Middagstips: Det blir soppa igen
Hej Ninni
Ja så är det, det blir soppa igen och även denna är gjord på samma soppbas som de två senaste. Basen funkar så bra till alla möjliga soppor. Det är bara att variera råvarorna, exempelvis efter säsong, och du kan göra en mängd mumsiga soppor.
Blomkålssoppa
800 g blomkål
Soppbas:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 msk konc. hönsfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl grädde
Toppa med:
100 g riven permesanost
4 msk crème fraiche
Skär blomkålen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt blomkål, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka till blomkålen mjuknat, cirka 15 minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp igen. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Toppa med riven permesanost och crème fraiche.
Kram!
Kommentarer
Trackback