Semesterstängt


Hej Ninni

Nu är clownkostymen tvättad, ihopvikt och placerad längs ned i byrålådan och den kommer inte få se dagens ljus den närmaste fyra veckorna, för nu är det - SEMESTER!!

Jag inledde ledigheten igår med att åka till grannstaden med Bästaste A. Där gick vi på ett uteställe som ligger på en båt. Massor med folk, goda drinkar och där blev det också ett riktigt träningspass på dansgolvet. Det kan lätt bli väldigt trångt på dansgolvet, men jag och A har utvecklat en plan för sådana tillfällen. Blir det för ont om plats för vår smak är det helt enkelt dags för lite fuldans, det vill säga lite extra armbågar och höfter så brukar det bli lite mindre trångt precis där vi står - Alla sätt att ta plats är bra, utom de dåliga ;)
Senare på kvällen/natten mötte vi upp Kungen och hans vänner på ett annat ställe och då fick magmusklerna sitt också. De kan ju få en skratta de där pojkarna det är då ett som är säkert, en del - eller de flesta av deras teorier faktiskt är inte riktigt rumsrena så de lämpar sig inte för publicering...
Allt som allt en väldigt bra kväll och en mycket lyckad start på semestern:





Imorgon åker jag och mamma min till utomlandet för en sol-, bad- och bara-må-bra-vecka. Därför stänger bloggen alltså tillfälligt, men jag är tillbaka om drygt en vecka och det hoppas jag du är också.


Kram!



1 dag - sen semester!!!!!


Hej Ninni

Nu är den här, den allra sista arbetsdagen, 8 timmar på cirkusen - och sen SEMESTER!!!


(Bild från google)

Ikväll blir det äventyr med bästaste A, återkommer imorgon :)

Kram!



Bara två dagar och den ska väskan packas


Hej Ninni

Nu är det bara två arbetsdagar kvar, närmare bestämt 14 timmar på cirkusen, sen frihet! Frihet för både kropp och själ i en hel månad!!
Igår kväll tog jag en cykeltur till bästaste A för att få mina bryn och fransar färgade igen. Tänkte att jag skulle passa på att snygga till mig lite grann i alla fall innan det bär iväg till utomlandet.
Hämtat upp resväskan från förrådet nu, för det börjar ju bli dags att fundera lite på vad som ska packas ner i den. Visst är den fin förresten? och stor! Jag känner ju igen den snabbt när den kommer på bandet åtminstone ;)




Nu väntar ett kvällpass och imorgon ytterligare ett, men sen så...


Kram!


Dagens boktips


Hej Ninni

Jag har precis avslutat Lucy Dillons Ensamma Hjärtan och Hemlösa Hundar och jag måste säga att jag gillar den. Den är inte mästerligt skriven och det är ingen djup berättelse, men den är varm, charmig och romantisk och jag är ju lite svag för sådant. Väntar du på tips om bra deckare så väntar du förgäves. Jag läser inte sådana böcker, visst vill jag att en bok ska vara spännande men samtidigt vill jag må bra av det jag läser och avsluta boken med ett leende på läpparna.
Hundägare kommer att älska den och har man inte hund går det bra ändå, men risken finns ju att man går och skaffar sig en efter att ha läst denna bok.


Bild på och text om boken från bokus.com

"Om kärlek, vänskap och villkorslös lojalitet - en hjärtevarm berättelse

Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.
Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär...
Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och är en romantisk och varmt humoristisk berättelse om allt det man kan lära av människans bästa vän."


Perfekt semesterläsning helt enkelt :)


Kram!


Ditt paket från HM finns nu hos...


Hej Ninni

Lediga onsdagen idag och jag har inte gjort mycket alls. Efter en morgon i lungt tempo trampade jag i alla fall in mot centrum för att göra lite ärenden. Bland annat hämtade jag ut mitt paket från HM med mina nya höstkläder!

Älskar modet som brukar vara på höstarna med lite mer dova färger, men jag måste säga att det känns ju lite konstigt att stå och prova stickade koftor och liknande så här i sommarvärmen. Men allting passade och jag har redan fått några favoriter:



Har en känsla av att denna kjol kommer att användas flitigt i höst.


Liksom dessa, har en förkärlek för shorts med strumpbyxor till då jag i stor sett inte använder jeans eller andra långbyxor längre, bara för att jag inte tycker det är bekvämt helt enkelt

(Alla bilder från hm.com)

Detta blir en outfit i höst, för tröjan har jag så klart också klickat hem, men den kommer lite senare. Den funkar ju dessutom även till kjolen. Bara att konstatera - jag gillar HM jag! :)

Kram!


Nedräkningen fortsätter: 3


Hej Ninni

Har inte så mycket att komma med just nu, utan det mesta handlar om att ta mig igenom den här veckan och de tre arbetsdagarna som nu återstår innan jag får semester.
Huvudet mitt har dock redan stämplat ut och jag står mest på sidan om och skakar på huvudet åt de stressade medarbetarna som efter att ha varit borta på 3-4 veckors ledighet nu springer omkring som yra höns. Jag vet inte jag, men ska man inte vara åtminstone lite urvilad efter semestern?
De flesta verkar ju vara det också, med några undantag och det är åt dessa jag inte kan låta bli att småskratta lite. Det är som att de inte kan förstå hur vi har lyckats undvika att stället fallit ihop som ett korthus under deras frånvaro!?
Tänk att det har gått alldeles utmärkt, så ta det lilla lugna nu för det känns inte som någon bra idé att stressa sönder sig själv redan första veckan efter semestern, eller?
Dessutom helt utan anledning, men vad vet jag? - jag som inte ens haft min semester än ;)

Kram!


4 dagar kvar att arbeta


Hej Ninni

Ja visst är det så att jag ska tjata lite till om att jag har semester.
Bara fyra arbetsdagar kvar nu alltså. Jag har jobbat kvällspasset som vanligt på måndagar och jag önskar jag kunde säga att det var det sista, men inte det. Har två kvällspass till kvar, men bara en till stängning som tur är. Idag var det skiftbyte på cirkusen, halva styrkan gick ju på semester i fredags och den andra halvan kom tillbaka idag efter sina semesterveckor - och jag har fortfarande all semester kvar!!!!

Kram!



Rabarberpaj


Hej Ninni

Här kommer receptet på den rabarberpaj jag gjorde igår. Receptet är hämtat från ICA's medlemstidning Buffé. Det står i receptet att det är viktigt att smöret är rumsvarmt när degen blandas ihop.



Cookie Rabarberpaj

4-6 personer

500 g rabarber
70 g pekannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadoråsocker
1 krm salt
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter). Strö över ¾ dl muscovasoråsocker och majsstärkelse och blanda runt.
Fördela degen över rabarbern i oregelbunda bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.





Jag serverade pajen med vaniljglass och vaniljsås istället för grädde, men med det gör man ju som man vill.


Kram!


Söndag: vilodag och sommarregn


Hej Ninni

Idag har det varit en riktig vilodag, vädret med den kvava luften har gjort att både människor och djur varit slöa och orkeslösa, har mest myst ner mig i soffan och läst bok. När jag för ett tag sedan tipsade om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (Jonas Jonasson) så var jag ju bara tvungen att läsa om den själv också. För att inte bli helt stillasittande blev det också en kortare promenad med hundarna på eftermiddagen.

Mot kvällen kom så regnet, ett riktigt sommarregn precis sådant där som jag gillar, då det är som att himlen öppnar sig och hade jag varit liten hade badkläderna åkt på och jag hade sprungit ut för att dansa runt i skyfallet.








Nu när man ska föreställa vuxen fick jag nöja mig med att kura inomhus med glass, jordgubbar och hemmagjord chokladsås - helt okay det också :)





Laddar nu för den allra sista arbetsveckan innan semestern, ska nog lyckas ta mig igenom den med...


Kram!


Lördag: städat, ätit gott och skickat en tanke till Norge


Hej Ninni

Tog en skön sovmorgon, det är så skönt att inte behöva kliva upp i ottan utan när man själv känner för det.
Men sedan blev det som att frukosten miste smaken när nyheterna från Norge och det fruktansvärda, ofattbara som hänt där kablades ut på tv och internet. Har väl präglat dagen i mångt och mycket och tankarna återvänder ständigt till grannlandet. Tänder ett ljus och sänder en tanke till de drabbade:


Bild från google


Idag har jag trots allt städat lägenheten och bakat en rabarberpaj (receptet kommer imorgon). Sedan blev det middag i menageriet. Väldigt gott var det, grillat och härliga tillbehör och så raberberpajen som avslutning.








Nu blir det strax en promenad med mina fyrbenta damer i den härligt ljumma sommarkvällen, med påminnelsen i bakhuvudet om att vi ändå har det rätt bra...


Kram!


Fredag: jobb, kvällspromenad och 60-talet


Hej Ninni

Jobb idag igen, men nu är det faktiskt bara 5 arbetsdagar kvar eftersom jag lyckades bli av med min sista söndag. Nästa lördag jobbar jag alltså min sista dag på cirkusen och sen är det frihet i en månad!!!!!
Ikväll har jag och söta S varit på en kvällspromenad i värmen på en så där två timmar. Skönt att få röra på sig lite, men nu sitter jag här och svettas i soffan så det får bli en dusch och sen en film tror jag.

Men innan jag avslutar tänkte jag bara skriva några rader om HM's höstkatalog. Som du kanske märkt så har det handlat en hel del om 50-60-talet här på senaste tiden och det är något som jag även fastnat för när det gäller mode. 60-talet är absolut en stil som tilltalar mig och därför fastnade jag helt i katalogen där just det årtiondet är den stora trenden till hösten. Jag gillar inte bara modet när det gäller kläderna utan även hårstilarna då - lösa lockar, tuperat högst upp och mittbena, tänk Birgit Bardot så förstår du vad jag menar. Stort gilla och det blir absolut en trend som jag kommer fortsätta med framöver.



Birgit Bardot (bild från google)

Bild från hm.se

Nu hopp in i duschen, imorgon (eller i alla fall under helgen) kommer det nog ett recept med rabarber i för jag är ledig i helgen och tänkte passa på att baka lite.


Kram!



Torsdag: kvällspass och nedräkning


Hej Ninni

Igår hämtade jag ut mitt nya pass, så nu känns det verkligen som om det börjar närma sig. Om 1 ½ vecka ligger jag på en strand på sydligare breddgrader och mår gott. Men det är då, nu är det snart dags för ett kvällspass på cirkusen.
..



Kram!


Onsdag: Ledighet, rehabilitering och migrän


Hej Ninni

Hade ju en så bra dag igår med trevlig lunch och shopping, men tyvärr höll det inte i sig då kvällen avslutades med ett smärre missöde där en kopp te och min icke-vätsketåliga dator spelade huvudrollerna.
Så den lediga onsdagen inleddes med att datorn fick lämnas in på rehabilitering på grund av att den fått för mycket att dricka helt enkelt och jag som hade planerat att göra en hel del på min lediga dag åkte ut till menageriet och placerade mig i en solstol istället.
Men den nya planen att njuta av solen och släppa allt muttrande över min egen klantighet blev inte långvarig då migränen smög sig på och utan inbjudan bestämde sig för att stanna. Så resten av dagen har istället tillbringats sovande i soffan. Jag känner att det inte går så bra för mitt lag just nu...
Men som tur är har jag underbart snälla föräldrar som lånar ut sin dator till mig, dock med stränga förhållningsorder om att ingen mat eller dryck får förtäras i närheten av den...
Nu blir det en dusch och sen lite tillbedjan av HM's höstkatalog som landade på hallmattan igår (kan bli dyrt det här...) och sedan sängen och hoppas på en bättre dag imorgon.

Kram!


Tisdag: jobb, lunchdate och shopping


Hej Ninni

Idag har jag haft en bra dag. Jag har jobbat kort dag och sedan hade jag och bästaste A en lunchdate på ett café/restaurang med amerikansk 50-tals miljö (Inte samma som jag besökte i helgen, men även här har man alltså inspirerats av 50-talet) God mat var det, mysigt ställe och trevligt sällskap så klart ♥









Efter lunchen blev det en sväng på stan där det spenderades lite mer pengar än nödvändigt. Eller egentligen inte för jag behövde allt som shoppades eller nästan allt i alla fall... och en hel del var på rea...
Hur som helst så köpte jag ett par gladiatorsandaler. Ja, jag vet att jag är lite sen att haka på den trenden, men jag har kollat på dem länge och nu var de på rea och i min storlek, så då var det ju bara ett måste att de följde med mig hem.
Köpte också några linnen och så ett par crocs - ja, du läste rätt, men det är inte så illa som det låter. Jag tycker verkligen illa om foppatoffeln och jag har alltid sagt att jag ALDRIG kommer att sätta på mig denna fruktansvärt fula skapelse som varenda svensson traskar omkring i, jag bryr mig inte om hur sköna de är!! Detta står jag fast vid för de skorna jag köpte idag är inte den traditionella foppatoffeln, utan en betydligt snyggare sandal/badtoffel.




Det är ju nämligen så att jag, och det tror jag inte att jag har nämnt, inleder min semester med att åka utom landet och då kommer dessa skor bli perfekt att promenera ned till stranden i - och nu är det bara 8 arbetsdagar kvar!!

Kram!


Måndag: Jobb


Hej Ninni

Kvällspasset idag och nu är vi nere på ental i arbetsdagar kvar till semestern - 9 dagar kvar!

Ja, jag vet att jag tjatar och det kommer jag fortsätta med ända till jag stämplar ut sista arbetsdagen. Men det finns ju en anledning till det och det är ju att det faktiskt är allra första gången i mitt liv som jag har betald semester och fyra veckor dessutom, så därför tycker jag att jag har förtjänat att få tjata lite om detta.

Det känns lite som att jag redan stämplat ut för semester, i alla fall i huvudet. Tidigare har jag inte funderat så mycket på det eftersom det varit så långt borta i tiden, men nu när jag nästan kan ta på det så att säga då har jag bara blivit så trött och less på jobbet, det vill säga tröttare och mer less än vanligt...

Imorgon jobbar jag kort dag och sen har jag en liten lunchdate, mer om det imorgon. Nu en date med kudden.

Kram!


Söndag: jobb, rabarber och tvättstuga


Hej Ninni

Det känns som jag stått och skurit rabarber hela kvällen. Inte riktigt kanske, men jag har hittat några spännande recept som innehåller rabarber, men jag har inte tid att testa dem just nu. Därför har jag nu passat på att införskaffa rabarber medan det fortfarande finns att få tag i, skalat, skurit i bitar och fyllt frysen, så jag kan göra recepten när jag känner för det, när det finns lite mer tid, som under semestern kanske...

Dagens arbetspass gick även det ganska fort, så det är bara hoppas på att de 10 arbetsdagar som är kvar innan jag får lite frihet går lika snabbt de med. Men sedan får tiden gärna sakta ner ordenligt, tid att bara vara, tid att göra det jag känner för eller tid att göra ingenting alls...

Ikväll har jag, förrutom skurit rabarbern då, diskat ett stort berg med disk och tvättat. Så nu återstår bara att vika de rena kläderna och se lite film innan sängdags.


Inga rabarber, men fina rosor :)


Kram!




Retrofika


Hej Ninni

Jobb idag alltså, massor med folk igen, men idag gick dagen väldans fort. Helt plötsligt var dagen slut och det var dags att gå hem. Men inte var jag ledsen för det, fortfarande väldigt trött trots att jag sovit mycket bättre, har varit på dåligt humör idag också eller inte dåligt humör egentligen utan ett vill-vara-ifred-humör och det kanske inte är helt ultimat med mitt jobb...
men ibland har jag bara inte lust att prata med folk och vill helst bara vara för mig själv och en sådan dag var det idag och till stor del har det väl att göra med tröttheten. När jag inte får sova ordentligt så har jag en tendens att bli lite vrång, jag bli rätt otrevligt faktiskt och detsamma gäller när jag är hungrig. Får jag inte mat så kommer den riktigt otrevliga sidan av mig fram. Du kanske har sett den där reklamen med killarna som åker bil och en av dem får en snickers för att han inte ska vara en diva? Det är jag, fast istället för diva blir jag snarare en bitch!!!

Men trots humöret idag så gick alltså dagen fort och efter att jag fick vila lite efter jobbet så kändes det bättre. Så ikväll tog jag, Söta S och Sessan en promenad till ett café här i stan med massor av nostalgi och prylar från 50- och 60-talet. Det blev hembakat fika i kvällsolen, en väldigt bra avslutning på dagen.





Nu blir det snart sängen för imorgon är det jobb igen. Nu är det bara 11 arbetsdagar kvar, nästan så man börjar se ljuset i tunneln :)

Kram!


trött som en...


Hej Ninni

Lång arbetsdag, massor med folk, stressigt, en natt nästa helt utan sömn eftersom hostan kommit på ett icke välkommet återbesök, jobbhelg väntar - då blir det inte roligare än så här. Nu blir det film och en stor skål med glass....

Kram!


Guldkant på en torsdag


Hej Ninni

Ibland måste man förgylla vardagen lite grann, speciellt när man har en jobbhelg framför sig och det ännu är två veckor kvar till den efterlängtade semestern:




Kram!


Dagens boktips


Hej Ninni

Oj, vilken lat dag det har varit idag, men så är det ju också lediga onsdagen och regnet har hängt i luften hela dagen. Tog en välbehövlig sovmorgon och sen har det i stort sett bara varit soffläge hela dagen. Har sett på The Big Bang Theory, är inne på 2:a säsongen nu och så har jag läst och läst. Jag har ju tidigare tipsat om Kate Mortons Den Glömda Trädgården och nu har jag även läst de två andra böckerna av henne som finns översatta till svenska - Dimmornas Lek och I Det Förflutna.


             Bilder från google


I alla tre böckerna vävs dåtid och nutid samman och familjehemligeter som under lång tid påverkat generationer avslöjas sakta med säkert. Jag gillar författarens språk och hur spänningen byggs upp ändå till sista kapitlena. Här följer en recension av I Det Förflutna som stämmer ganska bra in på min dag förrutom att jag faktiskt varit ledig idag :)

"Klart beroendeframkallande...
faller in i den kategori romaner som får en att vilja ställa in möten,
sjukskriva sig och placera sig i sängen med ett par rejäla kuddar
såväl bakom ryggen som under boken."
Citat från Bokhora.se

Nu ska jag läsa upplösningen på denna bok och sen blir det sängen för imorgon börjar jag 06.00...

Kram!


Livskvalité och ett förslag...


Hej Ninni

Har lite tankar kring jobbet idag.
Förra veckan gick jag ju på ett schema som var i stort sett heltid och nu när jag är tillbaka till mitt eget schema är jag faktiskt väldigt glad att jag inte jobbar heltid. Visst det ger mindre pengar på kontot, men för mig ger det livskvalité - och för mig är det tid, tid att göra saker och tid att bara vara. Vad är det för mening med att tjäna en massa pengar om man aldrig har tid att göra av med dem? Nej, om jag kan spendera så lite tid som möjligt på jobbet och ändå få ihop till en lön som gör att jag klarar mina ofrånkomliga utgifter, som hyra, el, mat osv. varje månad så är jag nöjd.
Nu ska jag inte ljuga och säga att jag inte tycker det är kul att shoppa, för det är det och precis som alla andra så har jag också en önskelista, men vad jag menar är att i slutändan är det inte det som är det viktiga, även om lite shopping också kan vara livskvalité... :)

Sedan har jag ett litet förslag och det är något som jag diskuterat med vänner och kollergor många gånger. I och med att den allmänna värnplikten nu inte existerar längre så borde det införas ett obligatoriskt år inom handeln för alla som gått ut gymnasiet!!
Okay, kanske inte ett år, men ett halvår åtminstone - ett halvår borde alla prova på att jobba inom handeln i någon form. Alla måste handla, därför borde alla någongång uppleva hur det är att stå på andra sidan.
Varför nu detta förslag kan man ju undra?
Av den enkla anledningen att människor i allmänhet har en tendens att tappa större delen av sina hjärnceller så fort de kommer innanför dörrarna i en butik. Hon eller han som står bakom disken/sitter i kassan/packar upp varor eller vad det nu kan vara för uppgift personalen har, är liksom ingenting. Som anställd inom handeln förvandlas man till en del av butiken, en del som det är helt legitimt att ösa vilken skit som helst över. Visst vi som jobbar i butik är där för kunderna, utan dem skulle vi inte ha något jobb, osv, osv.... men detta innebär inte att man ska behöva ta vad som helst från otrevliga kunder, detta innebär inte att det är okay att gå till personangrepp när man inte får sin vilja igenom eller för att man är missnöjd med något som om man bara tänker efter, lite, lite grann inte personalen kan göra det minsta åt. Det där med att "kunden har alltid rätt" är helt enkelt ett förlegat uttryck och i många situationer inte sant.
Respekt, eller rättare sagt bristen på, är vad det handlar om. Det är för mig helt obegripligt hur vissa människor kan bete sig mot butikspersonal och jag är ytterst tveksam till att de skulle bete sig med samma brist på respekt någon annanstans. Jag har en teori om att det handlar om stress - att gå och handla måste för en del vara fruktansvärt uppstressande, vilket i sin tur medför att de gör det hela mycket svårare och besvärligare för både sig själva och för butikspersonalen.
Missförstå mig inte nu, givetvis finns det väldigt många trevliga och gulliga kunder som både underlättare för oss i vårat jobb och gör dagen mycket roligare, men tyvärr så är det oftast inte dem man minns när dagen är slut...
Jag vet också att mitt förslag inte är riktigt realistiskt, då det skulle bli väldigt svårt att ordna fram jobb inom handeln för alla dessa studenter som går ut gymnasiet, men det här är mitt brev och där får jag skriva vad jag vill och drömma går ju alltid....


 Bild från google


Kram!


Blomstertider


Hej Ninni

Har alltid tyckt att det är väldigt kul att fota, inte så kul att vara med på bild men att hålla i kameran är desto roligare. Jag har dock ingen sådan där värstingkamera som man ska ha nu, men min lilla funkar rätt bra ändå. Har heller ingen större koll på hur man redigerar bilder, utan jag gillar helt enkelt att fota bara :) Så innan jag beger mig till cirkusen för ett kvällspass så bjuder jag på lite somriga blomsterbilder:



  







Kram!




Härliga helg


Hej Ninni

Helgen har innehållit både nytta och nöje. Efter en efterlängtad sovmorgon i lördags så tog jag trots värmen tillslut tag i städningen av lägenheten. Den har försummats en aning i och med att jag jobbat så mycket, men nu stod jag inte ut längre. Eftersom jag är en sådan hemmamänniska så tycker jag helt enkelt inte att det är särskilt trivsamt i ett ostädat hem, har svårt att slappna av då. Men nu är det städat och fint igen, även om jag höll på att svimma av värmeslag på kuppen.
Sedan provade jag som sagt på att baka Cupcakes och om jag får säga det själv så blev de riktigt bra faktiskt (se föregående brev).
Resten av helgen har jag spenderat i Menageriet - promenerat med hundarna, solat, läst bok, tagit en eftermiddagslur i skuggan och plaskat lite i strandkanten medan hundarna svalkat av sig i älven. Lungt och skönt med andra ord.

 
Liten ♥

Nästa vecka är det tillbaka till det vanliga schemat på cirkusen igen och det innebär kvällspasset imorgon. Tre veckor kvar till semestern...
Nu blir det snart Stolthet och Fördom på tv, vet inte hur många gånger jag sett den (ja, jag har den även på
dvd) men man kan alltid se den igen, bra film helt enkelt! En kopp te och lite jordgubbar till det :)

 Bild från google


Kram!


Cupcakes


Hej Ninni

Igår bakade jag Cupcakes för första gången och receptet kom såklart från den bok jag nämnt tidigare: Lyxiga cupcakes och läckra kakor - Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London:

Jordgubbs- och cheesecakecupcakes

12 stycken

120 g mjöl
140 g strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g osaltat smör, rumstempererat
1 ¼ dl mjölk
½ tsk vaniljessens
1 ägg
12 stora färska jordgubbar, delade i småbitar
200 g digestivekex

Färskostglasyr:
300 g florsocker
50 g osaltat smör, rumstemperarat
125 g naturell färskost, kall

Värm ugnen till 175 grader.
Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samman ingredienserna med en elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
Häll i mjölk och vaniljessens och vispa på medelhög hastighet tills alla ingredienserna har blandats samman (skrapa ned ingredienserna som fastnat på kanterna med en slickepott). Tillsätt ägget och vispa noga i några minuter så att det blandas ned i smeten. 
Dela upp jordgubbsbitarna mellan pappersformarna (i en cupcakeplåt med 12 hål, klädda i pappersformar). Fyll formarna till två tredjedelar med smeten och grädda i ugn i 20-25 minuter, eller tills bakverken är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Det ska inte fastna något på en provsticka som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kallna.
Bryt sönder digestivekexen i bitar och lägg dem i en matberedare. Kör tills de är finmalda.
När dina cupcakes har kallnat kan du bre på färskostglasyren, som du gör genom att vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Tillsätt all färskost och vispa tills den är helt sammanblandad med smöret och florsockret. Vispa sedan på medelhög hastighet. Fortsätt att vispa tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Vispa inte för länge, eftersom glasyren snabbt kan bli lös.
Toppa dina cupcakes med kexsmulorna.





Det står i receptet att det är viktigt att använda färska jordgubbar eftersom det är de som gör bakverken saftiga. Jag vet inte om jag gjorde något alldeles galet, för av detta recept som ska ge 12 cupcakes fick jag bara ut 6 stycken! Tror dock inte att det blev något fel för glasyren hade då räckt till tolv, men lite konstigt var det. Behövde dock bara 6 stycken så det gjorde inget och de blev väldigt uppskattade.

Kram!


Kvällspromenad


Hej Ninni

Tog en promenad i den ljumma kvällen. Det är verkligen balsam för själen när det enda som hörs är fågelkvitter och ett avlägset surrande från fläktarna som torkar det nyslagna höet i gårdarnas lador.
Livet på landet är allt bra härligt ibland :)






Älven skymtar där borta




Där har du den - byn som jag är uppväxt i, bland skog, åkrar och ängar.
Ett av husen som skymtar där borta är faktiskt det hus där Finaste vännen hörde hemma när vi var små. Ja, det gör hon väl fortfarande, men numera är hon ju bosatt på annan ort ♥

Kram!




Hemma hos mig


Hej Ninni

Mitt drömyrke när jag var liten var inredningsarkitekt, så blev det ju inte men jag tycker fortfarande att det väldigt kul med inredning. Det är väl nu jag ska berätta om alla mina loppisfynd och gamla möbler som jag renoverat, men det är liksom inte min grej. Man kunde ju önska att det var så då jag tycker att det är snyggt med retro och gammalt, men hemma hos mig är det helt ärligt ganska mycket ikea. Jag gillar det nordiskt ljusa också och det romantiska, men jag kan inte säga att jag håller mig enhetligt till någon av stilarna. Det blir helt enkelt en mix av allt möjligt som jag trivs med och som funkar hemma hos mig:



Min discoälg som hälsar välkommen i hallen. Vem vill inte mötas av ett sådant leende när man kliver in genom dörren?!


Köket


Köket



Det tråkigaste när man bor i hyreslägenhet brukar oftast vara badrummet, så man får helt enkelt göra det bästa av ett rum med en ful färg på våtmattan. Hos mig är det Daisy som håller ställningarna.


Det bästa med min lägenhet däremot, förrutom min älskade balkong är min klädkammare! Vet inte hur jag klarade mig utan en sådan i min förra lägenhet.


Sovrummet


Vardagsrummet


Vardagsrummet


Vardagsrummet


Balkongen


Kram!




Efterrättstips: Gino


Hej Ninni

Denna klassiker är verkligen en underskattad efterrätt. Så enkel, men underbart god! Orginalreceptet innehåller jordgubbar, banan och kiwi, men det går så klart att använda vilka frukter man vill och tycker bäst om. Jag slängde i en nektarin också, har även ätit den med mango tidigare.


Gino

4 portioner

2 bananer
2 kiwifrukter
16 jordgubbar
200 g vit choklad

Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
Skiva frukten och lägg den i en ugnsfast form. Täck frukten med riven choklad och gratinera under en riktigt het grill (ej undervärme) i ca 5 minuter eller tills chokladen fått fin färg. Passa så det inte bränns!!
Servera gärna med lite vaniljglass.

   

Kram!



Fredagsmys med Gino


Hej Ninni

Äntligen kan man lägga jobbveckan bakom sig och se framåt mot en helt ledig helg! Underbart väder, fredagsmys i kvällssolen på balkongen mumsandes på Gino (lägger ut receptet i ett separat inlägg)





Kram!




Balkongmys och pizza en torsdag


Hej Ninni

Nu är det bara en dag kvar att jobba innan det är helg! Fast jag måste ju ändå säga att det har gått väldigt bra den här veckan, även om det varit mycket att göra har det flutit på bra och dagarna har gått fort.
Efter jobbet kom mamma min på besök och hon hade med sig pizza till middag, ibland måste man ju unna sig när man jobbat hårt ;) Jag äter inte pizza ofta, men när jag gör det är favoriten en italiensk variant med parmaskinka, mozzarellaost, färsk tomat och massor av vitlök! 
Ikväll har det varit så skönt väder så jag slog mig ner på balkongen med min bok ett tag, innan det var dags för ett nytt avsnitt av Sommar med Ernst :)

 

Blir nog att fortsätta mysa där ute en stund till innan det är dags för sängen.

Kram!



Jobb och så lite mer jobb...


Hej Ninni

Det känns att jag jobbat en vecka i sträck nu, långa dagar med högt tempo, så nu är trött är bara förnamnet. Men har ytterligare två arbetsdagar framför mig innan jag får ledig helg.
Det är mest jobb och lite mer jobb just nu, lägenheten skulle behöva städas men det är för varmt och jag är för trött... Jag skulle behöva göra lite ärenden, men det finns ju ingen tid för det...
Sen att det fortfarande är drygt tre veckor kvar till min semester känns väl sådär, men den som väntar på något gott sägs det ju...
Inte världens positivaste eller inspirerande brev, men idag är jag mest less och trött..
En dusch, en kopp te och sen sängen tror jag gör susen :)

Kram!


Dagens boktips


Hej Ninni

Här kommer ett boktips som du inte får missa! Detta är ingen bok jag precis läst utan det var ett tag sedan faktiskt, men jag tänkte att så här i semestertider så passar det ju bra med ett riktigt bra tips på en bok som kan avnjutas i hängmattan.
Eller nej förresten, denna bok bör nog undvikas att läsas i hängmattan eftersom risken är stor att du kommer skratta så mycket att du helt enkelt trillar ur den. Det är helt klar den roligaste boken jag läst på länge, kanske den roligaste någonsin faktiskt. Den passar alla - tjej, kille, ung, gammal. Så vad heter då denna skatt?
Jag syftar så klart på
Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann av Jonas Jonasson (Piratförlaget 2009).

Bild från google

" Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han istället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig."
Boken "handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa. Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med minister Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya? Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen."

Det enda jag kan tillägga är: Gör dig själv en tjänst och läs boken som kanske kommer bidra till att du också får uppleva din hundraårsdag, för ett gott skratt förlänger ju livet och denna bjuder på många. Läs den!!!!

Kram!


Middagstips: Fisk


Hej Ninni

Nu var det länge sen jag tipsade om ett fiskrecept så här kommer ett lite annorlunda sådant, men detta är helt klart en favorit - väldigt gott! Även detta recept kommer från boken LCHF på mitt sätt (Ulrika Davidsson):

Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

4 portioner

600 g torskfilé
1 burk färskost med vitlök, 125 g
salt och svartpeppar
50 g hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Skär torsken i 4 filéer och lägg dem på en smord ugnsplåt. Skär ett snitt i fisken så att det blir som ett lock och lägg 1 msk färskost i varje fiskfilé. Strö på salt och peppar. Toppa med hackade hasselnötter. Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.

       

Till detta serveras Tomatsallad med gremolatatopping:

300 g pärltomater, gula och röda
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 citron
½ dl hackad persilja
½ dl riven permesanost

Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål. Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. Tvätta citronen och riv skalet fint. Blanda citronskal, persilja och permesanost i en skål och häll över tomaterna. 



Kram!



 

Omladdning


Hej Ninni

Jobbhelgen avklarad, stressigt var det, men gick bra ändå. Nästa vecka kommer se lite annorlunda ut för mig för det är ju så här i sommartider att man måste täcka upp för clownerna som går på semester nu, så nästa vecka blir det långa dagar. När jag äntligen får helg på fredag så kommer jag att ha jobbat nio dagar i rad, inte riktigt van vid det, men jag slipper i alla fall kvällspassen denna vecka.
 
Så nu blir det en lugn kväll med försök till omladdning inför en full arbetsvecka. Laddar upp med med en självklar favorit så här på sommaren, ja egentligen under alla årstider om jag ska vara ärlig - Glass!!





Kram!


Tomtar i sommartid

Hej Ninni

Har jobbat hela dagen lång, mycket att göra och mycket folk har det varit. Skönt att ta det lite lungt när jag väl fick åka hem. Jag har faktiskt suttit och tittat på Trolltyg i Tomteskogen.
Bara älskar denna underbara klassiker. Har man inte vuxit upp med den här filmen är det kanske lite svårt att förstå vad som skulle vara så speciellt med den, men jag tycker den är så härlig och den innehåller massor med oförglömliga citat. Några exempel: "Titta en hel tomtearmé!!", "Gulligull" och såklart "- Var är Fjant? - Här mamma!"


 Bild från cdon.se


Haha, ja här sitter alltså jag och kollar på tecknad film om tomar och troll medan resten av stan är helt uppe i festivalyran, men så är det när man är hårt arbetande. Men egentligen är det väl samma sak för jag är helt säker på att det kommer finnas en hel del troll i öltälten ikväll ;) 

Kram!



1 juli


Hej Ninni

Ja, då var det juli då och fort gick det! Exakt en månad till min semester och det är bara hoppas att det går lika fort. Det är faktiskt första gången någonsin som jag har betald semester och det i hela fyra veckor!! Som jag ska njuta!
På morgonen har jag varit på vårdcentralen för min hosta. På grund av tidigare erfarenheter så är mitt förtroende för vårdcentralen näst intill obefintligt. Läkare som jobbar där brukar ju säga att de kan lite om mycket, men jag skulle vilja påstå att de kan ingenting om någonting. Ja, jag vet att det finns duktiga läkare som gör ett väldigt bra jobb även på vårdcentraler, men tyvärr har jag inte träffat på dessa. Men idag hade jag turen med mig och fick faktiskt träffa en läkare som verkade veta vad hon pratade om, så nu hoppas jag att hostan ska ge med sig och att det även ska bli lättare nästa gång, för den lär ju med all säkerhet komma igen för eller senare. Så mitt förtroende för vårdcentralernas läkare återupprättades lite grann i alla fall.

Ikväll är det som sagt kvällspasset som gäller. Det är aldrig en favorit och speciellt inte en fredag, men inte mycket att göra åt. Det är inte ofta jag behöver jobba fredagkväll och det ger ju åtminstone bra betalt, så det är väl bara bita ihop :)
Det är fortfarande fint väder här. Egentligen borde jag verkligen göra lite nytta här hemma, men det får vara till en annan dag med sämre väder helt enkelt. Nu ska jag njuta lite av solen tills det är dags att bege sig till bunkern igen.

 Bild från google

Här är förresten en bild på Ernst och hyttan från förra årets sommarprogram som jag nämnde igår. Vill bo där!!
 
Kram!

RSS 2.0