tiden går.. ibland iaf....


Hej Ninni

Väldans vad jag har blivit dålig på detta med att skriva här, men det har inte funnits tid - eller nu ljög jag, tid har väl funnits mellan jobbpassen, men däremot varken ork eller lust. Det här med att det håller på att snöa i slutet av april måste jag säga påverkar humöret, i alla fall mitt, väldigt mycket. Det är nästan mer deprimerande än när det är över 30 minus på vintern, för nu längtar man ju mer än någonsin efter sol, värme och framför allt snöfri mark och grönska.
Det händer inte så mycket heller som är värt att skriva om, jag väntar mest bara - räknar ner dagarna och tycker tiden står stilla... Idag hade jag egentligen planerat att åka till en annan stad och hälsa på Finaste Vännen, men pågrund av sjukdom (deras) och dålig ekonomi (min) så skjuter vi på det besöket ett tag. Som tur är så kommer de faktiskt hit redan till helgen och jag hoppas då att vi ska hinna ses så att jag får krama Finaste och bebismysa lite med Kotten, som redan hunnit bli hela 4 månader! - tiden bara springer iväg ju (i alla fall när det gäller vissa saker...)
Ledig idag och på förmiddagen har jag som vanligt städat, då det ändå var gråmulen och trist ute. Sedan lagom till jag blev klar med fejandet så tittade solen fram och det blev riktigt vårvarmt - äntligen! - så då passade jag så klart på att ta en långprommenad och fylla på energidepåerna lite.
Nu blir det nog inte så mycket mer gjort idag, förrutom att jag tänkte ringa en gullunge som jag inte pratat med på alldeles för länge och förhoppningsvis kan vi planera in något skojsigt framöver.

Kram!



Klänningar och gott att dricka


Hej Ninni

Lediga onsdagen idag och jag har varit och fått frisyren fixad. Nackdelen när man nu har lite kortare hår är ju att det måste klippas oftare, men det får man väl ta när man hittat något man trivs i. Efter det så blev det lunch med två härliga damer, som jag förhoppningsvis ska umgås mer med nästa lördag, men det är ju ett tag kvar så det tar vi då. Hann också med en sväng på stan och jag passade på att prova två maxiklänningar som jag sneglat på ett tag, men jag vet inte om det är riktigt jag det där. Eftersom jag inte sträcker mig så väldigt långt över marknivån så har jag alltid inbillat mig att jag är för kort för att ha långa klänningar, så de fick inte följa med hem den här gången utan jag får fundera vidare. Här är de förresten och Lindex är butiken:




Framförallt den blommiga bara skriker sommar, men jag är ändå tveksam - vad tror du?

Nu är förresten samtalet ringt och mailen skickade. Det finns nu inget mer jag kan göra på en månad eller så och det känns ganska befriande på något sätt - nu är det upp till någon annan att inse att jag är den bästa, för det är jag ju!! För övrigt så det mest jobb nu, har sex arbetsdagar framför mig att se fram emot. Nästa vecka ser ut att bli lite mer skojsig, så tills dess så tänkte jag att du kunde testa denna:




Loka Likes Mash-Ups Jordgubb och Lakrits
. Riktigt god tyckte jag, men då är jag ju också en stor lakritsälskare och detta i kombination med en annan storfavorit - jordgubbe - funkade väldans bra tyckte jag.

Kram!


Mer aprilväder


Hej Ninni

Veckan är i stort sett över, det enda som återstår är en lugn söndagskväll med lite film och en kopp te eller två. Jobbat två dagar sedan sist och sedan blev det ledig helg och igår åkte jag och Bästaste A iväg till grannstaden för lite festligheter.
Jag vet inte om du kommer ihåg det men sist vi gjorde detta, en sisådär 4 månader sedan, så var det full snöstorm ute och vi missade bussen, osv. Igår så hann vi med bussen, men jag tror vädergudarna försöker säga oss något för även denna gång så snöade det utan stopp hela kvällen och natten...
Trots vädrets makter så var det en rolig kväll och vi dansade som vanligt till fötterna värkte. Det som gjorde hela kvällen var ändå ett sms från en söt vän som befann sig många mil norrut. Han gav oss vårat nya motto som vi från och med nu kommer leva livet efter.... Ingen större idé att jag berättar vad det är då man man måste ha hela bakgrundshistorien för att förstå och den kommer aldrig att återges här, men jag kan säga att vi skrattade mest hela kvällen åt detta :)
Ikväll har jag varit hem till Menageriet och ätit en mycket god middag för att fira att mellanbrorsan blev ett år äldre i fredags, så Grattis, Grattis till honom så här i efterskott.
Annars har jag i veckan fortsatt ta några steg för att nå målet jag nu ställt in mig på. Jag har ringt ett samtal, som jag fick idén till en natt när jag inte kunde sova, vet inte varför jag inte tänkt på det tidigare men de bästa idéerna verkar dyka upp när man egentligen borde sova. Nu har jag ytterligare ett vapen för att vinna stiden. Sedan har jag fått ett mail som i lördags jämfördes och diskuterades för att resultatet ska bli så bra som möjligt och jag tror det blivit så bra som det bara går nu. I veckan ska det ringas ett samtal, det o så viktiga och så ska ett mail, även det o så viktigt, skickas iväg - men sedan är det bara vänta, för efter att dessa steg är tagna så finns det inget jag kan göra på ungefär en månad, förutom att hålla tummarna då och det kommer jag göra hela månaden lång....


 

Köpte förresten med mig jordgubbar, som nu återigenom börjat dyka upp i butiken, hem i fredags. Inte svenska såklart och inte riktigt med så mycket smak som man skulle önska, men ändå - jordgubbarna är här igen!!


Kram!



Aprilväder


Hej Ninni

Då var det tillbaka till vardagen igen då för de flesta, vissa yngre förmågor och även deras föräldrar har ju sådant där påsklov, men även för mig blir veckan lite annorlunda då jag var ledig i måndags. Igår jobbade jag "måndag", dvs kvällspasset som jag skulle ha haft in måndags och idag är jag ledig igen. Så allt som allt består den här veckan av endast tre arbetsdagar, men inte klagar jag för det...

Igår blev det förresten vinter här igen. I stort sett hela dagen vräkte snön ner, men idag är nästan allt borta igen och förhoppningsvis tar den med sig den gamla snön också av bara farten. Det är fortfarande väldigt mycket snö kvar, det enda som egentligen är helt snöfritt är gator och vägar. Med mindre än tre veckor kvar till 1 maj så kan man ju tycka att det är dags för temperaturen att höjas rejält nu, för som norrbottning så är ju valborg/1 maj den tid då man räknar med att snön ska vara borta och trädgårdar kan börja krattas lite smått och barnen kan ta fram cyklarna utan risk för att inte bli upptäckta bakom snövallarna - så sätt igång nu våren, vi väntar ju på dig!!



Idag har jag ägnat förmiddagen åt att städa och diska. Den lilla påsk som fanns här hemma är återigen förpassad till lådan den tillbringar större delen av året i. Efter det blev det en promenad för jag orkade helt enkelt inte ta någon i morse. Jag vet inte om jag är påväg att bli sjuk eller om det är det trista gråmulna vädret, men både huvudet och kroppen känns tunga idag.

Här om dagen kom jag också hem från jobbet och kände mest som att all luft hade gått ur mig, men det berodde inte på någon eventuell sjukdom, eller ja ingen fysisk sådan i alla fall - detta var på grund av något jag fått höra under dagen. Det handlade egentligen inte alls om något negativt, varken för mig eller personen det gällde - i ärlighetens namn var det nog avundsjukan som visade sitt fula gröna huvud, men det kändes bara hopplöst helt plötsligt.
Sedan öppnade jag dock min mail och genast steg humöret avsevärt, så nu har jag en ny plan och den här gången kommer jag inte ge mig förrän jag klart och tydligt får beskedet att kampen är över. Skickade ett mail i måndags som jag väntar på att få respons på och även något tillbaka som jag kan ge lite feedback på, för här sammarbetas det minsann... Sedan har jag ringt ett samtal idag som gör att jag nu kan ringa ytterligare ett och dessutom ett mycket viktigare samtal, sedan ska det skickas fler mail. Små steg än så länge och även om det dröjer över en månad till nästa stora steg kan tas, för det ska banne mig tas, så måste man ju börja någonstans för att ta sig hela vägen!!





Kram!



God fortsättning


Hej Ninni

Då var påsken i stort sett förbi för i år och även om helgen innebar jobb för mig så är jag ändå nöjd. I fredags var jag ledig och april visade sig från sin bästa sida med strålande sol, så min kära mor lurade med mig på en skidtur. Ja precis, du läste rätt! Det var ett antal år sedan jag stod på ett par längdskidor senast, när jag tänker efter så måste det vara över 15 år sedan faktikst. Detta gjorde ju att det blev lite spännande, men efter två mindre vurpor i början så gick det faktikst bra. Jag överlevde färden som blev cirka 5-6 kilometer tvärs över skarsnön som låg på ängarna. Det är klart att tekniken inte alls var densamma som den en gång var och det var väl det som var lite frustrerande - att jag visst hur jag skulle göra i huvudet, men det var lite svårare att få kroppen att följa med. En gång i tiden, när man var barn, så tränade och tävlade jag ju faktikst i den här sporten, men som sagt det var länge sedan nu och det märktes...






Vi tog en liten paus vid en lada och njöt av solen och en god apelsin.





Långt där borta ser man en svart liten prick, det är Liten som inte gärna sitter still en sådan här dag, så det är svårt att fånga henne på bild. Då är det lättare med Stor som gärna håller sig i närheten ifall det skulle bjudas på något gott:





På kvällen åt vi sedan påskbuffé och till efterrätt hade jag bakat Cheesecakebrownies med hallongrädde:



Minsta bror tyckte att han skulle hjälpa till att dekorera, för är det påsk så är det:



Lördag och söndag har jag alltså jobbat, men det var korta dagar med mycket att göra så det har gått fort. Idag är jag ledig igen och vem tackar nej till en ledig måndag :) Det blir inte så mycket aktiviteter idag dock, har varit ute på morgonpromenad och sedan kommer jag sitta en del vid datorn för det är viktiga mail som ska skrivas - sedan får vi se vad de leder till...

Kram!



Glad Påsk!


Hej Ninni

Tänkte att jag skulle titta in här och önska dig en Glad Påsk redan nu, för det blir inte mycket till påsk för mig. Det där med långledigt finns liksom inte. Jobbar hela helgen (lördag och söndag), men är faktiskt ledig fredag och måndag - men då ska det bakas och ätas familjemiddag och förhoppningsvis promeneras och så vidare...
Apropå promenader så har jag kommit igång riktigt bra med sådana nu. Har promenerat 40-50 minuter varje dag sedan i lördags, för det mesta på morgonen innan frukost. Bara att hoppas att jag kan fortsätta med det nu. Jag brukar ju ha en tendens att komma igång bra med träningen för att sedan tröttna ganska snabbt, så håll tummarna att jag har bättre karaktär den här gången ;)
Imorgon börjar jag dagen så där otrevligt tidigt igen och dessutom så jobbar jag lite längre än vad jag brukar. Är också ganska säker på att det kommer vara massor med kunder imorgon, man skulle kunna tro att folk inte ska göra annat än att äta till helgen. Så jag har en känsla av att jag kommer vara mer än trött imorgon kväll, men det ska väl gå det med :)
Så ja det jag egentligen ville säga var ju alltså: Glad Påsk!!


 

Kram!

 

 


April, april


Hej Ninni

Söndag idag och jag har mest hasat runt i tofflorna här hemma. Utanför är det mulet, blåser lite och för en stund sedan virvlade det omkring snö i luften - men april månad är här och nu ska väl våren äntligen börja på allvar. Dagen började faktiskt med lite soligare väder och jag lyckades ta mig upp ur sängen och iväg på en tidig morgonpromenad. Lite kyligt i luften, men mycket skönt var det. Sedan har jag bakat frukostbörd, lhcf-bröd så det blev mer som ett litet expriment och inte ett jättelyckat sådant - men man måste ju testa. Annars har det som sagt inte blivit mycket aktiviteter denna helg. Igår gjorde jag dock ett ryck och städade lite på balkongen. Ja, alltså jag kastade höstblommorna som blivit kvar därute och som nu tinat fram under snön. Bättre sent än aldrig får man väl säga i alla fall.
I fredags avslutades arbetsveckan med bio, jag och Bästaste A gick och såg The Hunger Games. Så nu har jag tillslut sett filmen och självklart så tycker jag fortfarande att boken är bättre, men jag måste ändå säga att filmen får godkänt - de har lyckats få med det mesta och den var sevärd. Sedan kanske jag hade gjort andra val av vissa skådespelare, men det är ju bara jag det ;)
Blivit utsatt för något skämt idag förresten? Tror inte jag har blivit det, inget märkbart åtminstone, men lika glad är jag för det. Aprilskämt är något jag alltid hoppar över, tycker inte det är särskilt kul att varken lura eller bli lurad - ärlighet varar längst helt enkelt :)




Nu blir det rödbets- och morotspaj med getost till middag och så ska jag fortsätta min sköna söndag, enda nackdelen med sådana är väl egentligen att de följs av måndagar...

Kram!




RSS 2.0