Middagstips: Passato di peperoni gialli con pancetta crociante
Hej Ninni
Det är precis vad det blev till middag idag och om du nu inte behärskar det italienska språket (vilket inte jag gör heller egentligen...) så kommer receptet på svenska här:
Gul paprikasoppa med knaprig pancetta
4 personer
1 rödlök
1 morot
1 selleristjälk
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 lagerblad
4 gula paprikor
4 potatisar (ca 350 g)
4 dl mjölk (3%)
1 citron
8 skivor pancetta eller bacon (kan ersättas med brödkrutonger)
olivolja
salt, peppar
Skala och hacka lök, morot och selleri. Fräs i en tjockbottnad kastrull med olivolja på medelvärme tills det är mjukt och har fått lite färg. Häll i vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Lägg i lagerblad.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Lägg dem i kastrullen tillsammans med potatisen, skalad och skuren i bitar. Låt koka i 20-25 minuter.
Ta bort lagerbladen. Kör alltsammans i mixer (eller använd stavmixer direkt i kastrullen). Vispa upp den mixade soppan med mjölken på svag värme. Soppan får inte koka! Smaka av med lite citronjuice, salt och peppar.
Lägg pancettaskivorna mellan dubbelt ofärgat hushållspapper. Kör i mikron på full effekt i 2 minuter, låt svalna. Smaka av. Häll upp soppan. Smula eller hacka det knapriga fläsket och strö över. Ringla över lite olivolja.
Verkligen en jättegod soppa med underbar färg och det salta fläsket gör sitt till smaken, men det gäller att passa det i mikron för det bränns väldigt lätt.
Kram!
Kommentarer
Trackback