Cupcakes


Hej Ninni

Igår bakade jag Cupcakes för första gången och receptet kom såklart från den bok jag nämnt tidigare: Lyxiga cupcakes och läckra kakor - Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London:

Jordgubbs- och cheesecakecupcakes

12 stycken

120 g mjöl
140 g strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g osaltat smör, rumstempererat
1 ¼ dl mjölk
½ tsk vaniljessens
1 ägg
12 stora färska jordgubbar, delade i småbitar
200 g digestivekex

Färskostglasyr:
300 g florsocker
50 g osaltat smör, rumstemperarat
125 g naturell färskost, kall

Värm ugnen till 175 grader.
Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samman ingredienserna med en elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
Häll i mjölk och vaniljessens och vispa på medelhög hastighet tills alla ingredienserna har blandats samman (skrapa ned ingredienserna som fastnat på kanterna med en slickepott). Tillsätt ägget och vispa noga i några minuter så att det blandas ned i smeten. 
Dela upp jordgubbsbitarna mellan pappersformarna (i en cupcakeplåt med 12 hål, klädda i pappersformar). Fyll formarna till två tredjedelar med smeten och grädda i ugn i 20-25 minuter, eller tills bakverken är gyllenbruna och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Det ska inte fastna något på en provsticka som sticks in i mitten. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställer dem på ett galler för att kallna.
Bryt sönder digestivekexen i bitar och lägg dem i en matberedare. Kör tills de är finmalda.
När dina cupcakes har kallnat kan du bre på färskostglasyren, som du gör genom att vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Tillsätt all färskost och vispa tills den är helt sammanblandad med smöret och florsockret. Vispa sedan på medelhög hastighet. Fortsätt att vispa tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Vispa inte för länge, eftersom glasyren snabbt kan bli lös.
Toppa dina cupcakes med kexsmulorna.





Det står i receptet att det är viktigt att använda färska jordgubbar eftersom det är de som gör bakverken saftiga. Jag vet inte om jag gjorde något alldeles galet, för av detta recept som ska ge 12 cupcakes fick jag bara ut 6 stycken! Tror dock inte att det blev något fel för glasyren hade då räckt till tolv, men lite konstigt var det. Behövde dock bara 6 stycken så det gjorde inget och de blev väldigt uppskattade.

Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0