Middagstips: Fisk


Hej Ninni

Nu var det länge sen jag tipsade om ett fiskrecept så här kommer ett lite annorlunda sådant, men detta är helt klart en favorit - väldigt gott! Även detta recept kommer från boken LCHF på mitt sätt (Ulrika Davidsson):

Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

4 portioner

600 g torskfilé
1 burk färskost med vitlök, 125 g
salt och svartpeppar
50 g hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Skär torsken i 4 filéer och lägg dem på en smord ugnsplåt. Skär ett snitt i fisken så att det blir som ett lock och lägg 1 msk färskost i varje fiskfilé. Strö på salt och peppar. Toppa med hackade hasselnötter. Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.

       

Till detta serveras Tomatsallad med gremolatatopping:

300 g pärltomater, gula och röda
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 citron
½ dl hackad persilja
½ dl riven permesanost

Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål. Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. Tvätta citronen och riv skalet fint. Blanda citronskal, persilja och permesanost i en skål och häll över tomaterna. 



Kram!



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0