tillbaka på cirkusen

 
Hej Ninni
 
Så var helgen slut och inte blev det mycket till äventyr inte. Av olika anledningar så blev det inte som planerat utan jag har jobbat hela helgen lång istället. Sparat och tjänat pengar istället för att göra av med dem, lika gott det. De får användas till något annat roligt en annan gång helt enkelt.
Första veckan tillbaka på jobbet har gått i racerfart, det har varit hur mycket som helst att göra och ta igen som vanligt efter semestern, men det är väl lika bra att dyka in i vardagen och man får i alla fall veta att man lever.
Även om semestern var alldels för kort, med bara tre veckor, så är det alltid på något sätt skönt att försöka komma tillbaka till någon sorts rutiner igen. Lite höstkänsla är det, fast sommaren inte är över, men det har väl att göra med minnena av alla skolstarter man har upplevt. Början på ett nytt läsår och allt vad det innebär med uppgjorda planer, inköp av nya kläder och en ny kalender, har alltid varit lika med starten på ett nytt år för mig. Inte nyårsafton, utan första dagen på höstterminen - det är då det nya året börjat, men så blir det väl när man varit student i allt för många år...
 
 
 
Avslutar detta brev med en bild på senaste fyndet från Indiska, en liten jordglob - i rosa! som nu trivs väldigt bra i mitt vardagsrum :)
 
Kram!
 
 
 
 

Slut på det roliga...

 
Hej Ninni
 
Så var semestern över för den här gången. Tre underbart sköna veckor som gått alldeles för fort och imorgon bär det av tillbaka till cirkusen igen. Ångesten finns helt klart där idag, det är bara att erkänna, men samtidigt är det ju inte mycket att göra åt - "just smile and wave" ;)
 
Min vecka på Västkusten var jättebra, även om den också gick alltför fort. Men jag fick återse en av mina bästa vänner och hennes goa familj, varav en medlem ju var en ny bekantskap och också mitt fadderbarn. Underbara vackra glada unge, det ska bli så roligt att se henne växa upp :)
Vädret var tyvärr inte riktigt på vår sida under veckan, men det är ju inte många gånger det har varit så under denna sommar. Men det blev shopping, massor med bebismys och massor med lek med en väldigt livlig men go 3-åring, en mycket bra konsert med Winnerbäck och så avslutades besöket med namngivningsfest och en fika vid havet. Ser redan fram emot mitt nästa besök där som jag hoppas inte ligger alltför långt bort i tiden.
 
 
 
 
Winnerbäck med sitt band som bestod av bland annat medlemmer från Hellacopters och Weeping Willows. Oväntad kombination kanske, men oj så bra! :)
 
 
Efterrätten som serverades till gästerna på namngivningsfesten, griscupcakes :)
 
Den här, min sista semetervecka, har jag inte gjort något särskilt alls, bara tagit det lugnt och njutit av ledigheten. Veckan avslutades dock men en nygammal stadsfest, där både datum och plats har ändrats från tidigare år. Både fredag och lördag blev det ett besök där. Trevligt var det, men så sjukt kallt att det förtog ganska mycket av nöjet tyvärr. 7-8 grader i slutet av juli, ska det vara så?!
I fredags följde även Gullungen med som avslutning på hennes tid som inneboende hos mig. Nu har hon alltså flyttat ut, då hon nu har semester och under de veckorna kommer hon få sin egen lägenhet här i stan. Känns lite tyst och tomt här hemma måste jag säga för nu har jag ju vant mig vid att ha någon annan här, trevligt med sällskapet har det varit...
 
 
 
Nu är det alltså bara att ta nya tag och ladda inför första arbetsveckan efter semestern, men som tur är så blir det en kort vecka för till helgen bär det av på nya äventyr :)
 
 
Kram!
 
 

Semestervecka 1

 
Hej Ninni
 
Första semesterveckan är snart till ända och jag vet inte alls vart den tog vägen, men precis som planerat så har jag inte haft några särskilda planer alls utan gjort mest ingenting...
I måndags började ju som sagt veckan med ganska trist väder, men framemot kvällen så blev det riktigt fint och jag och Gullungen tog en långpromenad runt nästan hela staden, dels för att kolla in vart hennes nya lägenhet ligger men också för att hon skulle få bekanta sig lite med platsen hon nu bosatt sig på.
På tisdagen åkte jag och mamma min ut till en gårdsbutik/café i ett liten by strax utanför grannstaden. Väldigt mysig, massa med fina saker och säkert gott fika också kan jag tänka mig. Den här gången blev det inget sådant för oss utan vi åkte vidare in till grannstaden för lite andra ärenden, men jag kan absolut tänka mig att återvända dit för ett längre besök och en fika.
Onsdagen blev en sådan där välbehövlig fixa-till-sig-dag, men besök hos min frisör för klippning och färgning av kalufsen och eftersom det är semester så passade jag också på att låta Barndomsvännen fixa mina naglar, fransk gelélackning blev det och jag är fasligt nöjd och går mest och spretar med fingrarna nu för att mina fina naglar ska synas - vardagslyx ja visst! :)
 
 
Sedan blev det också en sväng på stan för att göra lite inköp inför nästa vecka då jag ju åker till en annan del av landet. På kvällen tog jag och Gullungen en promenad till ett gym/träningscenter här i stan för att hon skulle skaffa träningskort - och ja, jag ska också göra det, men måste höra lite med jobbet först om friskvårdsbidrag... hur som helst så tyckte vi att bara det faktum att vi faktiskt klev in innanför dörrarna där gjorde att vi förtjänade en belöning, så på hemvägen genom sommarstaden så köpte vi oss varsin glass...
 
 
På torsdagen kom så värmen tillbaka igen och jag tillbringade precis hela dagen i solstolen, så skönt och så efterlängtat. Som grädde på moset så var det ju dags för prämiäravsnittet av Sommar med Ernst på kvällen - oh härliga sommar! Ja, åtminstone en dag i alla fall...
Fredagen kom med sämre väder igen så klart, det verkar inte bättre än att vi kan räkna soldagarna på en, möjligtvis båda händerna om vi har tur, denna sommar. Solglimtarna växlade med riktiga sommarregn hela dagen så jag passade på att påbörja packningen av resväskan. Som jag avskyr att packa! Ser verkligen framemot att åka iväg, men ogillar starkt detta med packningen. Vet aldrig vad jag ska ha med mig och tar alltid, alltid med mig alldeles för mycket. Lyckades inte bli klar eftersom humöret försämrades kraftigt undertiden, men jag har börjat i alla fall...
Åkte sedan ut till Menageriet och där är jag kvar än, har bara tagit det lugnt resten av helgen med ett litet avbrott ikväll för en sväng in till staden och middag med Finaste Vännen som är på besök. Mycket trevligt att se henne igen och har jag tur så blir det en fika med henne imorgon också och då har hon med sig lilla Kotten, så man får se hur mycket underverket vuxit sedan sist.
 
På måndag bär det så iväg - en veckas vistelse på Västkusten med favoritfamiljen - shopping, bebismys, konsert, namngivningsfest, förhoppningsvis lite sol, men i alla fall vind och vatten :) Så nu pausas det här igen och så återkommer jag om en vecka.
 
Kram!
 
 

Chokladsnittar med apelsin & vit choklad


Hej Ninni

Här kommer receptet på de småkakor som jag bjöd på när det var födelsedagsfika. Det kommer från en tidning som jag tjuvläste på jobbet, japp sådant gör jag för att jag kan, och jag tror att den heter Hembakat. Första satsen av dessa kakor misslyckades totalt, men med lite hjälp av min snälla mamma så insåg jag att det krävs en matberedare eller elvisp för att få ihop degen. Det går inte alls bra om man försöker göra den för hand, i alla fall inte för mig, men tillslut blev det riktigt goda kakor:


Chokladsnittar med apelsin & vit choklad


36-40 st

200 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
rivet skal av ½-1 apelsin
1 dl vit choklad, hackad

Sätt ugnen på 175º. Blanda alla ingredienser utom den vita chokladen till en fast deg, gärna i matberedare. Vänd ner den vita chokladen. Forma degen till två avlånga längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna något. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna något innan du skär till snittar på diagonalen.



Lagom till ledigheten kom förresten både värmen och norrmännen, så jag antar att man får säga att det är sommar på riktigt nu. Återgår nu till semestrandet :)

Kram!





Semesterdagar


Hej Ninni

Så blev det semester tillslut och även om vädret inte är det bästa så känns det så skönt att bara få vara ledig. Tre veckor blir det i sommar och som jag ska njuta. Idag är egentligen första riktiga semesterdagen även om jag var ledig igår också. Jobbade lördag och sedan hade jag alltså lycktas förhandla bort söndagens jobbpass till en av vikarierna, detta framför allt för att jag skulle kunna bege mig till Bästaste A i hennes nya stad där det vankades inflyttningsfest och utgång, en trevlig kväll blev det. Söndagen och hemfärden bjöd på lite äventyr, som alltid när jag sätter mig i en bil med den familjen, då jag åkte hem med A's lillebror och bilen stannar mitt på motorvägen. Det visar sig att vissa människor inte kan skilja på mitt och ditt och hade slangat hans bil på nästan hela tanken bensin. Visst såg han att mätaren inte visade något när vi startade, men eftersom han tankat bara dagar innan så tänkte han självklart att mätaren inte fungerade. Så kan det gå och efter lite väntan så kom också hjälpen och vi kunde rulla vidare.
Så som sagt semestern och julimånad inleds med samma ostadiga väder som hela juni bjudit på, så jag har passat på att göra lite sådan där tråkiga saker som passar att göra när man har lite mer tid - damma alla böcker i bokyllan och sortera papper som bara blivit liggande och sådant där annat skojsigt ;) Denna första ledighetsvecka har jag inga speciella planer, utan det blir att ta det som det kommer och det känns underbart härligt att kunna ha det så någongång också.
Gullungen kom ju igår kväll, så nu är man med inneboende, och jag ska möta upp henne när hon slutat jobbet för att handla lite mat och sedan får vi se vad kvällen bjuder på - kanske, kanske visar sig solen då...

Kram!



RSS 2.0