Middagstips: Rotfruktssoppa
Hej Ninni
Hösten, ja denna favoritårstid förtjänar att nämnas ännu en gång. Hösten för mig hör ihop med varma och smakrika soppor. Det har redan blivit några sopprecept och det kan nog hända att det kommer några fler framöver och eftersom det blivit några recept med getost så kommer här ytterligare ett :)
Rotfruktssoppa toppad med getost och honung
4 portioner
800 g rotfrukter, tex morot, palsternacka och rotselleri
Soppbas:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 msk konc. hönsfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 dl grädde
Till servering:
2 msk honung
200 g getost
2 msk hackad färsk timjan
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Ringla över honung och toppa med getost och timjan.
Jättelätt att göra och väldigt god.
Kram!
Kommentarer
Trackback