Rabarberpaj


Hej Ninni

Här kommer receptet på den rabarberpaj jag gjorde igår. Receptet är hämtat från ICA's medlemstidning Buffé. Det står i receptet att det är viktigt att smöret är rumsvarmt när degen blandas ihop.



Cookie Rabarberpaj

4-6 personer

500 g rabarber
70 g pekannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadoråsocker
1 krm salt
1 msk majsstärkelse (Maizena)

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter). Strö över ¾ dl muscovasoråsocker och majsstärkelse och blanda runt.
Fördela degen över rabarbern i oregelbunda bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.





Jag serverade pajen med vaniljglass och vaniljsås istället för grädde, men med det gör man ju som man vill.


Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0