rysskyla och sura gubbar


Hej Ninni

Termometern visar på -20 grader där ute och inomhus är det också kallt, så jag har hämtat mitt fluffiga, mjuka och mycket varma täcke från sängen och placerat det i soffan där jag nu väntar på att mina tv-program ska börja.
Gillar inte alls de här dumheterna om rysskylan som det pratas om nu, inte ett dugg, men det braiga är i alla fall att jag överlevde januari. Ja, jag kan säga det redan nu för det är endast några få timmar kvar av denna månad och precis i stil med hur jag känner för den så avslutades den med ett inte så trevligt möte på cirkusen idag.
Blev utskälld efter noter av en sur gammal gubbe som trodde att han kunde bete sig som han ville bara för att han är just en sur gammal gubbe. Han fick lite mothugg och jag tror aldrig jag har hört så många svordomar på så kort tid, men i och med att han inte kunde framföra sitt missnöje med ett mer utvecklat ordförråd så tog jag inte åt mig det minsta. Annars blir man ju ofta ledsen när kunder är omotiverat otrevliga och går till personangrepp, men den här gången blev det bara patetiskt så nu glömmer vi det och lägger dessutom januari bakom oss och ser istället framemot ljuset och resten av året.

Kram!


Lördagsunderhållning?


Hej Ninni

Jobbhelgen är i full gång, men dagen har gått fort då det har varit mycket att göra.
Kvällen planerarna jag att spendera med några väldigt välbyggda killar och tjejer. Ska se på Gladiatorerna, men det är inte så illa som det låter. Tycker att detta är ett av de sämre program av typen familjeunderhållning som man kommit på och jag brukar vanligtvis byta kanal illa kvickt om jag råkar få syn på det, men ikväll är en av utmanarna en bekant sedan studierna i Björkarnas stad. Trots att jag själv inte alls förstår mig på själva konceptet så är vi ju alla olika och det här är precis hennes grej och då är det ju bara hoppas att det går bra för henne. Så medan hon tampas med de där groteska jättarna så gör jag min grej och hejar lite grann från tv-soffan, även om det egentligen redan är avgjort.

TILLÄGG: Jupp, jupp, klart hon vann. Måste ha varit mitt starka publikstöd som gjorde det, i och med att jag faktiskt lyfte på huvudet från mina sudoku-kryss ibland. Okay, jag ska erkänna att intresset ökade lite där på slutet när de faktiskt tävlade mot varandra och inte mot de där misstänkt genmanipulerade missfostrena.
Men nu ska den här soffpotatisen gå och lägga sig och försöka vaggas till sömns av grannens bas, var samma visa (eller dunkadunka) igår men det funkade rätt bra ändå. Jobb imorgon igen.


Kram!




en hel massa choklad


Hej Ninni

Här om dagen fick jag hem ett prov på ett Body Butter från The Body Shop's nya kroppsserie Chocomania. Mjuk och krämig och doftade underbart av choklad gjorde den. Kan nog tänkas att jag måste inhandla en eller två produkter med denna doft.
När jag luktade på den så gick tankarna direkt till Lasse Hallströms film Chocolat med Johnny Depp och Juliette Binoche i huvudrollerna. Det är en av mina favoriter,
underbara skådespelare, älskar bara hela stämningen i filmen som liksom lägger sig som en värmande filt kring kring själen.

"Till en idyllisk lite katolsk stad på den franska landsbygden kommer en dag den vackra, livsbejakande Vianne Rocher och väcker den slumrande staden till liv. När sedan den hemlighetsfulle Roux och hans manskap lägger till med sina husbåtar vid flodens strand brister allt för stadens borgmästare."



Så unna dig din favoritchoklad och kryp upp i soffhörnet och titta på denna pärla. Jag måste nog göra detsamma inom en snart framtid trots att jag sett den ett antal gånger redan, men choklad kan man ju aldrig få nog av eller hur!?

Kram!


Lediga dag


Hej Ninni

Lediga onsdagen och har bara finulat på här hemma - tränat lite, sett film och bara varit. Låter inte som mycket när man ska skriva om det, men timmarna har ändå runnit iväg på något sätt, behöver mer lediga dagar för att göra ingenting...




Nu ska jag fortsätta se Sveriges Mästerkock och dricka en kopp te.

Kram!


Saknar


Hej Ninni

Myser på hemmavid och längtar efter våren, saknar det där stora, runda, gula och varma klotet i skyn:




Ledsen att det inte blir mer inspirerande brev än så här just nu, men ha lite överseende - återkommer med ljuset jag lovar.

Kram!


lat helg


Hej Ninni

Den lediga helgen har varit lugn och avkopplande - sovmorgon, tagit de där myrstegen som var de enda måstena, kliat bakom hundöron, viftat med tårna framför en varm kamin, läst bok, sett film, tagit en långpromenad i vintrig skog, gosat med kissekatt, tittat på dåliga serier på tv, genomlidit lite skidskytte och umgåtts med familjen.

 

Alldeles lagom med aktivitet en ledig helg i januari alltså.


Kram!

 

 


Det ljusnar


Hej Ninni

Nästan en hel vecka utan brev jag vet, men inspirationen och orken har helt enkelt inte funnits där. Den lilla energi som fanns var jag helt enkelt tvungen att fokusera på andra saker, men nu har jag tagit mig igenom ytterligare en arbetsvecka och det känns bra mycket bättre nu.
Små, små myrsteg har tagits under veckan för att det ska bli möjligt att börja bocka av punkterna på min lista för 2012. Ett myrsteg kan ju verka ynkligt, men man måste ju börja någonstans och ibland kan ett myrsteg kännas som sjumilakliv.
Nu väntar en ledig helg utan några måsten alls. Jag ska bara försöka ladda energi och planera de där myrstegen lite utförligare så ja några måste finns det väl men det är bara att gör'at.
Nu ska jag sjunka ner i soffan, kolla lite film och bara njuta av fredagsfriheten.

Kram!



Tulpanens egen dag


Hej Ninni

Efter att ha varit hemma torsdag och fredag har jag nu tagit mig tillbaka till cirkusen och jobbat helgen. Är dock inte på topp, inte alls... Det är inte så att jag fortfarande känner av förkylningen och den onda halsen utan jag är bara trött, less och på januarihumör. Har liksom tappat all ork och hittar heller inte särskilt mycket inspiration att skriva just nu. Försöker blicka framåt och hoppas att det vänder snart... Bjuder i alla fall på några bilder på mina fina tulpaner så här mitt i januarimörkret, för just idag är faktiskt tulpanens dag:






Kram!






Bästa boken


Hej Ninni

När jag var kanske 14-15 år så fick jag en bok av mamma min som jag läste igen och igen och igen och varje gång jag läste den så grät jag litervis, för boken är otroligt sorglig men samtidigt väldigt vacker och det är en mycket bra berättelse som faktiskt är baserad på en sann händelse. På baksidan av min bok, som fortfaraden har en given plats i min bokhylla, står det hämtat från en av recensionerna:

" Den är helt enkelt den bästa ungdomsbok, kanske den bästa bok överhuvudtaget, som jag läst på länge, länge."

och jag kan inte annat än att hålla med. Det här är en sådan där bok som stannar kvar och som alltid kommer att ligga mig otroligt varmt om hjärtat.
Igår satte jag mig ner för att se filmatiseringen av denna berättelse som nu kommit ut på dvd. Jag ville egentligen se den redan i höstas när den kom på bio, men det blev inte så och nu är jag så glad att jag inte gjorde det - för oj så besviken jag blev!!

Den bästa boken heter Jag saknar dig, jag saknar dig! och är skriven av Peter Pohl & Kinna Gieth:


"Nu är det april månad och hemma i Rosengården sitter två flickor, Cilla och Tina heter de. Enäggstvillingar är de och ska fylla fjorton år i sommar. Men det får Cilla inte vara med om - hon kommer snart att dödas i en trafikolycka. Det är det vidrigaste som har hänt mig, och jag berättat det med en gång, för det här är inte menat att vara en spännande story med ett fiffigt slut som måste hållas hemligt till sista sidan, utan det handlar om Tina som blev kvar, tvungen att försöka stå upprätt och hålla balansen i livet utan Cilla. Och jag som berättar är Tina, men jag vet att jag inte kommer att orka berätta om "mig", så därför säger jag "hon" i stället."



Filmen heter kort och gott Jag saknar dig och egentligen var det väl upplagt redan från början att jag inte skulle gilla den, bara för att det är otroligt svårt att göra en bok rättvisa på film - framför allt en bok som berör som den här gör, ända in i hjärteroten.
Filmen blir mest bara så där gömma-sig-bakom-kudden-pinsam som ungdomsfilmer lätt kan bli. Man har lagt till scener som inte finns med i boken och tagit bort och ändrat på karaktärer som finns i boken. Det görs väl i stort sett alltid när man gör film av bok, men i det här faller så blir det inte alls bra. En av de mest pinsamma scenerna är just en sådan tillagd scen, har du redan sett den vet du vad jag menar (begravningsscenen) och jag blev bara arg när jag såg den. Visst jag fällde några tårar under filmens gång det gjorde jag, men jag är och andra sidan blödig för det mesta så det ger den inte godkänt för det.
Jag inser också att filmen inte i första hand riktar sig till mig, utan till en betydligt yngre målgrupp, men jag har läst boken även på senare år och tyckte den var lika bra då.
Det enda som är bra är egentligen att filmen är inspelad i Piteå och man bör alltid applådera produktioner gjorda i Norrbotten. Men nej, det är inte en film jag rekommenderar, men LÄS BOKEN!! Gör det även om du inte är en ungdom och har du en sådan i din närhet så ge den absolut till henne (ja, det är mer en bok för tjejer det är det) för det  är en bok som känns. Det är en bok som gör ont, som får en att le och som lämnar spår för alltid.

Kram!!


Vinterkyla, vårkläder och sura miner


Hej Ninni

Det blev inget brev igår för huvudvärken gjorde mig sällskap i tvättstugan mest hela kvällen, så då fanns det inte mycket energi kvar för att skriva.
Här har det blivit kallt, riktigt kallt. I måndags var det hela tjugo minusgrader, men idag bara tio. Även om det var riktigt fint ute idag, klart, kallt, rosa-lila himmel och massor med snö så tycker jag inte om det här med att behöva ta på sig flera lager med kläder bara för att sticka ut näsan.
Men i väntan på en varmare säsong så knatade jag idag iväg för att hämta mitt paket från HM med min beställning från vårkatalogen. Fina fina kläder och nästan allt passade, så nu får i alla fall januari gärna vara över snart och ljusare tider komma.
De nya kläderna innebär dock att jag måste ta tag i garderoben igen. Har satt som regel att ska något nytt in så måste något gammalt rensas ut, måste bara samla lite energi så jag kan ta tag det snart.
Annars är det väl inte världens mest positiva period just nu. Jag har alltid haft väldigt svårt för januari, det är mörkt det är kallt och bara en allmänt väldigt trist månad. Nu har också förkylningen och halsont kommit som ett brev på posten. Det i kombination med mitt humör i allmänhet den här tiden på året bådar väl inte för några jätteglada brev just nu, men jag ska försöka rycka upp mig för jag vet att saker inte blir bättre av att man går runt och surar osv, osv.
Lättare sagt än gjort ibland dock, vantrivs mer än vanligt på cirkusen och gillar helt enkelt inte den person jag blir när jag kommer dit. Så fort jag stiger innanför dörrarna så försvinner all energi och lust och jag blir bara sur och grinig. Får helt enkelt anstränga mig hårt för att inte säga fula saker åt både kunder och övrig personal och tyvärr är det inte alltid jag lyckas hålla god min...
Men är det inte dags att ta tag i det här nu då tänker du säkert. Absolut det är det och det har det varit länge, planerna finns men det gäller bara ge sig själv den där extra sparken där bak så ska det nog bli ordning på det här... på ett eller annat sätt...
Nu ska den här igelkotten sluta klaga och gå och göra sig en kopp te med lite honiing, rulla ihop sig i soffan och fantisera om ljusare dagar.

Kram!



En snöig söndag


Hej Ninni

Helgen har varit lugn och stilla, men som vanligt alldels för kort. Efter jul- och nyårshelgernas arbete känns det som att man skulle behöva vara ledig betydligt längre än en helg. Låter kanske lite avigt i jämförelse med många andra som nu ska börja jobba på allvar efter alla röda dagar och helger, men så är det för oss som jobbar när andra är lediga. Men, men, man får väl försöka se det positiva i att lönen blir lite bättre åtminstone.
Helgen har inte bjudit på mycket aktiviteter alls och så skönt har det varit, men tog mig i alla fall iväg på en promenad idag i den nu väldigt snöiga skogen:






Härligt var det, bara några minusgrader och så får det gärna fortsätta resten av vintern och ingen mer snö nu tack!
Ikväll har jag klickat hem lite presenter till några jag tycker väldigt mycket om och som har varit så duktiga att de nu förtjänar något fint. Vad det är och till vem får jag avslöja lite längre fram för annars blir ju liksom hela grejen med att få present lite meningslös. Kan dock hända att det följde med några saker till mig också av bara farten, men ibland måste man ju få köpa lite presenter till sig själv också bara för att...

Kram!




Inte mycket action här


Hej Ninni

Ledig helg och en bild säger mer än tusen ord, är det inte så det är?!




Kram!



filmtips


Hej Ninni

Det blir ett kort brev ikväll, men jag var bara tvungen att komma med ett snabbt tips. Jag och Bästaste A har tittat på film ikväll och det blev denna:




Bridesmaides alltså, så hysteriskt rolig film men har man lätt att bli generad kanske det kan bli lite jobbigt att se den - många otroligt pinsamma, men som sagt roliga scener. Vi har skrattat oss igenom större delen av filmen, men i alla fall jag var väldigt trött och det gjorde ju allting mycket roligare också - men det är en sevärd film det är det, speciellt om man behöver ett gott skratt eller två :)

Kram!



Honungskakor


Hej Ninni

Här kommer så receptet på kakorna jag bakade här om dagen. Det blev lite sent idag då jag jobbat kvällspasset, men nu är det bara morgondagen kvar innan jag får ledig helg:


Mjuksega honungskakor


ca 20 st

2 ägg
1½ dl strösocker
½ dl vispgrädde
1½ dl flytande honung
1 msk smält smör
2 dl finhackad sötmandel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker till garnering

Ugn 200º
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt grädde, honung och smör. Blanda mandeln med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i äggvispet och rör till en jämn smet. Bred ut den i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20-30 minuter tills den är gyllenbrun. Låt kakan svalna, sikta över florsocker och skär upp i den i bitar inför serveringen.



I receptet står det att kakan ska gräddas i 20-30 minuter, men alla ugnar är ju olika och jag kan säga att min hade det varit nog med 15 minuter. Jag hade inne kakan i nästan 20 minuter, men det blev lite för länge så så värst sega blev de ju inte. Man får hålla lite koll helt enkelt så blir de nog både mjuka och sega.

Kram!




Dansat ut julen


Hej Ninni

Nu är lägenheten städad och julen har tackats av och packats ner. Kunde inte vänta till tjugondag knut utan julen fick dansa ut redan nu. Med det nya året här så kände jag att jag behövde lite färger som påminner om att våren och ljuset kommer tillbaka tillslut trots meterhöga snödrivor. När jag var och handlade igår så fick denna fina ros i kruka följa med hem just för att den fick mig att tänka på soljus, något jag verkligen saknar så här års:




På eftermiddagen traskade jag iväg till sötaste S för inspektion av hennes inte-längre-så-nya lägenhet och en kopp te. Stor och fin var den, med massor med plats för alla barnen och det var trevligt att sitta och surra en stund. Om det är så att du undrar så hon fick honungskakorna som jag bakade igår, även om de kanske inte blev jättebra - men det är ju tanken som räknas - och du ska få receptet också så småningom.

Kram!


Ett nytt år


Hej Ninni

Så blev det då 2012 och att det nya året var här firades väldigt stilla och lugnt. Jag åkte hem till Menageriet och vi åt en god tre-rätters middag och vid tolvslaget så skickades miljövänliga och tysta ljuslyktor upp i skyn. I menageriet finns ju nämligen tre små hjärtan som håller på att hoppa ur sina kroppar av rädsla varje nyår, så hos oss blir det inga fyrverkerier. Visst är det vackert, men det är alldeles för dyrt och framför allt så tycker jag att man kan tänka lite på alla husdjur som inte alls tycker att det är roligt när det smäller!! Det finns alternativ som är minst lika bra. Det är ingen vidare bild, men jag gillar dessa lyktor och kommer absolut välja dessa kommande nyår:



När nyårsfirandet var över var det bara att bege sig tillbaka till jobbet igen, men imorgon är jag äntligen ledig och då är planen att julen ska få tacka för sig. Jag brukar vanligtvis behålla den lite längre, åtminstone över trettondagshelgen, men i år känner jag att den har gjort sitt nu och det är dags för tomtar och annat pynt att återvända till förrådet.
Både igår och idag har det vräkt ner snö och nu har vi verkligen ett winter wonderland här. De som klagade på att snön kom så sent denna vinter har verkligen fått snö så det kompenserar mer än väl nu:







Ikväll har jag försökt mig på att baka något som kallas mjuksega honungskakor. Just nu håller de på att svalna och om de är något att ha så är tanken att de ska bli en något försenad inflyttningspresent till en söt vän som jag också planerat att hälsa på imorgon. Det är bara att vänta till de kan provsmakas, men receptet lät väldigt gott i alla fall och är det det så delar jag så klart med mig av det. Nu ska jag sjunka ner i soffan och invänta femte säsongen av The Big Bang Theory.

Kram!



RSS 2.0