med Finaste


Hej Ninni

Då var jag hemma igen, lite trött men helgen har varit väldigt bra. Det sägs ju att själva resan är målet, eller något sådant i alla fall, men jag håller inte riktigt med. Jag åker gärna men själva resandet tycker jag mest bara är jobbigt. Även om det oftast går ganska smidigt egentligen, vart man än ska, så är det jobbigt och man blir så trött.
Hur som helst så har det ju i alla fall varit en mysig helg och jag har fått fylla på min Finaste-dos. Fredagen bjöd på klassiskt fredagsmys - tacomiddag och Idol. På lördagen blev det en sväng in till centrum för att fika och på kvällen blev det sedan en god middag på restaurang. Mycket mer action än så har det inte varit, men vi har pratat och skrattat och umgåtts och det är så skönt med en vän som man bara kan vara med och verkligen surra om allt med.
Nu är det bara vänta på att den lilla varelsen i magen ska titta ut också, så man får lära känna honom/henne också.



Det här är Finastes rödbruna dam som myser i sin korg. Jag vet inte riktigt vad som händer med underläppen där, men fin är hon :)

Kram!


Helgtripp


Hej Ninni

Okay, nu har har jag tagit tag i packningen. Det är ju egentligen inte så mycket jag behöver ha med mig eftersom jag bara ska vara borta över helgen.
Ja just det, kanske ska tala om det också - jag åker och hälsar på Finaste Vännen över helgen. Ska krama en saknad, klappa magen, prata massor av strunt, skratta massa mer och inspektera Finaste och Storfiskarens nya bostad.
Därför blir det nu ett lite uppehåll med breven här, men jag är tillbaka på söndag. Men först ett kvällspass på cirkusen och imorgon sätter jag mig sen på bussen söderut. Ha en bra helg, det tänker jag ha! :)

Kram!


Trött onsdag


Hej Ninni

Ledig onsdag idag och det har inte blivit mycket gjort. Gårdagen var ingen bra dag, det gick bra på jobbat och lunchen med Bästaste A var jättetrevlig, men sen var det som att någon hade slagit mig i huvudet för jag blev så fruktansvärt trött.
Efter att ha handlat lite mat tog jag mig hem och tänkte ta en liten powernap innan det var dags för tvättstugan, men det blev inte mycket av den och min lugna tv-kväll som jag sett fram emot blev ju mest en massa springade i reklampauserna - hänga tvätt, hämta tvätt, vika tvätt...
Sedan stupade jag i säng och somnade omgående.
Vaknade imorse med huvudvärk, men efter att ha somnat om för en lite längre sovmorgon så kändes det bättre, men som sagt har det inte hänt mycket här ändå.
Jag borde packa inför helgen, men är det något jag ogillar att göra så är det att packa. Det är ju alltid kul att få åka iväg, men så jobbigt att packa. Vet inte varför egentligen, men det har väl med beslutångest att göra. Har alltid så svårt att bestämma mig för vad jag ska packa och tar alltid med alldeles för mycket. Tror jag gör det imorgon istället, jag åker ju inte förrän på fredag...
Nu blir det soffan och försöka samla lite energi för det här klagandet går ju inte för sig.

Kram!


Middagstips: Rotfruktssoppa


Hej Ninni

Hösten, ja denna favoritårstid förtjänar att nämnas ännu en gång. Hösten för mig hör ihop med varma och smakrika soppor. Det har redan blivit några sopprecept och det kan nog hända att det kommer några fler framöver och eftersom det blivit några recept med getost så kommer här ytterligare ett :)

Rotfruktssoppa toppad med getost och honung

4 portioner

800 g rotfrukter, tex morot, palsternacka och rotselleri

Soppbas:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 msk konc. hönsfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl grädde

Till servering:
2 msk honung
200 g getost
2 msk hackad färsk timjan

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Ringla över honung och toppa med getost och timjan.



Jättelätt att göra och väldigt god.


Kram!


Dagens boktips


Hej Ninni

Tisdag = kort dag på cirkusen. Efter det blev det en lunchdate med Bästaste A, mycket trevligt som alltid. Eftersom det inte blev något brev igår så kommer det även denna tisdag två stycken istället, först ut ett boktips och det blir inte en historisk roman den här gången.
Min senaste läsupplevelse heter Glada Hälsningar från Missångerträsk och är skriven av Martina Haag. Jag har tidigare läst hennes andra böcker (tre krönikesamlingar och två romaner) och hon är otroligt rolig och även om denna bok tar upp lite allvarligare ämnen så är den fortfarande skriven med en stor dos humor:

 (Bild från google)

"Stockholm. Nadja har längtat efter barn i hela sitt liv och nu när hon närmar sig 45 och fortfarande är barnlös singel så bestämmer hon sig för att göra någonting åt saken. Kosta vad det kosta vill.
Missångerträsk. Lotta har fått nog. Hon och Magnus har inte legat med varandra på över ett år. Nu ska de åka till Paris och ta in på hotell, rädda äktenskapet och prova alla former av sex som de inte har testat hittills.
Två systrar, en innerstadsstockholmstjej och en småbarnsmamma i Lappland gör en hemlig överenskommelse om att hjälpa varandra. Men det går inte riktigt som de har tänkt sig."


Jag rekommenderar varmt alla böcker av denna författare, man får skratta högt många gånger och att skratta är bra för själen :)

Kram!

Återhämtningshelg


Hej Ninni

Det blev inte någon jobbhelg alls för mig utan jag har fått vara hemma och i väntan på att jag ska må bättre. Hur tar man sig igenom en sjukhelg då? Jo med hjälp av denna så klart:



Skokartongen med samtliga 6 säsonger av SATC. Sedan så hjälper det även att världens bästa mamma kommer förbi med väldigt fina krya-på-dig-blommor:



Imorgon en ny vecka och nya tag. Ser dock fram emot nästa helg som säkerligen kommer bli bra mycket trevligare än denna :)

Kram!

Snigelpost


Hej Ninni

Jag skulle ju visa vad det var för ett brev som jag knåpade ihop här om dagen. Nu har det kommit fram till Finaste (ja det är klart det var till henne) så nu kan jag ju visa dig också. Som jag nämnt tidigare så väntar Finaste sitt första barn vid årsskiftet eller rättare sagt i mellandagarna, men jag har sagt åt henne att hon måste knipa lite längre för det är ju inget kul att fylla år sist av alla heller. I veckan hittade jag så denna lilla notis i tidningen som jag bara var tvungen att klippa ut och skicka till henne - för att ge lite motivation :)





Jag menar det gäller ju att säkra pensionen i tid och det är ju aldrig fel om man dessutom kan göra det lite lättare för sitt barn i skolan bara genom att se till att den föds i rätt månad eller hur? Det var väl en bra lite morot för Finaste, det tycker då jag i alla falll. Om inte annat så är det ju alltid kul att få något annat i brevlådan än bara den vanliga reklamen och räkningarna :)


Kram!


Fredagsdate


Hej Ninni

Hemkommen från cirkusen, mår inte som en prinsessan idag, blir en sjukdag imorgon... Nu Idol och en date med mina två favoritkillar
Ben & Jerry:



Kvällens smak - Nordic Water Peace: Gräddglass med Chokladkakbitar, bitar med Chokladsmak och en virvel av Chokladfudgesås.

Kram!



Höströda naglar


Hej Ninni

Idag var det jobbstart kl 06 så jag är inte alltför pigg just nu, men dagen gick fort och efter jobbet gjorde jag lite ärenden på stan. Bland annat så var jag in till Bästaste A på hennes jobb för en liten pratstund och då passade hon på att "lura" på mig ett nytt nagellack från Isadora:



Det är en av höstfärgerna, Brick Red heter den. Det kanske inte syns så bra på bilden med den är lite rödorange till färgen, som ett höstlöv eller ja, en tegelsten. A menade att eftersom jag gillar hösten så mycket så måste jag ju ha den :) Riktigt snyggt blev det, så tack till Bästade A för övertalningen :)
Efter att jag trampat hem i ösregnet (som vanligt...) och fått i mig en sen lunch så blev det en powernapp i soffan. Har inte alls känt mig på topp idag, huvudvärken har legat och lurat hela tiden, men man blir ju lite extra sliten när man inte är van att stiga upp mitt i natten - kändes i alla fall som det var det när väckarklockan ringde...
Nu blir det ett pass med min twist stepper -  ja, jag har faktiskt tagit det slutgiltiga steget och börjat använda maskinen tillslut :) Sedan soffmys resten av kvällen.

Kram!


rosa månaden


Hej Ninni

Varje år i oktober köper jag så klart Rosa Bandet för att stödja forskningen kring bröstcencer, men i år blev det det här istället:



Ett väldans tjusigt rosa armband. Det finns på Lindex och hela förtjänsten går till bröstcencerforskningen - bara att springa och köpa!
Idag, lediga onsdagen, mötte jag upp en barndomsvän för lunch. Fast vi bor i samma stad ses vi alldeles för sällan, men det är alltid mycket trevligt när vi väl lyckas få till en träff :)
Efter det var det bara att trampa hem och ta tag i städningen av lägenheten. Sedan blev det älgfärsbiffar till middag eftersom jag tack vare jägarna i familjen fått påfyllning i frysen.
Ikväll blir det ännu en efterlängtad säsongsstart - Grey´s Anatomy.
Ja det var min lediga dag det, nu väntar sex arbetsdagar innan nästa lediga onsdag - bara att kämpa på...

Kram!


middagstips: Lax med bulgur


Hej Ninni

Det här receptet testade jag för ett tag sedan och det är precis så gott det låter. Egentligen kanske det nästan är lite mer sommarmat, men det funkar bra nu på hösten också, då ju apelsinerna är godare också:

Laxbulgur med limedressing

4 portioner

3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong
600 g skinn- och benfri laxfilé
smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 apelsiner
2 avokado
2 msk hackad persilja

Limedressing:
2 dl lätt cremé fraiche
rivet skal av ½ lime
1 msk flytande honung
2 krm salt

Blanda ihop dressingen. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen (Nej, jag tänker inte tala om hur man gör...) Skär laxen i kuber. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 minuter. Salta och peppra. Skala apelsinerna och dela dem i bitar. Dela, kärna ur, skala och tärna avokadon. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Ringla över limedressingen.



Lätt som en plätt!! Jag har ingen egen bild på detta recept eftersom jag var så väldigt hungrig när jag gjorde det, så det fanns helt enkelt inte tid för någon fotosession. Därför snodde jag en bild från arla.se där receptet också kommer ifrån.
Man kan så klart byta ut bulgur mot couscous eller matvete. Jag använde quinoa för det var det jag hade hemma.


Kram!


Kanelbullens dag


Hej Ninni

Vi börjar med att ge lite kärlek till detta bakverk idag:

 
(Bild från google)

Jag har inte bakat några själv, men dagen till ära så unnade jag mig en halv bulle (de var väldigt stora) på jobbet idag - Mums!
Idag har jag jobbat kort dag som vanligt på tisdagar, sedan har det inte blivit så mycket mer aktiviteter efter det. Ja, en sak förresten - jag har klippt och klistrat ihop ett litet brev  - men mer än så kan jag inte säga just nu för då förstör jag ju överraskningen innan brevet landat hos adressaten...
Ikväll blir det tvmys hela kvällen för det är ju denna vecka som alla efterlängtade serier har säsongspremiär och först ut är Desperate Housewives - sista säsongen! Jag är inte en sådan som inte kan hålla mig och laddar ner serierna i förväg, utan här har man snällt väntat tills de sänds i tv, men nu är det äntligen dags igen :)
Förresten eftersom det inte blev något brev igår, måndagsuppehållet du vet, så tänkte jag att det skulle bli två idag istället, som kompensation. Så snart kommer det ett nytt middagstips också.


Kram!


Hemmapyssel


Hej Ninni

Vaknade imorse av att regnet slog mot rutan, så gårdagens väder var tyvärr inte här för att stanna. Det gjorde dock inte så mycket när man vet att det är helt fritt fram att stanna i sängen så länge man vill.
När jag väl kravlade mig upp så tog jag tag i gårdagens inköp och fixade till det lite här hemma. Bilderna är inte de bästa, men det ger ju en liten uppfattning om vad jag inhandlade igår. Är man en hemmamysare så måste det ju kännas bra att vara hemma också, så nu har jag ordnat till det lite extra och jag började med balkongen:





Planterade ut lite höstblommor för det är ju inte bara inomhus som man man vill ha det fint, eller hur?
Jag har också hängt upp de två tavlorna som jag köpte på Gallerix. Det här med vad man ska ha på väggarna tycker jag är svårt. Det är svårt att hitta något man gillar som inte kostar alldeles för mycket, men dessa gillar jag verkligen:


Vardagsrummet


Sovrummet - det syns inte på bilden, men denna glittrar lite ;)



Till sovrummet köpte jag också denna läslampa på Indiska, även denna med lite glittrande pärlor på. Ska det va så ska det va liksom. Väckarklockan köpte jag på Ikea när vi var där för några veckor sedan.



Sist men inte minst så hittade jag denna kruka att ha färska kryddor i på Ica Maxi faktiskt. Håller man bara ögonen öppna så kan man hitta fina och roliga inredningsprylar överallt.
Så var hemmet pimpat lite extra och jag ska nu slå mig ner i soffan och titta på den nya komediserien med Robert Gustafsson 4:an.


Kram!


1 oktober




Hej Ninni

Äntligen en ledig helg och äntligen underbart höstväder, men dagen inleddes med en lite shoppingtur till grannstaden. Inhandlade höstblommor att sätta på balkongen, två tavlor och lite annat till lägenheten. Det går mot mörkare tider och då börjar jag som sagt bo in mig igen, vilket också innebär att jag lägger mer tid (och därmed helt oundvikligt mer pengar) på hemmet. Vad jag köpte tänkte jag dock vänta till morgondagen med att visa.

På eftermiddagen var det ju bara att ta vara på det underbara vädret och jag och mamma min tog en långpromenad upp i skogen med hundarna,



men först lite bus på gården. Det är viktigt att ha kvar barnasinnet fast man börjar bli till åren, ja i det här fallet valpsinnet.





Markerna är dock så mättade efter allt regnande så det är ju ett litet äventyr i sig att försöka ta sig fram utan att bli helt genomblöt, men det var en väldigt skön promenad ändå. Vi gick förbi en lite bäck som porlade så fint mitt i trollskogen och stannade för att ta en bild och plums så var det inte en utan två hundar som kastade sig ner i vattnet för att svalka sig. Fast bara en av dem fastnade på bild:



Som sagt massor av bus kvar i den damen fortfarande. Jag fick tillslut mina bilder som det var meningen från början, utan sjöblöta, håriga busfrön:





Som avslutning på denna härliga lördag så blev det mammas älgköttsoppa med klimp till middag, bland det bästa jag vet!



En lördag helt i min smak - shopping, skogspromenad, underbart höstväder och så riktigt mumsig soppa på det  - ja, jag är då mer än nöjd med dagen :)


Kram!


RSS 2.0