Regn och rusk...


Hej Ninni

Vad hände med våren egentligen? Här är det bara regn och kallt, så nu måste det bli en bra sommar när maj har varit så trist. Så för att kompensera det tråkiga vädret kommer några bilder på "pelargonhyllan" på min balkong. Nu är den på plats och det blev jättebra tycker jag:

                       

Jag plockade bort några av hyllplanen för att blommorna skulle få plats och jag funderar på om jag kanske ska skruva bort stagen också, men jag vet inte. Det blev iaf väldigt bra och precis som jag tänkt mig. Nu är det som sagt bara värmen som saknas, så man kan sitta där ute och njuta också!!
Idag har jag som vanligt jobbat kortdag på cirkusen, sedan har jag varit och ätit lunch med bästaste A. Trevligt var det för det var länge sen sist, det är lite svårt att hinna ses för hon är på resande fot så mycket. Men idag blev det alltså lunch och imorgon blir det bio :) Ikväll är det tvättstugan som gäller för mig, har kikat lite mer på
The Big Bang Theory också. Det bör dock utfärdas en varning för den serien och det är för signaturen, eller vad man nu kallar det, lätt epilepsiframkallande skulle jag väl vilja säga :)
Nu ska jag vika tvätt och titta på veckans avsnitt av Desperate.

Kram!


Boktipset


Hej Ninni

Har jobbat kvällspasset idag som vanligt på måndagar, så det blir ett kort brev idag. Nu har jag läst färdigt
Hungerspelstriologin och jag vet att jag har tjatat en del om den, men jag tycker absolut att den är läsvärd!

                    Bilder från google


Bok två och tre var minst lika bra som första boken, kanske var den sista boken,
Revolt, lite segare att ta sig igenom. Böckerna är spännande och det är verkligen Robinson extreme - istället för att deltagarna röstas ut till bara vinnaren är kvar, så är den sista kvar den som har överlevt alla de andra... Det är en grym berättelse om politik och maktens förgörande kraft, helt enkelt en gastkramande framtidstriologi som man inte vill sluta läsa.

Kram!

Mor, lilla mor


Hej Ninni

Idag är det ju mors dag och då måste man ju uppmärksamma mamma sin lite extra. Jag har den bästa mamman man kan ha. Jag har faktiskt de bästa föräldrarna man kan ha. För skulle jag behöva dem vad det än handlar om så vet jag att de finns där för mig och skulle stå bakom mig oavsett.
Jag och min mamma har dock inte alltid stått varandra nära, men det är något som jag alltid vetat så är det att både hon och pappa aldrig skulle tveka om det var så att jag behövde deras hjälp. Trots det är det egentligen först på senare år som jag och mamma blivit riktiga vänner, det är absolut inte så att vi varit ovänner utan jag har väl bara inte känt att mamma har varit någon som jag berättar saker för. Att hon bryr sig om det visste jag, men att anförtro mig till mamma var helt enkelt inget som var aktuellt för mig.
Men det är väl tack vare att man själv börjar bli äldre som man inser att mamma inte är så tokig ändå, sen hade jag en ganska jobbig period i mitt liv för några år sedan och något av det positiva som ändå kom av det var att jag och mamma kom närmare varandra och idag
så är det väl nästan en självklarhet att jag ringer mamma om det är något jag behöver prata om :) 

 Bild från google

Så denna söndag skickar jag några extra tankar och kramar till min fina, lilla mamma som jag är evigt tacksam för att hon finns där!

Kram!


 

En regnig lördag på Ikea


Hej Ninni

Idag har jag alltså varit iväg på en lite dagsutflykt till Ikea. Regnet har öst ner, så det var ju ett lämpligt väder för att strosa omkring bland soffor, sängar, värmeljus och annat. Blev inga stora inköp idag, men det var ju inte tanken heller. Köpte ett sommartäcke eftersom jag är något av ett värmeaggregat när jag sover och med det tjocka täcke jag har nu så blir det lite bastuvarning, men nu ska det väl bli lite svalare förhoppningsvis. Köpte också en ny stekpanna och lite annat smått och gott, dock inga ljus alls! Kändes inte riktigt som att det är säsong för det just nu, annars brukar ju det vara den obligatoriska punkten
på shoppinglistan när man åker till Ikea. Det största inköpet idag är hyllan jag ska ställa på min balkong:

 Bild från ikea.se

 
Det är egentligen en badrumshylla, men jag tänkte att mina pelargonier skulle få sin plats på den. Hyllan tar ju inte upp mycket yta då den ska stå i ett hörn och eftersom den är gjord av stål så ska den ju klara att stå ute. Tror det kommer bli bra, får väl återkomma med bilder när den är på plats.
Efter en heldag i trängseln bland en massa shoppingsugna människor så kände jag mig ganska trött, så väl hemma tog jag och kissekatten oss en liten powernap - mys! Nu tänkte jag koka lite te och sätta mig till rätta för att läsa avslutningen på Hungerspelstrilogin.

Kram!




Fredagsmys!


Hej Ninni

Har precis landar framför datorn med en kopp te och lite godis och det med gott samvete efter en långpromenad på nästan en timme i ett lätt duggregn. Som sällskap hade jag mina två lurviga, svarta, fyrbenta vänner. Det var riktigt skönt att komma ut och röra på sig lite så här på kvällen och det var riktigt mysigt att gå i regnet också då det bara strilade ner lite stilla. Jag har nämnt det tidigare; det är så avkopplande att komma ut på landet, att bara kunna gå och filosofera efter vägen med nästan ingen trafik och bara titta och lukta på vårgrönskan och lyssna på konserten som ges av alla fåglarna.
Sen finns ju ett litet negativt inslag under de här promenaderna också och det är att det tydligen inte räcker med att lukta på grönskan i allmänhet utan varenda j*la grässtrå ska ju nosas på! I alla fall om den större av de fyrbenta damerna får bestämma. Tar man inte ett ordentligt tag i henne och tydligt talar om att nu ska vi gå och inget annat så kan det hända att man själv får följa med ner i diket och lukta lite närmare på ett extra intressant grässtrå om man inte ser upp. Den mindre däremot, hon travar på så fint så henne behöver man nästan inte bry sig om. Förrutom på ett ställe och det är alltid samma sak varje gång vi går den vägen som vi tog idag. Där finns det en grusväg som leder ner till älven och varje gång vi passerar denna avtagsväg så tittar hon på en, eller snarare stirrar ut en, med stora bedjande ögon och man riktigt hör hur hon säger: "snälla, snälla, idag kan vi väl gå ner till älven och jaga lite fåglar eller något annat kul? Visst, kan vi det? snälla, snälla, snälla!!" Det är så klart också hit hon rymmer 9 gånger av 10 om hon får den chansen. Hmm, nu kanske det låter som de är riktigt olydiga de här två. Det är de inte, idag gick det riktigt bra och det gör det för det mesta, de har bara sina små egenheter som de flesta andra :)
Efter vägen fick vi oss också en utskällning av en något upprörd tofsvipa. Vi kom nog för nära hennes bo för att hon skulle känna sig bekväm. Det var ett väldans liv på henne i alla fall:

 Bild från google

På nästa åkerteg var det en storspov som sjöng en trudelutt får oss. Som balsam för själen är dessa promenader helt enkelt - fredagsmys när det är som bäst!
Imorgon ska jag bege mig till staden vid gränsen för att besöka det där varuhuset med en massa platta paket. Just det, det blir en tripp till Ikea imorgon :)

Kram!

Snart helg!


Hej Ninni

torsdag idag och snart ledig helg! Har lite planer då, men återkommer med dessa. Igår blev det denna enkla med supergoda efterätt/kvällsfika när det var dags att titta på veckans avsnitt av Grey's. Vi kan väl kallade det en sorts fruktsallad, gott var det iaf :)


 

Dessa älskade jordgubbar och så ytterligare en tv-serie jag gillar: Grey's Anatomy :) 
Idag jobbar jag kvällspasset, så snart är det dags att bege sig iväg.

Kram!

I like it...


Hej Ninni

Idag har jag varit ledig, gillar verkligen mina lediga dagar mitt i veckan. Det är så skönt med lite återhämtning. Idag har jag dock städat lägenheten, roligare kanske man kan ha på sin lediga dag, men det blir ju så när man jobbar. Man får ta de chanser man har och nu behövdes det verkligen.
Jag är en aningen pedantisk det måste ju erkännas, så jag har sällan eller rättare sagt aldrig stökigt hemma. Jag trivs helt enkelt mycket bättre när det är ordning och reda och det blir ju också mycket mysigare och trivsammare i ett hem om det inte ligger grejer överallt. Men det där med att städa det är något annat - ordning absolut, damråttor i hörnen inte lika noga. Samtidigt kan jag tycka att det är rätt skönt att städa, inte så att jag tycker det är kul, men jag gillar när man ser ett direkt resultat av sina ansträngningar och har jag bara lite musik att lyssna på så går det rätt bra. Blir nästan lite mindfullness av det hela, dvs man bara gör och tänker inte så mycket och de som vet påstår ju att det ska vara något bra...
Apropå det där med att gilla så tittade jag igenom vad jag skrivit hittills och märkte att det handlar väldigt mycket om vad jag tycker om, och då bestämde jag mig för att fortsätta på den linjen. Jag tänkte helt enkelt att det ju måste vara roligare att läsa om sådant som någon gillar och som är positivt än tvärtom, även om jag granterat kommer att ta upp lite mer negativa saker mellan varven. Vad har jag gillat än så länge då? Jag gillar att skriva, läsa och sova. Jag gillar blommor och frukost. Jag gillar halloumiost, apelsinkorkant och jordgubbar (inte nödvändigtvis tillsammans... ) och jag gillar skor och film. Idag tänkte jag tipsa om en tv-serie jag verkligen tycker om, nämligen:

 Bild från google

Jag har precis börjat titta på första säsongen av
The Big Bang Theory på dvd. Jag har ju sett serien tidigare på tv, men missat ett avsnitt här och där, så nu tänkte jag att jag skulle se dem allihop. Jag tycker den här serien är riktigt rolig och den stora favoriten är självklart Sheldon! Man kan inte annat än älska denne karaktär som enligt honom själv är den mest perfekta mänskliga varelse man kan finna, och de eventuella felen han har, som att han saknar empati, inte förstår sarkasm, inte gillar förändringar och har ett väldigt uppblåst ego, skulle han aldrig erkänna. Sheldon förstår inte sociala normer och hans försök att lära sig är minimala :)

Soft kitty, warm kitty
Little ball of furr
Lazy kitty, pretty kitty
purr, purr, purr


Kram!



Tisdag 24/5

Hej Ninni

Idag blir det en kort sammanfattning av dagen, för jag känner att migränen ligger och lurar hela tiden. Den har inte slagit ut i ett fullskaligt anfall, men jag har känt av den hela dagen. Så idag har jag i alla fall jobbat kortdag, sen var jag på bibblan och lämnade tillbaka boken jag recenserade igår, sen var jag på apoteket och så handlade jag lite. Köpte bland annat jorgubbar igen, kan helt enkelt inte låta bli när jag ser dem. Jordgubbar måste vara bland det bästa jag vet!

 Bild från google

Trampade sedan hemåt för att äta lunch och hann precis hem innan det började regna. Sedan har jag bara tagit det lugnt resten av dagen, sett den 3:e pirates-filmen och börjat läsa bok två av Hungerspelstriologin. Ja, jag har diskat också, men det är väl den enda nyttan jag har gjort idag. Men det blir mer nytta imorgon istället, så nu intar jag soffan igen, hoppas att migränen håller sig borta och mumsar i mig lite jordgubbar istället :)

Kram!



Boktipset

Hej Ninni

Har precis kommit hem efter ett kvällspass på jobbet och som avslutning på dagen tänkte jag komma med ett nytt boktips. Har precis läst klart
Min bästa väns dotter (My Best Friend's Girl, 2006) av Dorothy Koomson. Tidigare har jag även läst en av hennes andra böcker: Marshmallows till frukost.

          Bilder från google


"Kamryn och Adele var bästa vänner tills Adele gjorde det oförlåtliga och låg med Kamryns stora kärlek, Nate. Som om inte det skulle vara nog blev hon gravid och födde hans barn. När Kamryn får reda på sanningen, två månader före sitt bröllop, bestämmer hon sig för att aldrig träffa någon av dem igen. På ett ögonblick mister hon de två viktigaste människorna i sitt liv.
Men några år senare landar plötsligt ett brev på dörrmattan som berättar att Adele är döende. Hon håller på att förlora kampen mot sin leukemi och vill att hennes bästa vän ska adoptera den nu femåriga dottern Tegan.
Kamryns tillvaro rasar ännu en gång. Hon som bestämt sig för att aldrig skaffa några barn, måste kanske bli mamma. Till Nates och Adeles dotter.
Där börjar hennes livs svåraste resa. Mot ansvar och insikt, förståelse och förlåtelse, men framför allt mot den stora kärleken."

Jag gillar Koomsons sätt att skriva på. Även om hennes böcker är ganska förutsägbara, så är de ändå varma och underhållande. De handlar om hur komplicerade vuxna relationer kan vara och tar upp frågor kring vänskap, död, svek och förlåtelse. Båda de böckerna som jag har läst hittils handlar också om kärleken till barn som inte är ens biologiska, men som på ett eller annat sätt ändå kommer att bli som ens egna.

Jag är verkligen inne i en riktig läsperiod just nu. Har alltså precis avslutat denna bok, men har ytterligare tre böcker som ligger och väntar på nattduksbordet. Sen har jag ytterligare två som jag reserverat på biblioteket, så det blir mycket läsa i sommar :)

Kram!

Tävling

Hej Ninni

Det blev ett litet brev till. Hittade nämligen en tävling som passar mig som handen i handsken eller kanske foten i skon :P

http://www.tlcsverige.se/tavling


Kram!

Söndag

Hej Ninni

Blir ett kort brev idag, har inte så mkt berätta. Har ju jobbat hela helgen, vilket har gått bra. Lördagen var lite stressig på grund av mina uppgifter då, men idag har det varit en lugn dag. Vaknade faktiskt mot förmodan riktigt utvilad imorse, trodde nämligen inte att det skulle bli mycket till sömn då grannen hade fest igår. När jag höll på att göra mig iordning för sängen så lekte de med en boll i trapphuset, så tänkte ju självklart att jag skulle få det väldigt svårt att sova. Men gick och la mig och somnade direkt och sov som en lite gris :)
Ikväll har jag tittat på den andra av Pirates of Caribbean-filmerna: Död mans kista. Såg den första för några dagar sedan. Tanken var ju nämligen att gå och se den senaste filmen på bio snart, så jag tänkte att jag skulle friska upp minnet lite, även om den filmen tydligen är ett helt nytt äventyr. Gillar dem och det skadar det ju inte att det finns helt okay ögongodis i dessa filmer också :) 

 Bild från google

Nu blir det mer söndagsmys och ett fortsatt försök att ladda om inför en ny arbetsvecka.

Kram!



Vad ska bebin heta?


Hej Ninni

Har ett tips om man känner sig lite nere eller på dåligt humör, eller helt enkelt bara behöver ett gott skratt. Kan kanske verka lite konstigt, men när jag känner för att skratta lite så brukar jag läsa födelseannonserna i tidningen...
Varför skulle det vara så roligt då? Helt enkelt för att jag kan ha så kul åt många av de namn som dagens föräldrar väljer åt sina små knattar! Idag tror jag nästan att det blev jackpot - dagens bästa var nämligen en liten stackare som hade fått namnet Ture!! Fruktansvärt - stackars, stackars barn!! Ja, jag vet att många inte håller med mig, men just i det här fallet har jag lite att luta mig på skulle man väl kunna säga. Både min farfar och min morfar bar nämligen det namnet och min far har det som andranamn, men även om det då för mig är ett släktnamn så skulle jag aldrig ens tänka tanken att döpa mitt barn till Ture!!
Självklart finns det många fina namn av det äldre slaget, men det finns också många som är gamla av en anledning - de borde få vila i frid tillsammans med dem som bar dem förra gången de var aktuella. Jag och en kompis brukar roa oss med att komma på så många hemska namn vi kan, bara för att det får oss att skratta :) Jag tycker att det idag har kommit att handla mer om föräldrarna än om barnen, man tänker bara på sig själv för att man vill ha ett ovanligt och annorlunda namn på sitt barn och man glömmer bort att det här nya lilla pyret ska bära sitt namn i hela sitt liv, i alla situationer!
Alla har väl självklart olika smak, men jag hörde ett väldigt bra exempel på när det här med valet av barnets namn höll på att sluta väldigt fel. Det var en bekant till min mor som fått en liten grabb och nu skulle han ju få ett namn också. Det föräldrarna funderade på var en ganska ovanlig sammansättning av två namn, men de var ändå lite osäkra. De diskuterade lite mer och så säger pappan tillslut: "Men tänk när han står där i kyrkan och ska gifta sig och prästen säger - tager du denna NN?!" När man sa det på det sättet så lät det helt enkelt inte bra alls och föräldrarna tog det kloka beslutet att välja bort ett av namnen, för som sagt den nya personen som du satt till världen ska bära namnet du väljer åt honom eller henne resten av sitt liv!!!

Det kanske kan vara värt att tänka på iaf :) Här öser regnet ner och smattrar mot rutan, ganska skönt att krypa upp i soffhörnet med en kopp te och en bra bok, en recension kommer senare.

Kram!


Mmmm...


Hej Ninni

 Bild från google



Detta är vad det blev till fredagsmyset idag, mums! Helt klart favoriten :) Nu blir det strax sängen, för en jobbhelg väntar, så får uppdatera imorgon istället.

Kram!
 

Gäsp...


Hej Ninni

Idag har jag börjat jobba klockan 06 och även om jag slutade tidigt, så känner jag mig aningens trötter nu. Är inte riktigt van att stiga upp vid 5 eftersom det är så sällan jag måste börja så tidigt numera. Även om jag känner att jag mår bättre när jag stiger upp i tid och inte sover bort halva dagen, så är väl 5 lite väl tidigt kanske...
Trots detta är jag ingen morgonmänniska, men inte kvällsmänniska heller, är väl helt enkel en sovmänniska - Gillar i alla fall att sova :)
Det är väl något som kommer med åldern det där att man inser att det kanske kan vara bra att stiga upp på morgonen, även när man är ledig. Det känns helt enkelt bättre när man får gjort mer, fast det är ju väldigt skönt med sovmorgon ibland också. Vet inte om de här insikterna betyder att jag helt enkelt börjar bli gammal. Det kan nog kanske vara så - eller i alla fall vuxen. Det är väl viss skillnad på att bli gammal och bli vuxen, eller så är det bara något man säger för att man inte vill känna sig gammal :)
Djupa funderingar det här, men som sagt är lite tlött idag, så detta får räcka för idag innan jag svamlar iväg alldeles :) Nu blir det lite jordgubbar och en kopp te - älskar att det äntligen är säsong för jordgubbar igen, även om vi får vänta lite till på de svenska.

Kram!

Blomsterprakt


Hej Ninni

Som jag nämnde igår så har jag alltså agerat trädgårstomte idag, eller ja, jag har planterat ut blommar på min balkong. Det är något som jag har upptäckt först på sista tiden och jag tycker att det är riktigt kul, blommar alltså. Nu har jag ju ingen trädgård att pyssla med så jag försöker göra det bästa jag kan med ett betydligt mer begränsat utrymme:

     

Jag hade tänkt att jag skulle inhandla en hörnhylla till pelargonerna, men det får bli lite senare. Det är ju tidigt på säsongen än så länge. Här i uppe i norr måste man fortfarande ta in blomstren på natten, men snart så kommer värmen. Här kommer jag trivas i sommar det är  jag säker på :)

Kram!
 

Frukost


Hej Ninni

Mitt absoluta favoritmål på dagen är frukost, det finns så mycket gott man kan göra. Älskar så klart hotellfrukostar och idag är jag ledig, så då fick det bli en liten variant av en sådan:



Äggröra med apelsin, avokado, jordgubbar, cantaloupemelon och några extra bitar apelsin. Underbara färger och både nyttigt och gott. Så nu är jag redo att ta tag i den här dagen :)

Kram!

17:e maj och halloumiost


Hej Ninni

Idag får vi väl säga grattis till alla norrmän, för det är ju deras dag idag. Snart har vi dem här också, för där jag bor är det ett säkert tecken på att sommaren är här när man ser den första norskregistrerade husvagnen rulla in i staden :)

Idag har jag jobbat kort dag och sedan har jag varit och fått håret klippt och färgat. Jag hade egentligen behövt göra det för länge sen, men nu äntligen! Var hos en ny frisör idag, det är inte så att jag är missnöjd med min tidigare frisör, men jag har klippt mig där så länge så jag tyckte det kunde vara dags att testa någon ny och sen är en barndomsvän till mig delägare i denna salongen och då vill man ju sponsra dem. Och jag blev nöjd! Nu känns det som om man kan visa sig ute bland folk igen, redo för sommaren :)

Middagen idag blev snabb och lätt - stekte lite halloumi, blandade med äpple och lite sallad och avslutade med att ringla över lite honung, för att få både det där salta och söta:



Salladen ser lite ledsen ut på bilden, men gott, gott var det. Bara älskar halloumi, denna underbara gnisselost!

Min tanke var ett brev om dagen, men i längden kanske det är lite för ambitiöst. Än så länge har det ju gått bra och så länge jag har tid och något att säga så ska jag försöka hålla det, får väl se om det går :)
Imorgon hade jag tänkt leka trädgårdstomte, eller i mitt fall då balkongtomte. Nu måste jag ta tag i diskberget som någon lyckats få ihop i mitt kök, sen blir det tv-kväll med Desperate och Cougar Town.

Kram!


Menageriet och cirkusen


Hej Ninni

Måndag idag, helgen har tillbringats på den plats där jag känner mig helt hemma, där jag kan slappna av och hämta energi, där jag kan vara mig själv helt och hållet.
När jag pluggade så hade vi många disskutioner om det här med vad som är hemma och då var det någon som sa att när studenter säger att de ska åka hem så är det där de bor som de menar, men sen pratar de också ofta om att åka hemhem och då är det den plats där man kommer ifrån som man syftar på. Jag tyckter att det är väldigt bra uttryckt, eftersom många, framför allt då studenter, ofta har flera platser som de betraktar som hemma.
I helgen har jag alltså åkt hemhem även om jag istället kallar det menageriet, för under årens lopp har där alltid funnits diverse djur. Det har varit hundar, katter, kaniner, hamstrar, fåglar, fiskar och ödlor. Just nu finns där två hundar, en katt (som tror hon är en hund) och några fiskar. It's the place I call home och i helgen har jag varit där och hämtat energi inför en ny arbetsvecka.
Mitt jobb det är en helt annan sak, det kan vi istället kalla cirkusen. Det är iaf det smeknamn jag och en arbetskompis gett det, om det då syftar på en faktisk cirkus eller en dålig humorshow det får man bestämma själv, vissa dagar kanske ett zoo skulle vara mer lämpligt att referera till. Anledningarna till detta smeknamn är många och inget jag tänker gå närmare in på här och nu. Vi kommer med all säkerhet återkomma till detta ämne en annan gång. 
Nu det iaf dags att dra på sig clownkostymen och bege sig iväg.

Just smile and wave boys, just smile and wave...


Kram!

Dagens boktips


Hej Ninni

Kanske är det nyhetens behag, men här kommer ytterligare ett inlägg denna söndag. Att jag gillar att läsa det vet du, är till och med något av en bokhora if you will :) Så därför kommer det bli en hel del tips om trevlig läsning. Den här boken blev jag själv tipsad om av en vän, något av en fantasy/sience fiction-nörd skulle man väl kunna säga, men boken går faktiskt under kategorin skräck och det är en ungdomsroman. Men vänta lite, låt dig inte avskräckas än!! Boken heter Hungerspelen (The Hungergames, 2008) och är skriven av Suzanne Collins:

 Bild från google

Så här står det att läsa om boken: "en gastkramande framtidsroman om liv och död. Men lika myket en roman om vår tids television - som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - tittarsiffror. Olympiska spelen möter gladiatorspel i en modern version av Flugornas herre i en tät och stark skildring"
" 24 deltagare- bara en överlever - allt direktsänds"

"Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Det blir både gastkramande spänning och svidande samhällskritik"

 

Boken är den första i en trilogi, den följs av Fatta Eld (Catching Fire) och Revolt (Mockingjay), och den ska nu bli film och berättelsen spås bli lika stor som The Twilight Saga, för givetvis finns det ett inslag av romantik och ett triangeldrama mellan en flicka och två pojkar. Hört det förr? Ja visst! Men det är bra!! Än så länge jag bara läst den första boken, men var så säker jag kommer inom en snar framtid läsa de andra två och det tycker jag du också ska göra!

Kram!





Inledning

Hej Ninni

Så var det dags då, för det första riktiga inlägget. Fick inte till bloggen riktigt som jag ville, så vi kör på som den är för tillfället. Ska ta lite hjälp av de som kan längre fram så då kommer nog utseendet förändras lite, men för stunden får det bli så här. Det funkar ju ändå.

Så varför en blogg nu då? Kanske kan man tycka att det är något som jag borde gjort för en 10 år sedan (om man tänker åldersmässigt alltså) eller så, men då var ju bloggvärlden inte alls det den är idag, om den ens fanns alls. Det kanske den gjorde, men inte ens i närheten av den utsträckning den har idag. Skrivit till dig har jag ju alltid gjort på ett eller annat sätt, i en eller annan form, och tankar på en blogg har jag haft länge nu. Så den här söndagen, som avnjuts i ett långsamt tempo, tänkte jag att nu gör jag slag i saken och testar något nytt.

Vem är Ninni då? Det är väl kanske inte riktigt min sak att presentera dig, utan jag borde väl istället presentera mig själv. Trots att eventuella läsare kanske undrar, så tänker jag inte göra något av detta. De som känner mig vet vem jag är och detsamma gäller dig - de som behöver veta vem dessa brev är adresserade till vet det. För att läsa den här bloggen behövs inte mer infomation än så.

Vad kommer det handla om då? Allt och inget skulle man väl kunna säga. Tankar om livet, högt och lågt, vardag, lite arbete kanske, fritid, böcker, filmer, mat och bak och lite pyssel hemmavid och med all säkerhet en hel del annat också.

Så känner någon där ute för att följa med så är de välkomna, annars blir det bara du och jag vännen, men det har ju gått alldeles utmärkt hitills.

Ha en skön söndag.
Kram från mig till dig




Under konstruktion

Bloggen är under konstruktion. Återkommer snart med ett färdigt resultat.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0