Middagstips: Paj


Hej Ninni

Även idag har regnet öst ner här, men på förmiddagen blev det ändå lite äventyr, men mer om det senare. Dagens middag bestod av paj med jättegod smak av getost, under förutsättning att man tycker om getost alltså:

Paj med getost och grönt

4 personer

Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl (går att byta ut en del mot graham)
1 krm salt
125 g kylskåpskallt smör i tärningar
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
150 g getost, smulad
2 dl lättcréme fraiche
2 ägg
1 liten squash, skivad och fräst i olivolja
1 röd paprika i bitar
1 ask cocktailtomater
1 tsk flingsalt

Blanda hastigt mjöl, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt minst en halvtimme.
Tryck ut degen i en pajform, nagga botten. Förgrädda i 200° ugn ca 10 minuter, ta ut och höj värmen till 225°.
Mixa osten med créme fraiche och ägg, häll i pajskalet. Lägg i squash, paprika och tomater, stö över flingsaltet.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt pajen sätta sig 5-10 minuter innan servering.
Servera med exempelvis grönsallad dressad i lite citronolja och salt, eventuellt lite lufttorkad skinka till.






Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0