Middagstips: Morots- och rödbetspaj
Hej Ninni
Här kommer också receptet på den paj jag gjorde i onsdags, en perfekt rätt så här på hösten då det ju är skördetid. Sen tycker ju jag att den är extra god eftersom jag är svag för getost:
Morots- och rödbetspaj med getost
4-6 portioner
Pajdeg:
125 g kylskåpskallt smör
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk vatten
Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
Fyllning:
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 dl grovt rivna rödbetor
4 dl grovt rivna morötter
150 g getost
0,5 dl solroskärnor
Tryck ut pajdegen i en form, ca 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader ca 5 minuter.
Hetta upp oljan i en panna. Bryn lök och vitlök cirka 5 minuter. Blanda ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra. Fördela rödbetor, morötter, lök och getost i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen och toppa med solroskärnor. Grädda i 200 grader 25-30 minuter.
Kram!
Kommentarer
Trackback