Middagstips: Fisk


Hej Ninni

Jobbat kvällspasset idag med 30 grader varmt ute, kan säga att jag inte hade någon vidare lust att gå till jobbet idag. Här kommer ett middagstips som passar bra i den här värmen då det kommer från Afrika ;) Även i detta fiskreceptet ingår en lite ovanlig krydda, nämligen
Chermoula, som är en kryddblandning som också kallas för Marockos pesto. Den är full med örter, citrus och en smula hetta. 

Fiskpaket från Zanzibar

4 portioner

700-800g fisk, kummel, pangus eller lax
2-3 msk Santa Maria Africa Chermoula
1 citron
1 tomat
3 msk olivolja

Krydda fisken med Chermoula. Lägg citron- och tomatskivor mitt på fisken och lägg fisken på aluminiumfolie. Ringla över olivolja. Vik aluminiumfoliet till ett paket. Lägg fiskpaketen på en ugnsfast form och tillaga i 225 grader i ca 20-25 min.

                     Bild 3 från google

Det ska egentligen vara bananblad till paketen, men det är ju inte så lätttillgängligt här uppe i norr, så då funkar det lika bra med aluminiumfolie. Man kan givetvis lägga dessa paket på grillen också, vilket ju passar bra nu i sommartider då grillröken ligger tät över de flesta villaområden :)

Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0