Morotsbröd


Hej Ninni

Här kommer receptet på brödet som jag bakade igår. Det tar lite tid att göra eftersom det ska jäsa två gånger, men det är ett riktigt gott bröd:

Mototsbröd i långpanna

24 bitar

5 dl mjölk eller vatten
50 g jäst
50 g flytande margarin eller 0,5 dl rapsolja
2 stora morötter (ca 200 g), finrivna
1 tsk salt
2 msk ljus eller vit sirap eller socker
4 dl vetemjöl special
ca 8 dl fullkornsmjöl av dinkel

Värm mjölken eller vattnet till 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30x40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter 225 grader. Ta ut brödet ut långpannan och låt det svalna på galler under bakduk. 




Kram!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0