Lussebak i regnet...


Hej Ninni

Taggbollen är under kontroll och lediga onsdagen är här. Jag har gjort ett försök att besvärja fram lite julkänsla idag, det är inte det lättaste ska jag säga när regnet vräker ner den sista november och det alltså bara är lite mer än tre veckor kvar till julafton.
Jag gjorde dock ett tappert försök med julmusik på hög volym och massor med tända ljus. Dessutom har jag för första gången någonsin bakat lussekatter helt själv. Man kan ju tycka att jag har nått en ålder då jag borde provat på det tidigare, men min mamma gör så väldans goda lussekatter så jag har alltid haft tillgång till en påse eller två ändå.
Nu kände jag dock att det kunde vara dags och för att vara första gången så måste jag faktiskt säga att de blev riktigt bra - fina och fluffiga:



Använde mig av ett sådant där modernt recept med kesella i och det funkade ju finfint, så nu luktar det i alla fall jul här hemma. Älskar lussekatter och nu är frysen full så jag kommer kunna smaska i mig fram till midsommar åtminstone ;)
Till middag blev det sedan älgfärsbiffar, ibland blir jag nästan lite förvånad själv över hur huslig jag kan vara, men håller man på kan man ju lika gärna slå på stort eller hur?
Ett gott dagsverke blev det i alla fall, nu ska jag mysa ner i soffan och titta på lite tv och sen blir det en tidig kväll för arbetsdagen börjar 06.00 imorgon och jag känner att min hals börjar svullna igen. Hoppas på att jag kan sova bort den onda i halsen för jag slipper gärna det där med att bli sjuk.

Kram!


Igelkott


Hej Ninni

ja, det är så jag känner mig idag, som en igelkott, med taggarna utåt...

 (bild från google)

Ledig imorgon och det är efterlängtat. Nu tänker jag rulla ihop mig till en taggig boll, återkommer när jag känner för att rulla ut och visa min lilla nos igen...

Kram!

Velvet cupcakes


Hej Ninni

Igår bakade jag julröda cupcakes till adventsfikat och även fast de inte blev så djupröda som jag vet att de kan bli, utan mer rödbruna, så funkade de ändå. Tror kanske att det blev lite, lite för mycket kakao och lite för lite kramellfärg, därav den rödbruna nyansen istället. Här kommer receptet i alla fall om du vill testa själv:



Sammetscupcakes

12 stycken

60 g osaltat smör, rumstempererat
150 g strösocker
1 ägg
10 g kakao
1 ½ msk röd hushållsfärg
½ tsk vaniljessens
1 ¼ dl filmjölk
150 g mjöl
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk vitvinsvinäger

Värm ugnen till 175 ºC.
Vispa samman smör och socker med en elvisp på medelhög hastighet tills smeten är välblandad, lätt och fluffig. Vispa sedan på hög hastighet, tillsätt ägget långsamt och vispa tills allt är välblandat.
Blanda kakao, röd hushållsfärg och vaniljessens i en separat skål till en tjock, mörk massa. Tillsätt massan i smörblandningen och vispa noggrant tills smeten har fått en jämn färg och konsistens (skrapa ned ingredienser som fastnat på kanterna med en slickepott). Sänk till låg hastighet och häll långsamt i hälften av filmjölken. Vispa till filmjölken har blandats ned i smeten och vispa sedan ned hälften av mjölet. Tillsätt resten av filmjölken långsamt och sedan resten av mjölet. Skrapa ned det som fastnat på sidorna igen. Öka till hög hastighet och vispa tills smeten har blivit slät. Vispa sedan på låg hastighet ned salt, bikarbonat och vinäger. Höj sedan hastigheten och bearbeta smeten i ytterligare några minuter.
Skeda upp smeten i pappersformar (i en cupcakeplåt) till två tredjedelar och grädda i ugn i 20-25 minuter, eller tills bakverken fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Det ska inte fastna något på en provsticka som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kallna.
När dina cupcakes har kallnat kan du bre på färsostglasyren:

300 g florsocker, siktat
50 g osaltat smör, rumstempererat
125 g naturell färskost, kall

Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Tillsätt all färskost och vispa tills den är helt sammanblandad med smöret och florsockret. Vispa sedan på medelhög hastighet. Fortsätt att vispa tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Vispa inte för länge, eftersom glasyren snabbt kan bli lös.





Ett av bakverken fick offras för att utgöra dekorationen till de andra, dekorationen är alltså cupcakes-smulor :)
Receptet kommer förövrigt från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor - Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London.

Kram!





1:a advent


Hej Ninni

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla barnen glädjas att fira få advent:




Kram!


När Berit kommer på besök...


Hej Ninni

Ja, när stormen Berit drar in över landets norra delar då skriver man sitt 200:de brev och kryper sedan ner under filten för att titta på ett nytt avsnitt av Så mycket bättre och bara må gått över att man slipper vara ute och ränna :)

Kram!



Fredag är här!


Hej Ninni

Arbetsdagen gick ovanligt fort, men sista kvarten försvann all min energi och nu är jag så trött, så trött. Denna fredagkväll varvar jag tv-soffan med tvättstugan och en ny bok som jag hämtade på biblioteket igår, mer spännande blir det inte och har inte mycket mer att komma med här heller.
Imorgon tänkte jag göra ett nytt försök att baka något och det är bara hoppas att det går bättre än den misslyckade farsdags-kakan, så kanske dyker det upp ett recept på julröda cupcakes under helgen - om du har tur eller rättare sagt om jag har det.
Nu ska jag göra mig en kopp te och krypa ner under filten och ta fredag!!

Kram!


Om 1 månad...


Hej Ninni

Det kanske är jul inomhus, men utanför fönstret är det något helt annat. Så här med bara en månad kvar till julafton, några få dagar innan första advent, så är det nästan fem plusgrader och all snö som föll i söndags är borta.
Jag var så nöjd med den snö som kom, det var alldeles lagom vinter för mig - ett tunt snötäcke som lyser upp lite och 5-6 minusgrader - det räcker för mig. Jag vet att alla vintersportare absolut inte håller med mig, men eftersom jag väldigt sällan rullar runt i snön numera, förutom en och annan snöängel, så tycker jag mest att mycket snö är besvärligt.
För att inte tala om kylan - avskyr, verkligen avskyr den! Det här med lager på lager av kläder till man tillslut både ser ut och rör sig som en Michelingubbe är inte min grej. Sedan har vi torr hud, händer som spricker och statiskt hår... jag vet, jag bor verkligen på fel ställe, är helt enkelt inte gjord för den här årstiden. Därför gör det verkligen ingenting att vintern dröjer, men lite, lite snö hade inte gjort så mycket.

 (Bild från google)


Nu är det dags för ett kvällspass och sedan är det bara fredag kvar innan en ledig helg väntar :)


Kram!


Nu är det jul här i mitt hus...


Hej Ninni

Lediga onsdagen och här har det fejats ordentligt. Lägenheten har storstädats och julpyntats och är nu redo för advent. Jag är ganska måttligt med mitt julpynt, delvis beror det väl på att man inte har så jättestor bostadsyta. Har man hus kan man ju ta i lite mer, men egentligen tycker jag inte att det behövs så mycket för att skapa julstäming. Det som gör det hela för mig är levande ljus helt klart:



Varje år brukar det alltid bli något nytt pynt och i år blev det denna adventsljusstake. Köpte den på Hantverksmässan som vi var på när Guldlock var här på besök (De röda bären har jag lagt till själv). Där köpte jag också dessa snöbollsljus:



Nu har jag också fått hem korgstolen, som jag efter många om och men lyckades måla färdig. Stolen har föräldrarna haft sedan jag var liten. Det finns ett foto av mig när jag sitter i den som bebis, jag är lite större än Nisse men jag tyckte han passade rätt bra där han också:



I mitt sovrum har jag ju som jag nämnt en del lila och den här stjärnan köpte jag för flera år sedan på Indiska och den får nu skapa lite julstämning i mitt sovrum:



Ljuset gör att den ser lite mer rosa ut men det är den inte. Ser du förresten snön på taken? Den föll i söndagskväll och jag trodde nästan att vi skulle få en vit advent trots allt, men medan jag plockar fram julen nu på förmiddagen så börjar det så klart regna, så jag antar att den riktiga vintern får vi vänta ett tag till på.



Den här tomten har jag fått av mamma min och jag gillar hans attityd måste jag säga ;) Julen ska man bara njuta av och inte stressa upp sig över. Så nu kan julmånaden börja på riktigt, med ljusen, dofterna, stämningen och framför allt massor med mys.

Kram!


Tisdagsbio


Hej Ninni

Så var det äntligen färdigjobbat för den här gången, har jobbat sex dagar i sträck och det är alldeles tillräckligt för mig. Idag var det som tur var ett kort arbetspass och imorgon är jag ledig! Det ska firas med bio ikväll tillsammans med Bästaste A och det blir så klart denna här:

 (Bild från google)

Breaking Dawn del 1, den fjärde filmen i The Twilight Saga. Jag har lite blandade känslor inför dessa filmer. Som den bokmal jag är så har jag självklart läst alla fyra böckerna och jag tycker att de är riktigt bra. De är ju ungdomsböcker det får man komma ihåg, men med det i åtanke så gillar jag dem.
Filmerna däremot...
första filmen (Twilight) var helt okay, den har jag till och med på dvd, men sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Det är alltid svårt att överföra böcker till film, men jag är inte särskilt imponerad alls av de övriga två filmerna. Trots detta kan jag inte låta bli att gå och se dem en efter en, vill ju se hur de har gjort denna historia på vita duken och jag hoppas verkligen att upplösningen är bättre än mitten.

Kram!


Iakttagelser...


Hej Ninni

Äntligen är jobbhelgen över, kanske att jag inte borde klaga för det är ju trots allt fyra veckor sedan jag jobbade helg sist i och med att jag tog ledigt den helgen jag hade besök, men det är mycket man borde...
Helgen har ändå gått fort, men breven blir ju lite lidande när det enda jag gör är att jobba. Därför tänkte jag att jag kanske skulle komma med en ny infallsvinkel på detta.
Jag gillar att iaktta folk, och nu menar jag inte på ett obehagligt stalker sätt, utan mera att jag tycker människor eller närmare bestämt människors beteende är väldigt intressant. Öppnar man bara ögonen i vardagen så kan man lägga märke till en hel del beteenden som både roar och förbryllar. I och med att jag har ett jobb där jag dagligen möter en hel del människor så har jag ju många kandidater att använda i min forskning. Jag har nämligen många gånger skojat om att jag ska skriva en bok om allt man får vara med om när man jobbar inom handeln, människors beteenden när de handlar helt enkelt, för det är ju något som alla måste göra förr eller senare och som jag redan nämnt så är det av någon anledning en otroligt uppstressande situation vilket i sin tur medför en mängd märkliga beteenden. 
Så när det enda som händer är att jag går till jobbet så är det väl helt enkelt det jag får skriva om, men det handlar självklart inte om att hänga ut enskilda människor utan om mer generella saker man har lagt märke till. Det kan vara små saker bara och oftas så är det just det, de där små sakerna som folk gör som man kanske inte är medveten om - så kanske kan det här också bli tips från coachen på hur man blir en bättre kund ;)

Dagens iakttagelse handlar om plånboken - en ganska viktigt accecoar när man går och handlar.
Det självklara vore ju här att ta upp den äldre generationen och deras plånböcker, inte plånbok utan plånböcker, som samtliga skall letas igenom till förbannelse efter varenda liten krona, men det är något de flesta som lyckats hamna bakom en av alla dessa seniorer redan lagt märke till så vi skippar att gå närmare in på det.
Det jag tänker på är dessa överfyllda plånböcker som kan liknas vid någon sorts gödgris som håller på att spricka i sömarna. Det dessa plånböcker innehåller är dock inte pengar, utan framför allt kvitton och kort. 
Vi börjar med kvittona och jag undrar helt enkelt varför? Detta kommer bli en ständigt återkommande fråga - men allvarligt varför?? Varför denna samling av kvitton, ibland i tjockleken av en pocketbok. Är det kanske därför, för att man i tråkiga stunder ska ha något att läsa eller planeras det kanske något avancerat pysselprojekt som kräver att man sparar varanda kvitto man någonsin fått? Ibland är det ju bra om man sparar kvitton en tid det förstår jag, men då kan man väl lägga dem på en bra plats där hemma istället för att släpa med sig dem var man än går och därmed riskera allvarliga förslitningsskador...
Lägg då till denna redan överfulla tingest alla dessa evinnerliga kort. För det brukar oftats handla om en mindre kortlek som ska bläddras igenom innan rätt kort lokaliseras. Behöver man alla dessa kort? Använder man alla korten?
Tillsammans blir kvittona och korten i och för sig ett ganska effektivt vapen att använda i självförsvar, man kan ju alltid kasta det i huvudet på angriparen som garanterat kommer att svimma då plånboken förmodligen väger en del, men utöver det och kanske i funktionen som dörrstopp så är den där överfulla plånboken inte så effektiv. Det tar ett bra tag innan man lyckats gräva fram pengarna eller som sagt det rätta kortet och under den tiden har kön bakom garanterat växt en hel del, blickarna från de andra kunderna är inte nådiga och expeditens blick har liksom blivit lite dimmig då hon förmodligen funderar på vad hon ska laga till middag eller om hon rent av hinner springa på toaletten medans du letar.
Motsatsen till den gigantiska plånboken som när som helst kommer att explodera pågrund av sitt eget innehåll och sprida kort och kvitton över hela kassadisken är den minimala yttebytte-plånboken.
Igen varför? Varför väljer man den allra minsta plånboken man bara kan hitta och fyller den med både sedlar, mynt och kort? Visst den tar liten plats i väskan eller fickan, men utöver det så medför den bara problem jag lovar, för när du väl ska betala och då få upp det du en gång lyckats pilla ner så kommer det inte att gå lika bra. Precis som i föregående exempel så tar det ganska så lång tid och kräver en hel del tålamod och fingerfärdighet för att få fram det betalningsmedel du avser att använda - och det är egenskaper som de flesta saknar i en stressad situation...

Så dagens tips från coachen: rensa i röran och skaffa en plånbok av lämplig storlek!!


Kram!!


Paus


Hej Ninni

Jobbat hela dagen, äntligen hemma och nu väntar Så mycket bättre, julmust, persika-hallon yougurt, mini babybelost, apelsinkorkant och ostkorkar - en salig blandning som utgör mitt lördagsgodis :)
Återkommer imorgon...

Kram!


Middagstips: köttfärssås


Hej Ninni

Köttfärssås och spaghetti är väl aldrig fel, men här kommer ett recept med lite annorlunda smaker. Det kan ju bli lite tråkigt med bara det samma gamla vanliga hela tiden så varför inte testa en vardagsrätt med en tvist? Det var mamma min som tipsade mig om detta recept och jag tänkte att det passade extra bra nu när det närmar sig juletid - rätten är kryddad med lite julkänsla helt enkelt:)

Köttfårssås med rotfrukter

4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter ca 200 g
1 palsternacka ca 200 g
1 msk smör eller margarin
500 g nötförs
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 ½ dl vatten
½ buljongtärning
1 tsk kardemummakärnor, stötta
salt och peppar

Skala lök, vitlök, morötter och palsternacka. Hacka lök och vitlök, riv rotfrukterna grovt. Smält matfettet i en gryta och stek köttfärs, lök, och vitlök. Rör ner rotfrukterna och låt dem steka med några minuter.
Rör ner tomatpuré, tomatkross, vatten, buljongtärning och kryddor. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaka ev av med mera kryddor.
Servera med pasta och bröd.



Jag rev ju såklart massor med permesanost över också, men det är ju en smaksak. Nu blir det ett kvällspass på cirkusen - underbart en fredag...

Kram!


Vad är det med vädret?


Hej Ninni

Igår morse vaknade jag av att regnet smattrade mot fönstret, när jag väl lyckade ta mig ur sängen så visade termometern på 6 nästan 7 plusgrader.
Imorse när jag klev upp 05.00, eftersom arbetsdagen började 06, så var det nästan 6+. Detta tillhör inte vanligheter i mitten/slutet av november, i alla fall inte här i de norra delarna av landet.
Jag klagar dock inte, saknar inte snön och kylan, och med all säkerhet så kommer vi få alltför många månader av riktigt vinterväder ändå. Den enda nackdelen med detta väder är faktiskt att bristen på snön gör att det blir väldigt mörkt ute, när väl snön faller så ljusar det ju upp omgivningarna lite grann, så för den skull kan den ju få komma snart - kanske till nästa helg då det faktiskt är första advent och då också skyltsöndag, hade ju varit mys med några snöflingor då trots allt.
Nu ska jag göra en kopp varm choklad, mysa ner mig i soffan, slå på en film och hoppas att jag lyckas hålla mig vaken till slutet.

Kram!


blåbärsschampo och pyntlängtan


Hej Ninni

Lediga onsdagen och ett besök gjordes som sagt i grannstaden. Jag vet inte om det egentligen kommer leda till något, men ibland måste man ju försöka. Köper man ingen lott är ju chansen obefintlig att man vinnner...

Gjorde också ett obligatoriskt besök på en av mina absoluta favoritaffärer - The Body Shop och den här gången så blev det schampo, balsam och hair butter (vilket är inpackning och inget annat). Rainforest Radiance för färgat hår som luktar blåbär!



Avslutade förmiddagen med att möta upp mamsen och bjuda henne på lunch, sedan följde jag med hem till menageriet för att slutföra ommålningen av korgstolen som påbörjades i helgen. Nu räckte färgen och det blev riktigt bra, för att vara ett DIY-projekt, man får inte titta så nära bara ;) Bilder kommer när jag fått hem den till lägenheten, den måste bara få torka ordentligt först.
Jag är väldigt sugen på att julpynta nu av någon anledning, visst längar jag till julen men jag håller samtidigt väldigt hårt på att det inte får hängas upp minsta lilla julstjärna innan första advent. Julen verkar dyka upp tidigare och tidigare för varje år, dels i butikerna och dels hemma hos folk, men för mig har alltid första advent varit startskottet. Julpyntandet får alltså vänta till nästa vecka trots att det kliar i fingrarna, kan hända att jag fuskar med några dagar dock och plockar fram det nästa lediga onsdag :)


Kram!



Tisdag 15/11


Hej Ninni

Jobbat en kort men stressig dag, det var säljare jag inte hade tid med, säljare som var där de inte skulle vara och massor med kunder - som alltid är där de inte ska vara...
Efter arbetsdagen fick jag dock varva ner och bli lite ompysslad då det var dags för ett besök hos min frisör. Håret fick en lite ny färg, fortfarande mörkt men en lite kallare och rödare nyans.
Lönen kom idag också, lite annorlunda att få lönen så här mitt i månaden jag vet, men vem har sagt att man ska vara som alla andra. Det är ju i alla fall trevligt att man en dag i månaden får känna sig lite rik, för sedan ska räkningarna betalas och så är den borta igen... men underbart är kort sägs det ju ;)
Imorgon är det lediga onsdagen och jag ska bege mig till grannstaden, på vinst eller förlust, för ibland måste man bara göra något, chansa lite och hoppas att det leder till någonting, till en förändring. För det behövs, en förändring alltså, och det helst igår...

Kram!


och det blidde ingen stol...


Hej Ninni

Det blidde ingen ommålad korgstol heller. Men, vad blidde det då?
Ja, det där oflytet som började i fredags höll i sig hela dagen igår och inte nog med att det inte blev någon kaka till pappsen, efter att ha sprayat halva stolen så tog färgen slut. Endast en burk var inhandlad eftersom killen som sålde den hade sagt att det skulle räcka, men jag är inte helt övertygad om att han vet vad en korgstol är och hur många vinklar och vrår den har. En bruk räckte inte alls utan slutresultatet får skjutas fram till en annan gång, men här kommer den halvfärdiga stolen i alla fall:



Kan nog bli bra det där tillslut. Men vet du vad det åtminstone blidde? Jo, en promenad blidde det! Det har varit riktigt fint väder här idag, ingen snö ännu men flera minusgrader och frosten glimmade så vackert i solskenet. Så trots att helgen inte riktigt blev som jag planerat så avslutades den på ett mycket bra sätt:

















Vissa hade dock inte tid att lyfta på nosen och njuta av det härliga vädret utan var fullt upptagen med att jaga sorkar, men som tur är slutar den jakten nästan aldrig med något byte och så inte heller denna gång:



Glöm inte bort far din idag, för det är ju alla pappors dag idag. Och ja, även min pappa fick en god kaka idag trots mitt misslyckande med baket igår. Mamma fixade såklart, äppelkaka blev det :)

Kram!




Det blidde ingen kaka...


Hej Ninni

Blidde det ingen kaka? men vad blidde det då?
Det blidde just ingenting...
Skulle ju baka en kaka till min lilla pappa eftersom det är hans och alla andra fina pappors dag imorgon. Kakan som var en blåbärskaka såg jättefin ut när jag tog ut den ur ugnen och jag tyckte då att den fjädrade tillbaka när jag tryckte på den med fingret. Men när jag sedan skulle ta ut den ut formen så att den skulle få kallna innan färskostglasyren skulle på, ja då gick det inte lika bra. Hela kakan liksom flöt ut över diskbänken, för inte var den färdig, inte alls...
Så det blidde ingen kaka till far, men jag tror nog han kommer få något gott imorgon i alla fall och det är ju tanken som räknas eller hur?!
Nu ska jag ta tag i det här med ommålningen av korgstolen och hoppas på ett bättre slutresultat där.

Kram!


11-11-11


Hej Ninni

Det är dagens datum det och jag firade denna ovanliga sifferkombination med att tappa något väldigt onödigt och hårt på min fot på jobbet.
Jag har en ganska hög smärtgräns och fördelen med det är ju att man inte är så mesig när man gör sig illa. Nackdelen är ju dock att man inte alltid känner att man gör illa sig... vilket var fallet även denna gång. Tyckte inte det gjorde särskilt ont alls när det hände, men efter ett tag kändes det lite konstigt och nu varnas överkänsliga läsare...
fullt med blod var det i sockan och skon, nageln på stortån hade fått sig en ordentlig smäll och efter den upptäckten så började det också pulsera som ett ordentligt ravedisco i tån. Så resten av dagen har mitt nya alias varit Halta Lotta och det har tydligen varit väldigt skojigt för vissa andra och jag får väl bara säga att det är ju kul att man kan roa någon i alla fall :P
Nu blir det soffläge för mig och högläge för min stackars tå. I helgen ska det bakas farsdagstårta, eller det blir faktiskt en kaka den här gången, målas om en korgstol och så bara vara och hoppas på att tån tillåter en promenad eller två.

Kram!


Middagstips: Majssoppa


Hej Ninni

Ja, det blir mer soppa, men idag passar det faktiskt extra bra då det tillslut blivit minusgrader här uppe i norr. Inte många, men dock minusgrader och efter en rask promenad för att få lite solljus så blev också bra med en god och värmande soppa till lunch:

Majssoppa

4 portioner

2 konservburkar à 250 g majs
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
1 kruka färsk oregano
3 msk olivolja
1 liter mjölk
salt och peppar

Hacka lök, vitlök och chilifrukt fint. Mixa majsen i matberedare eller med mixerstav. Stek lök och vitlök i oljan på medelhög värme tills de mjuknar. Tillsätt majsen och rör med en slev. Häll i chilifrukten och tillsätt mjölken. Värm nu upp det hela långsamt, rör då och då. Krydda med salt och peppar. Låt det hela puttra i cirka 30 minuter.
Klipp ner oreganon. Färdig att servera!




Nu blir det ett kvällspass på cirkusen för mig.

Kram!


Inte en bra start på dagen...


Hej Ninni

Först tänkte jag komma med ett inlägg om cirkusen och det här med vad man gör och inte gör för företaget, men jag hoppar det. Alla tankar bör nog inte vädras öppet, så jag nöjer mig med att jag inte blev överlycklig över att telefonen ringde vid sju-tiden imorse - på min lediga dag...
Dagen fortsatte inte så mycket bättre för efter att jag lyckades somnat om ett stund så vaknade jag med migrän och tillbringade förmiddagen ihopkrupen i soffan, men efter att ha knaprat lite piller och sovit ett tag till så kändes det mycket bättre.
Så mycket bättre faktiskt att det blev en runda i lägenheten med dammtrasan och snabeldraken. Lite nytta blev det ändå gjort, men sedan har jag bara tagit det lungt. Till middag blev det majssoppa, receptet kommer imorgon. 
Nu blir det lite tv och eventuellt en runda på trampmaskinen till Halv åtta hos mig. Det brukar vara ett lagomt pass, men jag har kommit av mig lite med detta - ingen överraskning där direkt, men det är ju aldríg försent att börja om ;)

Kram!



 

To be or not to be - alone...


Hej Ninni

Så var arbetsveckan i full gång, men trots att jag precis varit ledig i fyra dagar så skulle inte fyra dagar till göra något alls, eller tre, eller två....
Imorgon är i alla fall ordningen återställd med lediga onsdagen på schemat.
Upptäckte dock något efter helgen som jag inte hade förväntat mig. Det var verkligen roligt att ha Guldlock här på besök, men jag är en person med väldigt stort behov av min ensamhet. Jag gillar att vara i själv helt enkelt.
Därför trodde jag också att det trots en väldigt bra helg skulle kännas lite skönt att få vara själv igen -  men inte det!
Lägenheten känns bara tom och det känns konstigt att äta frukost ensam... hmmm, vet inte riktigt vad detta ska betyda, kan det faktiskt vara så att jag mot förmodan gillar människor.... måste klura lite mer på detta tror jag...

...fast egentligen handlar det nog mest om att det måste vara rätt sorts människor...

 (Bild från google)

Nu måste jag ta en runda till ner i tvättstugan så det får bli ett kort brev idag. Hade egentligen inte så mycket nytt att komma med idag ändå, så nu loggar jag ut...

Kram!



Det bästa besöket


Hej Ninni

Så var det söndag och helgen har bara flugit iväg. Jag har haft ett mycket bra "höstlov" och en riktig myshelg. I torsdags hämtade jag alltså upp Guldlock på flygplatsen. Hade lånat föräldrarnas bil över helgen och det var ju ett tag sedan jag körde sist, närmare bestämt ett år sedan ungefär!
Ja, du läste rätt - ett år sedan jag körde bil sist, men det blir lätt så när jag inte har någon egen bil och inte heller direkt har något behov av en bil då jag bor mitt i stan. Det är dumt att låta det gå så länge mellan gångerna det vet jag, men det har gått bara bra i helgen i alla fall, det sitter det där med bilkörning, även om det var lite nervöst när jag satte mig i bilen för att köra mot flygplatsen. Jag vågade först inte heller tala om för Guldlock hur länge det var sedan sist för då hade hon väl vägrat sätta sig i bilen, men som sagt allt gick bra.

Det var så roligt att träffas igen och att hon nu kom hit för att hälsa på mig och fick bekanta sig med mina hemtrakter. Helgen har förutom en massa surr om allt och inget, bjudit på shopping/sightseeing i både hemstaden och i grannstaden, myskvällar med film och god mat, after work med tyvärr inte riktigt lika god mat - men med gott sällskap och massa skratt.
Slutligen så gjorde vi också ett besök på Hantverksmässan i grannstaden som lägligt nog pågick denna helg. Så mycket fint det fanns där, dock är ju priserna ganska höga, men några inköp blev det ändå. Jag köpte en ny adventsljusstake och ljus i form av snöbollar, men bilder på dem kommer först när det är dags att julpynta. Guldlock köpte lite norrländska delikatesser att ta med hem till Västkusten. 
När vi var i grannstaden blev det ju också lite shopping, om än inte särskilt mycket faktiskt. Det största inköpet blev denna:



Har länge velat ha ett sådant här våningskakfat, eller vad man nu ska kalla det, men inte hittat något som jag verkligen gillat. Nu hittade jag dock detta fina på Indiska, nu är det bara att baka lite så att man har något att lägga på det också.
När hon kom hade Guldlock, förrutom ett jättefint kort på lillkillen, med sig en påse med massor av skojiga saker till mig, älskar sådana här presentpåsar som man bara blir så glad av:



I "För-att-du-är-så-snäll-påsen" fanns det en disktrasa för julstädningen, ett ljus i rött glas, pepparkakste, en tablettask ("om du är snäll kan du få en karamell"), några bitar fjäskchoklad och så advent på burk - som helt enkelt är en supersöt miniadventsljusstake - en påse full med jul alltså :) Tack så mycket!! (allt är förresten inköpt på Lagerhaus om du undrar)

Som sagt så har det varit en mycket bra helg och jag ser redan fram emot att ses igen, det blir mest troligt till sommaren då jag planerat att göra ett besök hos dem och då jag också ser fram emot att få träffa det nyaste tillskottet till familjen som är beräknad att göra entré i månadsskiftet mars/april :)


Kram!


I väntan på besök


Hej Ninni

Nu är det färdigjobbat för denna vecka, nu tar jag höstlov och inväntar besök från staden som sägs vara Sveriges framsida.
För några är sedan, eller rättare sagt för ganska många år sedan nu, så flyttade jag till landskapet där alla masar och kullor bor. Jag flyttade dit för att studera och redan under nollningsveckan träffade jag en guldlockig tjej som det klickade med direkt och ett decenium senare så är vi fortfarande vänner.
Det kan gå långa perioder utan att vi hörs av, men det gör inget för när vi väl gör det är det som om ingen tid gått alls. Det är faktiskt skönt med sådana vänskaper, som man vet inte behöver konstant bekräftelse utan som bara finns där och när vi väl ses och hörs så är det lika roligt varje gång.
Jag har varit och hälsat på henne på västkusten där hon nu bor (och också kommer ifrån från början) tidigare och under en av de besöken vill jag minnas att det begick en stöld av ett fotografi, ett foto som skulle visa sig bli ganska viktigt...
Det stals på en tjejfest som vi var med på och bilden föreställer en viss kille som några år senare skulle komma att bli Guldlocks äkta man, tänk så det kan gå ;)

(och ja det var vi som stal det, för Guldlock visste vad hon ville ha helt enkelt)

I våras åkte jag ner för att hälsa på igen och då fick jag också träffa deras precis lika guldlockiga lille son som nu hunnit fylla 2 år. Goaste ungen som jag saknade så fort jag åkte hem igen.
För fyra år sedan var jag alltså med när Guldlock och hennes kärlek blev man och hustru. Bröllopet gick av stapeln en varm julidag på en väldigt mysig gård nära havet. Bjuder på lite bilder därifrån:



















Imorgon kommer hon alltså hit till mig för första gången faktiskt, verkligen på tiden kan man tycka med tanke på hur länge vi känt varandra. Hon stannar till på söndag, så nu det blir ett litet uppehåll här medan jag guidar runt henne här uppe i norr. Det ska bli så roligt att träffas igen!! Jag är som sagt tillbaka här på söndag.

Kram!



Det är mycket nu...


Hej Ninni

Fullt ös medvetslös, åtminstone känns det som att jag har varit på benen mest hela dagen idag. Jag har jobbat kort dag, sedan handlade jag lite innan jag trampade hem och tog tag i resten av dagen.
Jag har städat, diskat, tvättat, bytt sängkläder, vattnat blommorna och så lagat pastagratäng med köttfärs och mozzarella till middag, som blev väldigt sen på grund av allt det andra som skulle göras.
Blev middag till Halv åtta hos mig, men det gick ju bra det med och en massa matlådor blev det över också. Nu har jag sjunkit ner i soffan och det var kanske inte det bästa beslutet, för nu vet jag inte om jag tar mig upp igen och jag har fortfarande massor med saker som jag behöver göra.
Men jag ska i alla fall titta lite på Top Model en stund och sedan göra ett sista ryck innan det är dags för sängen. Imorgon blir det ingen lediga onsdagen utan arbetsdagen börjar 06.00, men sedan är jag ledig resten av veckan :)


Kram!


RSS 2.0