Middagstips: renskav


Hej Ninni

Enkel och väldigt god vardagsmat är väl aldrig fel, så här kommer ett recept på just det:

Vilda grytan

4 portioner

2 pkt renskav
1 tsk smör-&rapsolja
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller -saft

Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 minuter. Rotsaker och potatis passar bra till. Ett kryddtips är att strö över hackade enbär, persilja och timjan.



Jag serverade grytan med potatismos och rårörda lingon. Sen är det inte det lättaste att få en apptitlig bild på renskavsgryta, men det är gott det lovar jag :)


Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0