Middagstips: Mer soppa
Hej Ninni
Somnade till ljudet av storm igår och vaknade av att det fortfarande blåste och regnade riktigt ordentligt imorse. En sådan dag måste det bara bli soppa till middag. Denna soppa har samma bas som rotfruktssoppan jag gjorde för ett tag sedan, men grädden är utbytt mot kokosmjölk och det är mer hetta i den här versionen:
Morots- och Ingefärssoppa
4 portioner
800 g morötter
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk chiliflakes
Soppbas:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 msk konc. hönsfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl grädde alt. kokosmjölk
Toppa med:
2 strimlade äpplen
1 kruka färsk koriander
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt morötterna, ingefära, chiliflakes, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka till morötterna mjuknat, cirka 15 minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp igen. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Toppa med strimlade äpplen och koriander.
Kram!
Kommentarer
Trackback