För chokladälskaren


Hej Ninni

Här kommer receptet på de chokladkakor som jag bakade till adventsfikat i söndags. Precis som rubriken säger så är detta verkligen något för dem som älskar choklad. De smakar nämligen väldigt mycket choklad, men det kanske säger sig självt med tanke på namnet:

Dubbelchokladkaka

12 st

50 g osaltat smör
450 g mörk choklad, grovt hackad
2 ägg
170 g fint ljust råsocker eller ljust muscovadosocker
¼ tsk vaniljessens
85 g mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver

Värm ugnen till 175ºC.
Lägg smöret och hälften av chokladen i en värmetålig skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten (skålens botten får inte vidröra vattnet.) Låt smöret och chokladen smälta samman till en slät smet.
Vispa samman ägg, socker och vaniljessens ordentligt med en elvisp. Häll i chokladblandningen och vispa på låg hastighet tills allt är välblandat.
Sikta ned och blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat bunke, och rör sedan ned mjölblandningen i smeten i tre omgångar för hand. Blanda smeten ordentligt efter varje omgång (skrapa ned  ingredienserna som fastnat på kanterna med en slickepot). Rör till slut ned resten av chokladhacket så att det fördelas jämt.
Fördela kakdegen i sex lika stora delar på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Det ska finnas utrymme mellan kakorna så att de kan svälla i ugnen. Grädda i 10-15 minuter. Kontrollera dem regelbundet efter 10 minuter. De är färdiga när de börjar spricka och ser glansiga ut. Låt kakorna svalna något på plåtarna innan du ställer dem på ett galler för att kallna.



Receptet är hämtat från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor. Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London. Enjoy!


Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0