vårsol och bokrea


Hej Ninni

Äntligen en ledig dag att se fram emot imorgon och lite vårkänslor låg i luften när jag traskade hem. Det låter kanske lite motsägelsefullt när snövallarna fortfarande är meterhöga och jag fick kryssa fram mellan plogbilar och traktorer när jag gick till jobbet imorse. Efter arbetsdagen blev det en snabb lunch med Bästaste A innan jag promenerade hem och då strålade solen och det droppade från taken så då får man ju faktiskt hopp om att våren inte är så där jättelångt borta - bara två månader eller så...
Fyndat något på bokrean förresten? Tidigare har alltid bokrean varit en riktig höjdpunkt för mig, kan ju ha lite att göra med att jag förrutom att jag är en riktig boknörd även jobbat på en bokhandel. Men på senare år tycker jag att bokrean har blivit mindre och betydligt sämre så fynden brukar inte alls bli särskilt många. I år köpte jag två barnböcker till sötnosen som fyllde fyra igår och så gjorde jag faktiskt också något av ett fynd, även om jag höll på att missa denna titel. Barndomsvännen, som också var den som tipsade om denna läsupplevelse från början, fick påpeka att den faktiskt fanns på mitt jobb innan jag lyckades hitta den:




När jag först började skriva denna blogg så var detta mitt första tips - Hungerspelen av Suzanne Collins. När jag läste den själv så lånade jag ju böckerna men nu är denna bok som innehåller hela triologin i min ägo, för endast 79 kronor dessutom - helt klart ett fynd. Ytterligare ett tips är förresten att filmen Hungerspelen kommer på bio i slutet av mars och trailern kan du se här (The Hunger Games).

Kram!



Jobbat och kalasat


Hej Ninni

Jobbhelgen är över, och det gick bra och framföra allt fort - alltid bra när det går fort ;) Efter att jag stämplat ut för dagen så begav jag mig hem till Barndomsvännen eftersom det vankades fördelsedagskalas för hennes dotter. Lilltjejen har hunnit bli 4 år! Hu, vet inte alls hur det gick till för jag tyckte nyss hon föddes.
Denna underbara sötnos är en av mina favoritungar här i världen och har alltid varit. Vi klickade från första början kan man väl säga och härligare unge får man nog leta efter. Så självklart fick hon ett stooort paket, för det är väl så att den som kommer med störst paket vinner :)




Nej, men paketet blev så stort eftersom det innehöll en förvaringslåda med dinosaurier på, vilket tydligen är den nya favoriten till mammas och pappas stora glädje. De är lite trötta på allt rosa och fluffigt då det mesta tidigare har handlat om Hello Kitty. I lådan hade jag lagt två böcker varav den ena så klart handlade om, just det - dinosaurier.
Mycket trevligt kalasande var det, men nu känner jag mig så så trött och jag måste snart ta kväll för jag har fortfarande två arbetsdagar kvar innan det blir lite ledighet
. Veckan innhåller mest jobb, men lite planering inför framtiden måste också hinnas med och så kan det nog kanske bjudas på lite trevligheter till helgen, men det är ju en hel vecka dit så det tar vi då...

Kram!



Torsdagsfika


Hej Ninni

Efter en alltför tidig start på dagen så fick jag åtminstone stämpla ut med halva dagen kvar och efter att jag fått i mig lite lunch så blev det en promenad till min vän M för en kopp te. Fick inspektera hennes väldigt fina lägenhet, träffa en energisk men söt vovve och surra en stund.
Vi försökte komma upp med en plan, men det gick väl så där. Det är lustigt att alla andra har så många förslag när det gäller en del saker, eller egentligen så är det väl förslagen som är lustiga. Det betyder dock inte att jag inte uppskattar dem, det gör jag verkligen för jag får ju skratta en hel del, men att de sedan inte riktigt är genomförbara det är en annan femma.
Bäst hittills och därmed absolut längst ifrån att någonsin genomföras tror jag ändå Bästaste A's plan har varit ;)
Nu är jag så där vag igen jag vet, men det kommer jag fortsätta vara så det så....



Nu väntar återigen ett kvällspass imorgon och sedan en jobbhelg på det - oh happy day! Hoppas du får en jättebra helg, själv får jag se fram emot söndag eftermiddag då arbetet är över och det vankas 4-årskalas minsann.

Kram!



Bra start i alla fall...


Hej Ninni

Den lediga dagen har varit bra med fix och planering här hemma, en skön långprommenad och sedan kom snälla mamma och skjutsade mig så jag fick storhandla och fylla på skåpen som gapade tomma. Sedan så blev det inte så bra avslut på dagen när tankarna kom ikapp så nu kryper jag ner för imorgon är en ny dag som börjar tidigt. Återkommer...

Kram!



Projektet avbrutet


Hej Ninni

Ja så är det, efter bara två dagar på diet så ger jag upp, men det beror inte på den anledningen man kanske skulle kunna tro. Hungerkänslorna var faktiskt inget större problem, utan det som gjorde att det inte gick att genomföra var smaken - de här shakesen från Nutrilett smakar fy, usch och blä för att beskriva det snällt.
Det var helt enkelt inte möjligt att i nästan två veckor tvinga i sig något fem gånger om dagen som får en att vilja kräkas efter varje klunk, det är helt enkelt inte bra för själen!!
Så det blir att hitta ett annat sätt att gå ned de där extra kilona som smugit sig på, förmodligen så stavas det träning men sådan är ju som jobbigt... eller så får man helt enkelt inse att man är lite rundare i konturerna numera. Hur som helst så blir det nog bra det här med tillslut och nu har jag åtminstone testat och insett att det inte var något för mig.
Trots detta så borde jag ha blivit lite lättare idag ändå. Efter jobbet var jag hos min frisör och det kändes då som att det var några kilo hår som föll för hennes sax. Håret är nu betydligt kortare, kortare än det ha varit på mycket länge faktiskt. Hittills känns det bra då jag verkligen var redo för en förändring och nu när ljuset återvänder mer och mer så är det lättare att ta språnget på alla sätt och vis :)
Fettisdagen idag förresten, förutom att jag sålt vad som känns som en miljard semlor till andra idag så blir det ingen närmare kontakt med detta bakverk för mig. Semlor är bland det äckligaste jag vet, man ska inte säga att mat är äckligt men semlor är faktiskt det. Tycker till och med att det är lite obehagligt att se andra äta dem, tror det beror på all den där grädden, det blir för mycket bara - men smaken är ju som baken :)
Imorgon är jag ledig, då har jag lite att fixa här hemma och så måste jag storhandla eftersom jag inte planerat för någon mat den närmaste tiden :)

Kram!



En utmaning och en varning!


Hej Ninni

Jag har bestämt mig för att jag behöver en liten kickstart när det gäller det här med viktnedgång. Det är absolut inte så att jag kämpar med en massa överflödiga kilo på något sätt, men den senaste tiden har jag inte riktigt känt mig bekväm med hur kläderna sitter då jag har gått upp några få kilo.
Nu har jag därför beslutat mig för att utföra något av ett experiment - jag som verkligen är superkänslig för hunger, det är en minst sagt otrevligt sida som dyker upp när jag blir hungrig, ska testa att endast dricka Nutrilett Quick Weightloss Shakes i 10 dagar!
Kanske ger det ingenting, kanske kommer jag inte kunna fullfölja på grund av mitt humör, men jag utmanar mig själv att testa i alla fall.
Så på förhand så ber jag om ursäkt om du skulle råka springa på mig de närmste tio dagarna och jag är lite tvär mot dig, ta det inte personligt för allt i världen :)

Bild från Nutrilett.se

Utmaningen börjar imorgon och du får följa med här för att att se hur det går. En lugn söndag har jag annars avslutat med att ta en promenad till Bästaste A och får lite vardagslyx iform av en mycket avslappnande ansiktsbehandling. Hennes vita Tiger hjälpte också till genom att hoppa upp på behandlingsbänken och lägga sig tillrätta på mina ben och fungera som en levande värmekudde, mycket bra :)

Kram!




Lite kalabalik kanske?


Hej Ninni

Det stormar ute så fönsterrutorna skallrar, men här inne är det varmt och skönt. Lägenheten är städad och nu blir det en lugn kväll framför tv:n. Melodifestivalen blir det även om jag inte riktigt vet vad man ska tycka om det
spektaklet längre, men i och med att man tittat i alla år så blir det av ren tradition att man fortsätter med det - vanans makt du vet ;)

Men nu till det jag egentligen skulle skriva om idag. Jag ville ju visa vad det var jag klickade hem för ett bra tag sedan nu till några som jag tycker väldigt mycket om och som ha varit så himla duktiga på olika sätt. Jag har inte kunnat visa förrän nu eftersom jag inte har kunnat leverera presenterna till dem som förtjänat dem.
För en tid sedan så fick jag ett tips från en blogg jag läser om ett företag som designar mycket snygga och lite annorlunda smycken, ett företag med ett väldigt roligt namn - Lite kalabalik.
Man får förövrigt väldigt många bra tips på många av alla härliga bloggar som finns där ute. Det gäller bara att sålla lite bland allt som skrivs och hitta dem som passar dig. Jag har hittat några verkliga favoriter som jag läser varje dag och kanske att jag tipsar om dem snart, men så länge så för jag i alla fall deras tips vidare till dig.




Lite Kalabalik var det alltså. Jag klickade hem tre handgjorda armband - det rosa med blå sten heter Lite Ibiza och det fick Bästaste A för att hon har varit så duktig och tagit examen efter två års slit. Det gråa med grön sten heter Lite Eco och det fick Finaste Vännen för att hon gjort ett så otroligt bra jobb med att bli mamma till en liten Kotte. Det gråa med turkos sten heter Lite Sofi och det gav jag till mig själv bara för att jag kan :)
Så vill du också föra in lite kalabalik i ditt liv så är detta ett hett tips!

Kram!




En ny bekantskap


Hej Ninni

Så blev det helg tillslut, men i onsdags fick jag ju trots allt en paus mitt i veckan när jag satte mig på bussen mot en annan stad för att besöka Finaste Vännen och äntligen få träffa Kotten för första gången. Det blev en riktig mysdag med massor av bebisgos, promenad i kylan, mumsig fisksoppa och så klart samtal om det mesta. Tycker bara att det är lite tråkigt att de bor så långt borta eftersom det gör att man inte kan träffas så ofta som man skulle vilja, men det ska bli så roligt att få se denna lilla herre växa upp:







När man åker över dagen så där så blir det ju ganska så lång tid på diverse bussar, men det gick faktiskt riktigt bra även om jag var trött när jag väl var hemma igen. Jag hade till och med tid för lite shopping innan jag klev på bussen hem. Har inte så bra koll på den där andra staden, men en sak vet jag och det är vart The Body Shop är lokaliserad, så dit styrde jag mina steg och inhandlade solpudret som jag haft på inköpslistan - så allt som allt en mycket bra dag :)

Nu blir det film och Marabou Black - ja, jag är helt fast nu, godaste kakan ever!!

Kram!




Alla hjärtans


Hej Ninni

Alla hjärtans dag idag och jag vet inte hur många askar geléhjärtan jag har sålt de senaste dagarna men många är det. Den här dagen är väl annars precis som Halloween ytterligare en chans för handeln att tjäna en väldans massa pengar och jag kan tycka att det är lite tråkigt att det ska behöva finnas en speciell dag för att folk ska komma ihåg dem de håller kär. Varför inte bara göra det spontant vilken annan dag som helst, bara för att man känner för det?
Hur som helst nog om detta, idag har jag äntligen jobbat den sista av sex dagar på raken och den korta arbetsdagen avslutades med en lunchdate med Barndomsvännen. Alltid trevligt och varje gång har det gått alldeles för länge sedan sist :)
Imorgon är det lediga onsdagen och då sätter jag mig på en buss mot en annan stad för att umgås med Finaste Vännen och äntligen äntligen få snosa på bebis och beundra det lilla underverket. Det blir en dagstripp så jag återkommer en annan dag med bilder och berättelse om det besöket :) Tills dess - ha det gott!





Kram!

Mmm marabou


Hej Ninni

När väckarklockan ringer tidigt, tidigt på söndag morgon då kan jag tycka att det är inte så lite orättvist att jag måste stiga upp medan de flesta andra ligger och trynar i sina varma sängar, men när jag gick till jobbet idag vid halv åtta så var det faktiskt ljust ute och genast kändes det som om man hade mer energi. Tänkt vilken skillnad det gör - ljuset.
Igår efter jobbet så köpte jag Marabous nya för att testa om det var något att ha och det var det! Choklad och saltlakrits - mina två absoluta favoriter när det gäller godis och tillsammans funkar de alldeles alldeles utmärkt:




Jag hoppas att denna blir mer än en limited edition för den var riktigt god och som tur är så har jag halva kakan kvar, så resten ska jag mumsa i mig ikväll :)
Ny vecka imorgon och denna bjuder förhoppningsvis på lite mer aktivitet - det blir lunch med en kär vän, ett besök hos ytterligare en och så lite shopping i grannstaden på det, hoppas bara att alla planer blir av för trots ljuset så skulle jag behöva tanka lite mer positiv energi från personer och saker jag gillar :)

Kram!




Jobbhelg


Hej Ninni

Kylan verkar faktiskt ha släppt sitt grepp nu, det är bara omkring minus 10 nu - rena blidan ;) Kanske att man kan gå ut utan att ha axlarna uppdragna till öronen för att man fryser så.
Ska strax bege mig iväg till cirkusen för ett kvällspass så här en fredagkväll, lovely!! Sedan väntar en jobbhelg som grädden på moset. Ja, ja lön för mödan blir det om inte annat.
Så idag hade jag inte så mycket att komma med, utan tänkte mest titta in och säga hej - så hej på dig, hoppas du får en trevlig helg :)

Kram!


Ett nytt ansikte?


Hej Ninni

Det är fortfarande kallt här, men om man ska tro på väderprognosen så ska detta vara sista dagen för denna kyla och jag hoppas verkligen att det stämmer. På väg hem från jobbet idag så sken solen och det var så vackert ute, men nu vill jag ha sådana fina vinterdagar utan kylan tack!
På eftermiddagen igår så tog jag en rask promenad in till centrum, det gick fort för det var lite bititgt ute. Gick en sväng på bibblan och lånade lite ny läsning och så fick jag en kopp te av Bästaste A medan hon hade lunchrast.

Sedan blev det också inköp av nytt smink. Jag sminkar mig aldrig särskilt mycket, inte ens när det är festligheter - iaf inte om jag måste göra det själv :) Men nu har jag börjat på ny kula med det lilla jag har och kastat massor av gammalt smink och införskaffat nytt. Jag blev inspirerad av en artikel jag läste i Amelia där de visade en vardagssminkning som jag verkligen gillade och som inte verkade allt för komplicerad att göra, så jag skrev helt enkelt upp vad de använt för grejer och köpte det mesta igår:




Max Factor Xperience Weightless Foundation
och Volume Mascara (Mascaran har jag köpt tidigare men den fick stanna när resten åkte ut)


Clinique Line Smoothing Concealer och Cream Shaper "Chocolate Lustre"

Köpte ett puder från Clinique också och så ska jag även införskaffa ett solpuder och så ska det väl till något läppglans, sedan
så gäller det bara att testa sig fram så kanske man lyckas ge sig själv ett nytt vardagsface :)

Idag började arbetsdagen 06.00 och eftersom jag börjar den tiden så sällan så trodde jag på allvar att det var ett skämt när klockan ringde imorse, men dagen har gått fort och jag lyckades till och med motivera mig till lite träning här hemma efter jobbet fast jag var väldigt trött.
Nu blir det lite tv, väntar framför allt på veckans avsnitt av Once Upon a Time, har alltid varit svag för sagor så nu har jag fastnat i serien.

Kram!



kommentera mera


Hej Ninni

Funderar lite på det här med att blogga och varför man skriver. Jag kan helt ärligt säga att jag i allra första hand skriver för min egen skull, för att jag tycker det är roligt. Ibland saknas det ju dock inspiration och det blir lite glesare mellan inläggen, men det är ju bara så det är.
Här om dagen fick jag en kommentar på ett av inläggen och då kändes det genast extra roligt. Det är absolut inte så att man är någonstans i närheten av storbloggarna som får flera hundra kommentarer på varje litet inlägg de skriver, men några få kommentarer har jag fått och det är alltid kul.
Det jag försöker komma fram till är att jag vet att det är några stycken som läser och man får väldigt gärna lämna spår efter sig. Jag tror säkert att det finns någon form av åsikter om det jag skriver, så känner du för det så skriv gärna en kommentar :)

Kram!



Omtumlande


Hej Ninni

Det blev inget skrivet igår, först för att jag inte kände mycket till inspiration då det inte händer just något alls nu. Sedan så blev det inget skrivet för att jag gjorde en oroväckande upptäckt igår så jag hade lite svårt att komma till ro på kvällen, dessutom blev det ett något yrvaket uppvaknande imorse på grund av ett telefonsamtal så just nu känner jag mig aningens uppe i varv och skulle mest behöva sitta i någon sorts yogaposition och humma lite lugnande för mig själv...

Utrycket " man upphör aldrig att förvånas" känns mer aktuellt än någonsin, man tycker man borde lära sig att det är så men icke... Upptäckten jag gjorde igår handlar om en person som inte längre är en del av mitt liv, men som nu dök upp i det mest oväntade  av sammanhang. Eller så oväntat var det kanske inte ändå, jag har väl alltid anat att det inte var helt rent mjöl i den påsen, men att det gått så långt som jag upptäckte igår det trodde jag inte...
Jag kan säga som så jag läste något i en av våra största kvällstidningar igår som handlar om en person som för ett antal år sedan var viktig för mig. Jag var inte alls beredd på det jag läste så det blev lite av en chock när jag i godan ro klickade på en artikel mest av nyfikenhet. Närmare än så kommer jag inte gå in på detta då jag känner att jag inte på något sätt vill ha med detta att göra och då vi idag inte har någon som helst kontakt.

Så det var lite svårt att sova igår och imorse ringer telefonen och det är mamma min som berättar att hon har fått ett samtal från sin bank. De har upptäckt att hennes kort blivit utsatt för "skimming" och hennes konto är länsat, det vill alltså säga att någon gång när hon använt sitt kort så har kortnummret kopierats och nu har någon tagit ut alla hennes pengar i Mexico av alla ställen.
Banken trodde att det eventuellt kan ha hänt när vi var i Bulgarien i somras, så det var bara för mig att kasta mig på datorn och kolla mitt konto. Som tur var så såg det okay ut, men då jag har en näst intill obefintlig summa pengar på mitt kort så kanske det bara var slöseri med tid för dem att rensa det, så det är väl bara att hålla koll nu så att inte lönen ryker när det är dags för den att sättas in... så himla tråkigt när sådant här händer då man är så beroende av de få slantar man har. Man kunde ju tycka att om de nu ska ägna sig åt sådant här så kan de ju rikta in sig på folk som faktiskt har pengar på banken och låta oss "vanliga" var ifred. Inte för att sådant här ska hända överhuvudtaget, I am just saying...

Så nu ska jag inte klaga något mer på att det aldrig händer något för sådana här händelse klarar jag mig alldeles utmärkt utan, tack så mycket. Ska försöka djupandas och komma igång med min dag här, kanske blir det en sväng in till centrum då temperaturen ligger på "bara" -20 nu.

Kram!




Så gör du för att klara kylan


Hej Ninni

Rubriken ovan har funnits att läsa i flera dagstidningar de senaste dagarna och jag tänkte dra mitt strå till stacken och visa hur vi gör här hemma denna helg. Inleder med denna bild bara för att det är sånt man gör när det är riktigt kallt - man fotar termometern:




Så vad gör man då en ledig helg då temperaturen talar för sig själv? Tanken var från början att det skulle bli ett besök på den årliga marknaden i Jokkmokk, där man kan klappa renar och mingla med samer eller varför inte det omvända om du känner för det. Men med kylan under 30 gradersstrecket så kändes det som alltför osäkra odds att bilen skulle starta igen efter några timmar på marknaden, så det blev inget besök där i år. Att det ska vara kallt har i och för sig blivit lite av deras grej, men lägre än minus 30 var lite att ta i. Men det finns i alla fall någon som helt fattat det här med vettig sysselsättning en helg som denna:



Liten agerar levande björnfäll framför den glödheta kaminen, medan Kisse, som visserligen inte varit med om lika många vintrar och liksom inte hunnit få in rutinen än, envisas med att gå ut med jämna mellanrum. Bara för att kolla läget...



Så antingen gör du som Kisse och klär dig i en varm päls eller så struntar du i det och följer Litens linje och parkerar dig framför en värmande brasa - jag väljer det sistnämda jag!!

Kram!



Myggfritt


Hej Ninni

Det är underbart vackert ute idag, strålande sol och gnistrande vitt, men... och det är ett stort men - det är nästan 30 grader kallt!! Inte okay, jag kan på allvar inte tro att det var meningen att människan skulle bosätta sig på en plats som kräver flera lager kläder!
Men idag sticker jag ändå inte ut näsan för jag vaknade i morse med täppt näsa och tungt huvud så det blev att vara hemma, så jag har bäddat ner mig i soffan och tycker att värmen här inne är ganska så skön:



Vinterkalla Kramar från Norr!


Falskt alarm


Hej Ninni

Ledig onsdag och fortfarande visar termometern alldeles för många minusgrader där ute, så dagen har spenderats inomhus. Har städat och tränat medan dagsljuset förde med sig energi, eftermiddagen spenderades sedan i soffan med nya numret av Amelia - en skön ledig dag helt enkelt :)
Dagen började dock lite mer uppstressande, i samma veva som jag stiger upp så hör jag sirener svänga in på gården. När jag tittar ut genom fönstret så är det inte bara ambulansen utan även minst två brandbilar och en polisbil. Oj vart är det det brinner undrar man ju, bara för att strax konstatera att jag hör dem allihopa i min trappuppgång!! När jag öppnar dörren så hör jag också en brandvarnare som gått igång i en lägenhet lite längre ner i huset. Jag kan säga att pulsen ökade en aning innan jag hör brandmännen konstatera att det är falskt alarm och ganska snabbt har alla hoppat in i bilarna och åkt härifrån. Ingen eld denna gång, tack för det!! Men lite läskigt är det att man inte upptäckte något förrän brandkåren redan var här. Det är ju absolut en nackdel med att bo högt upp i ett hyreshus med många våningar...
Nu är det två arbetsdagar kvar av denna vecka, varav ett kvällspass imorgon, sedan blir det eventuellt en utflykt till helgen. Inget bestämt, det beror lite på om kylan tänkt hålla i sig så vi får se vad som blir av, men ledig är jag i alla fall.

Kram!





RSS 2.0