Middagstips: Kassler
Hej Ninni
Jobbat kort dag och tänkte bege mig ut till menageriet redan ikväll för imorgon ska det visst bli riktigt goväder, så det är ju bra om man är på plats så man kan kasta sig i solstolen direkt från morgonen :)
Idag tänkte jag bjuda på ett lite annorlunda men väldigt gott recept på kasslergratäng:
Kasslergratäng
4 portioner
400 g kassler
1 rödlök
fryst mango (250 g)
1 krm svartpeppar
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 msk svensk senap
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl riven ost
salt, peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form.
Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Sprid löken och tärnad mango över kasslern. Krydda med svartpeppar.
Blanda matlagningsgrädde, senap och ingefära i en bunke. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll blandningen över kasslern. Strö på riven ost och gratinera 10-15 minuter i ugnen. Servera med valfritt tillbehör.
Kram!
Kommentarer
Trackback