Dagens boktips


Hej Ninni

Kanske är det nyhetens behag, men här kommer ytterligare ett inlägg denna söndag. Att jag gillar att läsa det vet du, är till och med något av en bokhora if you will :) Så därför kommer det bli en hel del tips om trevlig läsning. Den här boken blev jag själv tipsad om av en vän, något av en fantasy/sience fiction-nörd skulle man väl kunna säga, men boken går faktiskt under kategorin skräck och det är en ungdomsroman. Men vänta lite, låt dig inte avskräckas än!! Boken heter Hungerspelen (The Hungergames, 2008) och är skriven av Suzanne Collins:

 Bild från google

Så här står det att läsa om boken: "en gastkramande framtidsroman om liv och död. Men lika myket en roman om vår tids television - som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - tittarsiffror. Olympiska spelen möter gladiatorspel i en modern version av Flugornas herre i en tät och stark skildring"
" 24 deltagare- bara en överlever - allt direktsänds"

"Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Det blir både gastkramande spänning och svidande samhällskritik"

 

Boken är den första i en trilogi, den följs av Fatta Eld (Catching Fire) och Revolt (Mockingjay), och den ska nu bli film och berättelsen spås bli lika stor som The Twilight Saga, för givetvis finns det ett inslag av romantik och ett triangeldrama mellan en flicka och två pojkar. Hört det förr? Ja visst! Men det är bra!! Än så länge jag bara läst den första boken, men var så säker jag kommer inom en snar framtid läsa de andra två och det tycker jag du också ska göra!

Kram!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0