Husmorstips


Hej Ninni

Har haft en väldigt lugn dag och bara njutit av de sista dagarna i frihet. Dagens början var väl inte den bästa dock. Blev väckt av ett oväsen som ekade i hela trapphuset. Låg kvar i sängen och funderade på vad det var, tillslut kom jag på vad det måste vara, eller snare vem!
Någon städade trapporna och jag vet inte men denna någon kanske kan ha varit på lite dåligt humör, för varje tag med moppen så slog denna någon i vägen och på andra sidan i trappräcket. Jag kanske ska nämna att jag bor på 5:e av 6 våningar och att lyssna på dessa smällar som ekade genom hela trapphuset i sex våningar var väl så där kul det första man göra när man slår upp sina blå. Ett tag övervägde jag att rusa ut i bara morgonrocken och visa denna någon hur man moppar trappor utan att få det att låta som en mindre bra trumslagarsymfoni, men med tanke på denna någons förmodade dåliga humör så stannade jag kvar i sängen med kudden över huvudet till symfonin/städningen var klar.
Har som sagt inte gjort så där överdrivet mycket idag, men lite nytta blev det. På eftermiddagen lyckades jag tillslut övertala mig själv att det faktiskt skulle vara skönt med en promenad och det var det också. Faktiskt så var det riktigt varmt och soligt ute, så det kändes bra att jag tog mig ut tillslut och jag promenerade faktiskt i en timme också.
Innan dess så saltdiskade jag mina tekoppar. Det är ett sådant där husmorstips, som för en tedrickare av stora mått som jag, är väldigt användbart. Saltet tar helt enkelt bort beläggningarna/missfärgningarna som te kan lämna efter sig i koppar av porslin och det funkar! Detta kanske är ett välkänt faktum, men jag har inte känt till det så länge. Har inte så stor koll på alla dessa husmorstips som finns där ute, vilket ju egentligen är väldigt trist för de fungerar verkligen. Ett annat tips, vet egentligen inte om det är så mycket till husmorstips, men det är i alla fall också väldigt användbart och det är Galltvål. Ett helt oslagbart sätt att ta bort fläckar från textilier och dessutom miljövänligt. Glöm Vanish - Galltvål fungerar!!

 (Bild från google)

Så det var lite tips som du kan ha användning av där hemma. Nu blir det soffmys till först säsongspremiären av True Talent och sedan säsongsavslutningen av Hells Kitchen.


Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0